Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Αδίστακτος ο Κύπρου Χρυσόστομος. Στέλνει σε τρίμηνη αργία 12 ανεμβολίαστους ιερείς.

                                                 

σ.σ. Άλλος ένας οπαδός του παπικού επισκοποκεντρισμού.

 Θεωρεί τον εαυτόν του Εκκλησία ο πλανεμένος.

Σε τρίμηνη αργία τίθενται από αύριο, 1η Φεβρουαρίου, 12 ιερείς της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Κύπρου, οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου για να εμβολιαστούν έναντι του κορονοϊού.

Από τους 123 ιερείς της Αρχιεπισκοπής, οι 27 είναι ανεμβολίαστοι. Από αυτούς, οι 15 έκαναν δεκτό το αίτημα του Αρχιεπισκόπου για να προχωρήσουν σε εμβολιασμό κατά της νόσου Covid-19 ή εξασφάλισαν εξαίρεση για κάποιο διάστημα, εξαιτίας ιατρικών λόγων.

Εάν δεν αλλάξουν γνώμη είναι εκτός Εκκλησίας. Δεν μπορούν να μην αναγνωρίζουν τον Επίσκοπό τους”, ανέφερε ο Μακαριώτατος στο ΡΙΚ, κάνοντας λόγο για ανυπακοή στον Επίσκοπο, ενώ όπως τόνισε, οι τρείς μήνες αργίας, πιθανότατα να γίνουν έξι, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και καθαίρεσή τους.

Έντονα επικριτικός, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε σε όσους ιερείς προτρέπουν τους πιστούς να μην εμβολιάζονται, όταν εδώ και δύο χρόνια η ανθρωπότητα πλήττεται από την πανδημία και όπως συμβαίνει παγκόσμια, έτσι και στην Κύπρο, οι Αρχές καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες αναχαίτισης του ιού.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας έστειλε αρχικά επιστολή προς τους ιερείς γεμάτη αγάπη όπως ανέφερε και καλώντας τους ιερείς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Η διορία που τους δόθηκε λήγει αργά απόψε το βράδυ και εφόσον δεν αλλάξουν γνώμη τίθενται εκτός Εκκλησίας.

Eάν Μητρόπολη δεχθεί ιερέα που θα τεθεί σε αργία, η Αρχιεπισκοπή θα περικόψει από την εν λόγω Μητρόπολη τα χρήματα που της αντιστοιχούν για τους μισθούς των ιερέων της.

pelop.gr

Αδίστακτος ο Κύπρου Χρυσόστομος. Στέλνει σε τρίμηνη αργία 12 ανεμβολίαστους ιερείς. | ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ (wordpress.com)

"Θεωρεί τον εαυτόν του Εκκλησία ο πλανεμένος"

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑΜΕ.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με το που έγινε αρχιεπίσκοπος πίστεψε κι αυτός πως πήρε την απόλυτη εξουσία και όχι την απόλυτη διακονία. Διαστρεβλώθηκαν βαθειά οι ψυχές των ανθρώπων, αρχόντων και λαού, και δεν ξεύρουμε πού και πώς θα σταματήση, αν σταματήση, αυτό...

Ανώνυμος είπε...

Θα σταματήσει ΑΝ τους στείλουμε μια βόλτα στο Γέρο Διάολο, ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ, με το να αφήνουμε ΑΔΕΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ της ΕΞΟΥΣΙΑΣ τους. ΟΣΟ πηγαίνουν οι πιστοι στους ναους της ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ τους, ΤΕΤΟΙΑ ΛΥΚΆΝΘΡΩΠΟΙ επίσκοΤΟΙ, ΑΠΟ-ΘΡΑΣΥΝΟΝΤΑΙ...

amethystos είπε...

Τουλάχιστον νά μήν πατάμε στούς ναούς πού ιερουργεί αυτός, ο Ιερώνυμος, ο Βλάχος καί όλοι οι δεινόσαυροι πού παριστάνουν τόν χρυσελεφάντινο Δία.

Ανώνυμος είπε...

παταμε η όχι έχουν το διαδικτυο.!!!αρκεί να υπάρχει μια κάμερα και ένας διάκονος...δεν έχουν ανάγκη κανέναν..ισως τη καλή γνωμη του επισκόπου γιατί πρέπει κι αυτοί μια ΔΕΗ να πληρώσουν..ΑΠ

amethystos είπε...

Εάν απέχουμε μόνο από τούς ναούς πού λειτουργούν οι εν λόγω Επίσκοποι θά δημιουργηθεί σκάνδαλο χωρίς τήν εμπλοκή τών ιερέων. Θά εκτεθούν.Αλλά ούτε αυτό μπορούμε νά κάνουμε διότι τούς θεωρούμε ιερά πρόσωπα. Παθητικά.