Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

«Ίσως, η πιο σημαντική ανταλλαγή θα είναι στην υγειονομική περίθαλψη.» - Yuval Noah Harari

                                      

                                Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

«Ίσως, η πιο σημαντική ανταλλαγή από αυτή την άποψη θα είναι στην υγειονομική περίθαλψη.

Η μεγάλη μάχη για αυτό που σήμερα ονομάζουμε «ιδιωτικότητα»,
.. θα είναι μεταξύ της ιδιωτικότητας και της υγείας.
Δίνετε πρόσβαση σε ό,τι συμβαίνει μέσα στο σώμα και τον εγκέφαλό σας με αντάλλαγμα μια πολύ καλύτερη υγειονομική περίθαλψη;» - Yuval Noah Harari @ World Economic Forum, 25/01/2018



Δείτε επίσης:

Dump Davos: Αποικίες δεδομένων και χακαρισμένοι άνθρωποι (Ελληνικοί υπότιτλοι)





ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΝΥΣΣΗΣ
 "Στην περίπτωση εκείνων που δεν παρατράπηκαν από τη φυσική τους κατάσταση εξ αιτίας πάθους ο νους ενεργεί τη δύναμίν του· είναι δυνατός στους υγιείς αλλά αδυνατεί να λειτουργήσει σ’ εκείνους που δεν χωρούν την ενέργειά του.
Με αυτά λοιπόν δείχνεται εναργώς ότι ο ανθρώπινος νους διοικεί τη φύσιν"

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΑΜΕ ΤΟ ΝΟΥ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ. ΔΙΟΤΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΣ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΝΟΝΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΗ! 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε αμέθυστε πρέπει να καταλάβουμε πως ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ και πιστεύουν πως θα το βρούνε με καλύτερη παρατήρηση. Είναι εξόφθαλμο. Το λέει ανοικτά ο τύπος αρκεί να θέλουμε να τον ακούσουμε.
Θεωρούν πως είναι θέμα ζουμαρίσματος και καλύτερου μετρήματος. Ακόμα είναι στο απλοϊκό στάδιο του Γαλιλαίου. Ας μην μας γελάει το αστραφτερό των gadgets και το πολύπλοκο των αλγορίθμων.
Αγνοούν ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΑ και την ουσία της. Είπαμε το όλο είναι πάντα κάτι περισσότερο από τα όποια μέρη μπορείς να το διαιρέσεις. Το είπε ο κυρ' Τέλης από τα παλιά και έτσι παραμένει μέχρι τις μέρες μας αλλά και στον αιώνα τον άπαντα. Θεωρούν ατελή και ανάξια την ύλη μα είναι ατελές και ανάξιο το φρόνημα τους. Με απλά λόγια έχει την ύλη που του αξίζει .
Ψάχνουν σε λάθος κατεύθυνση. Είναι καταδικασμένοι.

Σου είπα κάποια πράγματα είναι χωρίς τοίχο προστασίας μα παρόλα αυτά απλησίαστα.

Όταν θα καταλάβουν πως δεν μπορούν να το βρουν τότε θα αρχίζουν να ελαχιστοποιούν σε αυτό που θα έχουν βρει μέχρι εκείνη την ώρα. Εκεί θα είναι τα δύσκολα γιατί θα επιλέξουν συνειδητά την παραμόρφωση. Πόσος καιρός μένει; Δεν ξέρω ......ίσος για κάποια πράγματα λίγος ίσως για κάποια αλλά αρκετός. Ας μην ξεχνάμε την ουσία.
Ζει Κύριος.

amethystos είπε...

Μέ τά μάτια δουλεύουν φίλε. Μικροσκόπια, τηλεσκόπια, σκάν καί πλαντάζουν.Αυτή είναι η επιστήμη. Πολύτιμη μέσα στά όριά της. Αλλά τά πέρασε καί πιστεύει ότι μέ τά ίδια μέσα θά δεί καί τά πέραν τής υγείας. Οπως οι οικουμενιστές πιστεύουν ότι τό Αγιο Πνεύμα δρά πέραν τής εκκλησίας.Τό Αγιο Πνεύμα τό ίδιο. Οχι η πρόνοια καί τό έλεος τού Θεού. Παρ-άνοια.

Ανώνυμος είπε...

"Αυτή είναι η επιστήμη. Πολύτιμη μέσα στά όριά της. Αλλά τά πέρασε καί πιστεύει ότι μέ τά ίδια μέσα θά δεί καί τά πέραν τής υγείας."
Κι όχι μόνον αυτό, αλλά η επιστήμη πιστεύει ότι θεμελιώνεται στον εαυτό της! Φαύλος κύκλος. Η επιστήμη είναι αυτό που ονόμαζε ο Ποππερ "κλειστό σύστημα". Μόνο που ούτε ο ίδιος ο Ποππερ, ούτε και οι λοιποί ορθολογιστάδες έχουν επίγνωση αυτού.