Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

ΤΖΟΝΥ ΠΥΡΟΣΚΙ* ΥΠΕΡ ΓΙΑΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

Αναθαρρήστε, αδέλφια και αδελφές! Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που αναγνωρίζουν τα χίλια δίκια του μίστερ «δημιουργική ασάφεια» και κάπιταλ κοντρόλ
Ο Τζόνυ Πυροσκί είναι κρυσταλλομάντης, ενεργειακός θεραπευτής ρέικι και βοηθός πιστολάκι σε γνωστό κομμωτήριο της Μόρντορ. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τη θεωρία των παιγνίων και παρακολουθεί οτιδήποτε υπάρχει στην τιβί ή στο γιουτούμπε από Γιάνη Βαρουφάκη.
Τον θαυμάζει, τον πιστεύει, τον ψηφίζει, τον στηρίζει, θέλει να του μοιάσει και ίσως έχει κιόλας αρχίσει να τα καταφέρνει!
Μόλις έμαθε ο Τζόνυ Πυροσκί ότι στη γαλατική φτωχομάνα, το Παρίσι, πήγε ο Βαρουφάκης για να μεταλαμπαδεύσει τις αρχές του σοσιαλισμού, αλλά συνάντησε την αστυνομική αυθαιρεσία, στενοχωρήθηκε πολύ.
Εσπασε ένα φρεσκοβαμμένο νύχι από τα νεύρα του, ήπιε ένα τζιν τόνικ, έβαλε έναν δίσκο βινιλίου με μελωδίες της Αμάντα Λιρ να παίζει (άκουσε 23 φορές το «Give a bit of hmm to me»), ύστερα ήπιε ακόμα ένα τζιν τόνικ κι έβαλε ν’ ακούσει στο Spotify Κλάους Νόμι και λίγο Ντάνα Ιντερνάσιοναλ, κι άρχισε να γράφει στο καινούργιο του τάμπλετ (ένα ολοκαίνουργιο Apple iPad Pro 12.9" 2018 Wi-Fi & Cellular 1TB) μια επιστολή υπέρ του χαρισματικού ηγέτου και του κακοποιηθέντος και βασανισθέντος πολιτικού.
Η επιστολή, μόλις παρελήφθη, είναι φωτιά και λάβρα και θα δημοσιευτεί αύριο! Τρέμετε, βίαιοι Γάλλοι αστυνομικοί. Η εκδίκησις θα είναι αμείλικτος και φοράει λαχούρι…
* Το όνομα του Τζόνυ Πυροσκί αποτελεί ακόμα μια απόδειξη ότι δεν υπάρχει τίποτε τυχαίο σ’ αυτό τον κόσμο και ότι οι μεγαλειώδεις άνθρωποι κι εκείνοι που ορίστηκαν από τη μοίρα να κάνουν μεγάλα πράγματα και να γινατώνουν τραμπουκοναζιάρικα σε Γάλλους αστυνομικούς δεν μπορούν παρά να στηρίζουν Γιάνη Βαρουφάκη. Αφενός λέγεται «Τζόνυ» με ένα «ν» και ύψιλον, όχι ιώτα. Το Τζόνυ παραπέμπει στην αγγλοσαξονική υπερδύναμη και το ένα «ν» στον τρισμέγιστο Γιάνη. Το «πυροσκί» ηχητικά έχει ρώσικο συγκείμενο, διότι θυμίζει το γνωστό έδεσμα, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για «πυρός - σκι», δηλαδή για το σκι που κάνει κάποιος πάνω στη φωτιά!
Φαντάσου πόσο γάτουλας πρέπει να είναι κάποιος που κατορθώνει κάτι τέτοιο. Ετσι εξηγείται και η στήριξη σε Γιάνη Βαρουφάκη, ντιέμ25 κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: