Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019

Το "Φανάρι" αλλάζει τα φώτα στους Αγιορείτες- Tό μυστήριο τής απιστίας.


katanixis.grΆφωνη παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις φαναριώτικες πρακτικές νομιμοποίησης της Ουκρανικής εκτροπής
Αψηφώντας την συμβολική απόφαση της Ιεράς Κοινότητας να μην παραστεί κανείς στην ενθρόνιση του σχισματικού ηγέτη στην Ουκρανία, μετά την μυστηριώδη παρουσία των δύο ηγουμένων, με τη γνωστή εξέλιξη, επιβάλλει την διακοινωνία με στημένες επισκέψεις στην Αθωνική πολιτεία.
Ευχόμαστε οι μοναχοί στο Περιβόλι της Παναγίας να τιμήσουν τον όρκο τους και να μη δειλιάσουν.
Οι βολικοί κολαούζοι του Πατριάρχη, δεν απηχούν το μοναστικό αίσθημα του Αγίου Όρους.
Ακολουθεί η θλιβερή ανακοίνωση της δήθεν μονής Εσφιγμένου.
Ο Θεός βοηθός
Επίσκοπος της ουκρανικής Αυτοκεφαλίας στο Άγιο Όρος
Ύστερα από ευλογία της αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης, κ.κ. Βαρθολομαίου και με την άδεια του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφανίου, αντιπροσωπεία της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, με επικεφαλής τον Επίσκοπο Οδησσού και Μπάλτας κ. Παύλο, ξεκίνησε την πρώτη επίσημη επίσκεψη της στο Άγιο Όρος.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Μονή Εσφιγμένου, ο επίσκοπος μετά από την επίσκεψη και διαμονή του στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος, όπου λειτούργησε, επισκέφθηκε την Ιερά Επιστασία. Εκεί κατά την τάξη υπέβαλε τα σέβη του και έλαβε το συστατήριο έγγραφο της Ιεράς Επιστασίας προς όλες τις μονές του Αγίου Όρους (με συστατήριο έγγραφο εφοδιάζεται κάθε αρχιερέας που επισκέπτεται τον ιερό τόπο με την άδεια του Οικουμενικού Πατριάρχου και δι’ αυτού πληροφορούνται οι Αγιορείτες για την κανονικότητα του φέροντος αυτό και την δυνατότητα να λειτουργεί στα ιερά θυσιαστήρια του Αγίου Όρους). Στην συνέχεια, η αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ουκρανίας επισκέφτηκε το αντιπροσωπείο της Ι.Μ. Εσφιγμένου, όπου έγινε δεκτή σε πολύ θερμό κλίμα και προσκύνησε στον ναό του αντιπροσωπείου. Εκεί εκτέθηκαν προς προσκύνηση άγια λείψανα και έγινε συνάντηση με τον Καθηγούμενο της Ι. Μονής αρχιμ. Βαρθολομαίο. Στη συνάντηση τονίστηκε η ανάγκη ενότητας όλων των ορθοδόξων χριστιανών και ακολούθησε ενημέρωση για το μεγάλο αγιορείτικο πρόβλημα της συνεχιζόμενης κατάληψης του κεντρικού κτηρίου της Ι. Μονής Εσφιγμένου από άσχετα προς το Άγιο Όρος στοιχεία. Συζητήθηκε επίσης ο σημαντικός ενοποιητικός ρόλος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, του Οικουμενικό Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, με βάση τις αποστολικές παρακαταθήκες και τις διδαχές των αγίων πατέρων.
Κατόπιν, ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου δώρισε ένα εγκόλπιο στον αρχιερέα και έλαβε από αυτόν μία ιερή εικόνα της Θεοτόκου και κομποσκοίνι από λίθο της ουκρανικής γης, ενώ παράλληλα υπέβαλε την μετάνοιά του προς τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο και εξέφρασε την ελπίδα να τον υποδεχθεί στο μέλλον στο αντιπροσωπείο της Μονής. Τέλος, η αντιπροσωπεία της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, αφού προσκάλεσε τον Εσφιγμενίτη καθηγούμενο να επισκεφθεί την Ουκρανία, αποχώρησε για προσκύνημα στις υπόλοιπες μονές του Περιβολίου της Παναγίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: