Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

Βασανίζονται, επειδή δεν ακούν κάποιον, που μπορεί να τους βοηθήσει πνευματικά; - Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Δώσε σε έναν που δεν έχει όρεξη, να φάει με το ζόρι· Θα το κάνει εμετό. Πρέπει να θελήσει ο ίδιος να βοηθηθεί. Όταν ο άλλος δεν θέλει, δεν μπορώ να (τον βοηθήσω και να) του στερήσω την ελευθερία, το αυτεξούσιο. Ξέρετε πόσοι βασανίζονται, επειδή δεν ακούν κάποιον, που μπορεί να τους βοηθήσει πνευματικά;

Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Αναστάσιος: Βασανίζονται, επειδή δεν ακούν κάποιον, που μπορεί να τους βοηθήσει πνευματικά; - Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης (anastasiosk.blogspot.com)

ANTE NA ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΕΛΗ ΠΟΥ ΣΕΡΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥ.

ΑΣ ΜΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΟ ΑΧΡΙΣΤΟ ΤΕΡΑΣ ΘΑ ΤΟΝ ΔΙΑΔΕΧΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗ ΖΩΗ Ο ΘΕΟΣ.

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Η ΑΙΡΕΣΗ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΓΝΟΙΑ. ΣΕ ΑΝΟΗΣΙΑ.


6 σχόλια:

olgag είπε...

Αυτό το μήνυμα το στέλνω μόνο για εσάς Αμέθυστε. Ο σύζυγός μου εξομολογούνταν στον Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνα και με την μονή Φιλοθέου έχει άριστες σχέσεις για πολλές δεκαετίες. Το γράφω αυτό για να στηρίξω όσες αλήθειες θα γράψω παρακάτω. Πριν δύο Κυριακές επισκεφτήκαμε ένα φιλικό γυναικείο μοναστήρι στις Σέρρες, αυτό του Τιμίου Προδρόμου. Μετά το φαγητό καθίσαμε και μιλήσαμε για πολλές ώρες με την αδελφή Β., δεύτερη στην τάξη μετά την ηγουμένη. Μου έλεγε πως έχει σε βίντεο τον Γέροντα να τις λέει: όλοι κι όλοι είναι 5 άνθρωποι αυτοί που επιβουλεύονται το κακό της ανθρωπότητας. Ανάμεσά τους κι ένας Έλληνας. Εγώ πηγαίνω και τους βλέπω την ώρα που μιλάνε μεταξύ τους, εκείνοι δεν με βλέπουν, και τους ανακατεύω τα σχέδια και δεν καταφέρνουν κάτι!
Πριν κοιμηθεί ο γέροντας μας είχαν ενημερώσει για την γνωστή πλέον φράση του "μετά την κοίμησή μου θα ξεκινήσουν τα γεγονότα" και "Θα πέσει τέτοιο χαστούκι όπου άπαντες οι ιεράρχες θα ξυπνήσουν, θα αντιληφθούν το σφάλμα στο οποίο περιήλθαν και θα επανέλθουν" (ουκρανικό, οικουμενισμός).
Τώρα όλα κουμπώνουν μεταξύ τους, υπομονή χρειάζεται και επιμονή.

amethystos είπε...

Eυχαριστούμε θερμά.Μερικά ονόματα μάς έρχονται στό νού,αλλά ο Ελληνας;

olgag είπε...

Ουπς! "το στέλνω μόνο για εσάς" εννοούσα να μην το δημοσιοποιήσετε αλλά εγώ φταίω που δεν έγινα σαφής με την κατάλληλη λέξη. Δεν πειράζει ομως, αλήθειες έγραψα όπως και να έχει.
Όπως είναι φυσικό, ρώτησα κι εγώ ποιος είναι ο Έλληνας όμως απάντηση δεν έλαβα. Είτε δεν γνωρίζουν και οι ίδιες είτε δεν ήθελαν να μου πούνε. Ισχύει το ότι ο γέροντας κάποια επέτρεψε να τα μοιραστούν και κάποια όχι.

amethystos είπε...

Πραγματικά δέν κατάλαβα, αλλά μάς βγήκε σέ καλό. Ηταν νά μαθευτεί τό μυστικό τού Γέροντα. Εχω πάρει καί εγώ τήν ευχή του στήν Μονή Φιλοθέου. Μάς βοηθούν οι Αγιοί μας, χωρίς αμφιβολία. Νά δούμε μέχρι πότε. Τά πράγματα χειροτερεύουν μέ γοργούς ρυθμούς. Καλή Παναγιά. Εμείς είμαστε γιά χρόνια παιδιά τής Εκοσιφοίνισσας.

olgag είπε...

Εικοσιφοίνισσα ή για τους ντόπιους "το Μοναστήρι". Ο σύζυγος είναι από Νικήσιανη Καβάλας κι έτσι έμαθα κι εγώ κάποια πράγματα. Είχαν προβλήματα οι μοναχές εκεί με τον Δράμας. Ήθελε να τις διώξει αλλά αντέδρασε ο κόσμος και τον σταμάτησε. Ελπίζω να μην ανακινήσει εκ νέου το θέμα.
Υπάρχουν ακόμη πολλές αγνές ψυχές κι εύχομαι κοντά σε αυτές να βοηθηθούμε όλοι όσοι υστερούμε σε πίστη. Δεν απελπίζομαι. Καλή Παναγιά!

amethystos είπε...

Δυστυχώς ο Δράμας έδωσε άσχημα σημεία. Συμπεριφέρεται σάν ιδιοκτήτης.Καί δέν μαθαίνει ο ένας επίσκοπος από τήν αποτυχία τού άλλου. Τό κοσμικό πνεύμα δέν προσφέρεται στά μαθήματα από τά παθήματα.