Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΞΩΝ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΩΝ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΞΩΝ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση, παραθέσαμε την Ανακοίνωση του Σεβ. Πειραιώς κ. Σεραφείμ αναφορικά με την στάση που τήρησε για το Ουκρανικό στην πρόσφατη Σύνοδο της Ιεραρχίας. 

Εκφράζουμε την βαθύτατη ικανοποίησή μας διότι ο Σεβ. Πειραιώς αιρόμενος στο ύψος των περιστάσεων αναγνωρίζει ότι το Ουκρανικό δεν είναι θέμα δόγματος, αλλά Κανόνων και δηλώνει ξεκάθαρα ότι συνιστά “άφρονα και αντιεκκλησιαστική ενέργεια” η εφαρμογή του ΙΕ΄ Κανονα της ΑΒ΄ Συνόδου, εξαιτίας της αναγνώρισης της Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας, από την Εκκλησία της Ελλάδος.

Δυστυχώς -ποιος θα το περίμενε;- οι περί τον π. Θεόδωρο Ζήση αποτειχισθέντες ετοιμάζονται να προσχωρήσουν σε Σχίσμα, υπό Ρωσσική ομπρέλλα, μόλις η Μόσχα, σε λίγες μέρες, διακόψει εκκλησιαστική κοινωνία με την Εκκλησία της Ελλάδος.

Ακούγονται πολλά σενάρια για τον τρόπο που θα μεθοδευτεί το Σχίσμα σε βάρος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Άλλοι μιλούν για την δημιουργία Ρωσσικής Εξαρχίας, άλλοι για αναγνώριση μιας ή περισσοτέρων ομάδων των ΓΟΧ, άλλοι για Εξαρχία της ROCOR κτλ..

Το μόνον σίγουρο, όμως, είναι ότι οι περί τον π. Θεόδωρο Ζήση μεθοδεύουν κακά για την Αγία μας Ορθόδοξη Εκκλησία.

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο π. Θεόδωρος Ζήσης ηγήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, για δεκαετίες, του αντιοικουμενιστικού αγώνα(;;;;;;). 

Δυστυχώς τα τελευταία δύο χρόνια αναμίχθηκε -ως μη ώφειλε- στα γεωστρατηγικά παιγνίδια της Ρωσσικής Ομοσπονδίας και των Δυτικών δυνάμεων (ΗΠΑ, Ευρώπη) στην Ουκρανία και υποβάθμισε σοβαρά τον πόλεμο εναντίον της παναίρεσης του Οικουμενισμού.

Ο π. Θεόδωρος Ζήσης και οι άλλοι Αποτειχισμένοι είναι προπαντός ένοχοι, επειδή έδωσαν προφρόνως στους Ρώσσους την θεολογική υποδομή για να κάνουν Πανορθόδοξο Σχίσμα και -το έτι χειρότερο- μεθοδεύουν, από καιρό, να προσχωρήσουν σε Σχίσμα, υπό Ρωσσική ομπρέλλα.

Στο ιστολόγιο “Πατερική Παράδοσις”, ο κ. Σημάτης και ο κ. Αδαμάντιος Τσακίρογλου, ανάρτησαν πρόσφατα διάφορα εκτενή εμπεριστατωμένα άρθρα με τα οποία επισημαίνουν ότι η ομάδα του π. Θεόδωρου Ζήση βρίσκεται, από καιρό, σε διαβούλια με το Πατριαρχείο Ρωσσίας και ότι -στην συνέχεια- στις διαβουλεύσεις προσετέθη και μία ομάδα των ΓΟΧ στην οποία ανήκει και ο κ. Μάννης.

Το ακόμη πιο σοβαρό είναι ότι ο ίδιος ο π. Θεόδωρος Ζήσης ανάρτησε, στο ιστολόγιο "Κατάνυξις", άρθρο που επιγράφει "Σφάλμα η αναγνώριση από την Εκκλησία της Ελλάδος", στο οποίο, γυμνή τη κεφαλή, ξεδιπλώνει το σχισματικό του φρόνημα και χαρακτηρίζει ως Σχισματικούς όλους τους πιστούς της Εκκλησίας της Ελλάδος, επειδή, μετά την απόφαση της Συνόδου της Ιεραρχίας, κοινωνούν με τον Μακαριώτατο Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο.

Προσευχόμαστε εκτενώς προς τον Κύριο να ανανήψει ο π. Θεόδωρος Ζήσης και οι συν αυτώ, από την πορεία ολέθρου που ακολουθούν και να τους φωτίσει ο Άγιος Θεός να ξαναθέσουν τον αντιοικουμενιστικό αγώνα πρώτο στις προτεραιότητές τους. 

Παράλληλα να τους φωτίσει η Παναγία να εξακολουθήσουν να παραμείνουν στην Αποτείχιση, χωρίς να προσχωρήσουν σε Σχίσμα, για να μην χάσουν τον κόπο, τους αγώνες και την ψυχή τους.



ΚΑΙ ΤΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΣΤΟΝ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΗ ΕΛΛΗΝΑ ΠΙΣΤΟ;
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΖΗΖΙΟΥΛΑ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: