Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

«ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΗ ΜΠΑΛΑΡΙΝΑ» ΤΟΥ GRIGORY KONSTANTINOPOLSKY – STUDIO ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ

Τι συμβαίνει όταν όλη η δόξα, όλες οι ανέσεις, τα αγαπημένα πρόσωπα και ο πλούτος, ξαφνικά χάνονται; Θα πρέπει κανείς να αποδεχτεί τη νέα πραγματικότητα ή να πολεμήσει για τη μεγάλη επαναφορά; Τελικά άξιζε τα όσα είχε προτύτερα ή ήταν θέμα τύχης και όχι ταλέντου και ικανοτήτων;

Η νουβέλα του διάσημου Ρώσου σεναριογράφου Grigory Konstantinopolsky ανεβαίνει για πρώτη φορά στη χώρα μας σε διασκευή και σκηνοθεσία της Λιούμπα Κριβοχίζα.

Η «Λυσσασμένη Μπαλαρίνα» ήταν μια από τις πέντε νουβέλες που έγραψε ο ίδιος για τις ανάγκες κινηματογραφικής ταινίας το «Γατάκι» -«Koshechka»(2009)- σε δική του σκηνοθεσία. Η ταινία γνώρισε μεγάλη επιτυχία και η συγκεκριμένη νουβέλα άρχιζε να κάνει την εμφάνισή της και στα ρωσικά θέατρα.

Εμείς παρακολουθήσαμε τη θεατρική παράσταση και ξαφνιαστήκαμε ευχάριστα από το πλούσιο περιεχόμενο, καθώς και το ασυνήθιστα δημιουργικό στήσιμο της. Το έργο έχει χωριστεί σε πολλές ξεχωριστές σκηνές, κάτι σαν πολλές μικρές ιστοριούλες, που όλες μαζί «δένουν» για να αποδώσουν ένα ενιαίο μήνυμα: “Ταλέντο δεν σημαίνει τίποτα”. Η επιμονή και η σκληρή εργασία θα μας βοηθήσουν να κατακτήσουμε τα μέγιστα όριά μας, όσο περιορισμένα και αν είναι αυτά. Και εν τέλει αυτό έχει σημασία για κάθε άνθρωπο ξεχωριστά.

Μια παράσταση με χιούμορ, δραματικές σκηνές και ολίγες σταγόνες ρεαλισμού – ένα μείγμα που θα αποσπάσει ευχάριστα τους επισκέπτες του μικρού και ζεστού θεάτρου.

Ένα σύντομο απολαυστικό διαλειμματάκι και η ευκαιρία για μια πρώτη επαφή με το ρωσικό θέατρο.

Κάθε Κυριακή στις 21:15, στο Studio Μαυρομιχάλη

– Προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας εγκαίρως, προτού εξαντληθούν: https://bit.ly/2Yci2HG


«Λυσσασμένη μπαλαρίνα» του Grigory Konstantinopolsky – Studio Μαυρομιχάλη – The Analyst

Δεν υπάρχουν σχόλια: