Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

Δεν βλέπουμε τον λόγο διεύρυνσης της Ε.Ε, χωρίς προηγουμένως να έχουν λύσει τα προβλήματα που δυστυχώς αυξάνονται αντί να μειώνονται


Ο Βασίλης Βιλιάρδος, Βουλευτής Επικρατείας της Ελληνικής Λύσης, κατά τη συζήτηση στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Τρέχουσες εξελίξεις αναφορικά με τις προτεραιότητες της Σλοβενικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
 Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις :
 - Θεωρούμε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αρκετά προβλήματα για να επιλύσει που δυστυχώς αυξάνονται αντί να μειώνονται, ενώ απαιτούν άμεσες και ρεαλιστικές λύσεις χωρίς τα μεγάλα λόγια του παρελθόντος που αποδείχθηκαν στην πράξη ανούσια. Αναφερόμαστε κυρίως στα θέματα της οικονομικής σύγκλησης, ειδικά μετά τις τελευταίες επιβαρυντικές εξελίξεις της πανδημίας, τις αυξήσεις των τιμών διεθνώς και στην γενική ανασφάλεια.
 - Σε ποιο δίκαιο αναφερόμαστε και από ποιόν ορίζεται, όταν υπάρχει η σύγκληση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Πολωνία και του Ουγγαρία; Με χώρες που συμμεριζόμαστε τις επιφυλάξεις τους, παρά το ότι δυστυχώς η Ελλάδα δεν διαθέτει συνταγματικό δικαστήριο. Φυσικά δε, είμαστε εναντίων των περιορισμών και των υποχρεωτικών ιατρικών πράξεων στο πλαίσιο της πανδημίας, όπως είναι τα lock downs και τα πράσινα διαβατήρια, αφού καταπατούν τις ανθρώπινες ελευθερίες.
 - Θεωρούμε, πως αν η Γερμανία ή άλλα κράτη ενδιαφέρονται για την εισαγωγή πληθυσμού, θα πρέπει να βρουν έναν άλλον τρόπο να το κάνουν, παύοντας να μας εκμεταλλεύονται. Στην πράξη, η λύση της διασποράς των εισερχομένων δεν μπορεί να λειτουργήσει εάν δεν ελεγχθούν τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς επίσης εάν δεν αντιμετωπιστεί η ανεξέλεγκτη δράση των Μ.Κ.Ο.. - Σε σχέση με την διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα δυτικά βαλκάνια, στην Αλβανία και τα Σκόπια έχουμε σοβαρές επιφυλάξεις όσων αφορά τα δικαιώματα των μειονοτήτων, τη συνεργασία αυτών των δύο χωρών με την εχθρική προς της Ελλάδα, Τουρκία, τη συμφωνία των Πρεσπών που παραβιάζεται διαρκώς και ούτω καθ΄ εξής. Σε κάθε περίπτωση, δεν βλέπουμε τον λόγο περαιτέρω διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς προηγουμένως να έχουν λυθεί τα προβλήματά της.#Βιλιάρδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: