Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου στην ανατολική Ουκρανία και ο Μπάιντεν προβλέπει ρωσική επίθεση


Ένας αγωγός φυσικού αερίου στην αποσχισθείσα περιοχή του Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, τυλίχθηκε στις φλόγες, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο RIA.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, η φωτιά στον αγωγό Ντρουζμπά εκδηλώθηκε αφού προηγήθηκε μια ισχυρή έκρηξη, κοντά στην πόλη Λουχάνσκ.

Το τοπικό πρακτορείο Luganskinformcenter μετέδωσε πλάνα στο κανάλι του στο Telegram, που δείχνουν μια κίτρινη λάμψη να φωτίζει την πόλη.

«Πεπεισμένος» ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ έχει αποφασίσει να επιτεθεί στην Ουκρανία, δήλωσε απόψε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Μολονότι υπάρχει ακόμη περιθώριο για τη διπλωματία, ο Μπάιντεν αναμένει ότι η Ρωσία θα εισβάλει εντός των επόμενων ημερών.

«Έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι οι ρωσικές δυνάμεις σχεδιάζουν και σκοπεύουν να επιτεθούν στην Ουκρανία την επόμενη εβδομάδα, τις επόμενες ημέρες», είπε, εξηγώντας ότι η Ουάσινγκτον θεωρεί ότι η Ρωσία θα στοχοθετήσει και το Κίεβο, την ουκρανική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τον Μπάιντεν πάντως, ο Πούτιν ούτε κατά διάνοια δεν σκέφτεται να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα. Για τις στρατιωτικές ασκήσεις που θα παρακολουθήσει το Σαββατοκύριακο ο Ρώσος πρόεδρος, ο Αμερικανός ομόλογός του είπε ότι μέσω αυτών προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι μπορεί να αλλάξει τη «δυναμική» στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε για άλλη μία φορά απόψε τη Ρωσία ότι αν επιτεθεί στην Ουκρανία «θα πληρώσει βαρύ τίμημα», επαναλαμβάνοντας ότι η Ουάσινγκτον δεν σκοπεύει να στείλει στρατό στην Ουκρανία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επισήμανε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους παραμένουν ενωμένοι, παρά τις προσπάθειες της Μόσχας να τους διχάσει.

Σημείωσε επίσης ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται σημαντική αύξηση των παραβιάσεων της εκεχειρίας από τη ρωσική πλευρά και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση.

«Εάν η Ρωσία συνεχίσει τα σχέδιά της θα είναι υπεύθυνη για έναν καταστροφικό πόλεμο», τόνισε ο Μπάιντεν.

Παράλληλα, είπε ότι «υπενθυμίζει στη Μόσχα ότι δεν είναι αργά για να χρησιμοποιήσει τη διπλωματία» και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορούσε να βρεθεί μια λύση στη συνάντηση που θα έχουν στις 24 Φεβρουαρίου στην Ευρώπη οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας και ΗΠΑ, Σεργκέι Λαβρόφ και Άντονι Μπλίνκεν.

Έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου στην ανατολική Ουκρανία και ο Μπάιντεν προβλέπει ρωσική επίθεση - Militaire.gr

ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί να θέλει να καταστρέψει την Ευρὠπη ο Μπάιντεν; Η Ε.Ε. δεν καταδυναστεύει παρέα με την Αμερική τον πλανήτη μέσω της παγκοσμιοποίησης;

Ανώνυμος είπε...

Τελικα τι γινεται βρε παιδια ? Θα καταστραφει η Ευρωπη οχι απο τους ισλαμιστες αλλα απο τους παραδοσιοκρατικους Ανατολικοευρωπαιους Σλαβους ? Γιατι ως μεχρι προτεινος σε ολα τα pro white blogs παγκοσμιως εμπαινες ειτε ελληνικα πχ Θεοδοτος και Κοκκινος Ουρανος ειτε ξενα πχ Counter currents εβλεπες οτι η μονη ελπιδα του λευκου ανθρωπου να ουμε ( ειρησθη εν παροδω οτι ουδεποτε σε ολη την ευρωπαικη ιστορια μεχρι και την ληξη του Β Παγκοσμιου υπηρξε πολιτικη οντοτητα που ακουγε στο ονομα λευκος ανθρωπος ) ειναι οι Σλαβοι ανεξαρτητα απο το αν ειναι Ορθοδοξοι Καθολικοι η αθεοι η αν ειναι κομμουνιστες η ορκισμενοι αντισοβιετικοι οπως οι Λιθουανοι και οι Δυτικοι Ουκρανοι . Για τετοιες ανιστοριτες και ανιστορικες αμερικανιες μιλαμε γραφαν τα γνησιως παραδοσιακα υπερ της πατριαρχειας και της λευκοτητας blogs . Οποιος τολμουσε να τους αντιμηλισει στα σχολια και να τους πει οτι λευκη οντοτητα υπηρξε ιστορικα μονο στην Αμερικη και Νοτια Αφρικη και οτι παντου αλλου υπηρξαν και υπαρχουν εθνη και οχι φυλες εξοστρακιζονταν ως πρακτορας του Εβραισμου και της Νεας Υορκης . Και να που αυτοι που σαν αντιβαρο στην Νεα Ταξη φαντασιονονταν τους Ανατολικοευρωπαιους χουλιγκανς ειτε ειναι αυτοι Ουγγροι νεοναζι ειτε Σερβοι τιτοικοι ειτε Ρωσοι εχθροι του Λενιν αλλα φιλοι του Σταλιν τωρα βλεπουν οτι ακριβως αυτοι οι super duper λευκοι απειλουν την Ευρωπη με Τριτο Παγκοσμιο . Οπως ειχε απειλησει καποιος νεοναζι τους λαθρομεταναστες οτι αυτοι του Ισλαμ μπορει να κυριαρχησουν σε γειτονιες αλλα εμεις οι λευκοι να πουμε αμα λαχει κονιορτοποιουμε ηπειρους . Δικιο ειχε αλλα μπορουμε να εξαερωσουμε και τους εαυτους μας . Μια ανασα πριν τον Παγκοσμιο ολεθρο για πολλοστη φορα ο αγιος Γρηγοριος Παλαμας και ο αγιος Νικολαος Βελιμιροβιτς παιρνουν ρεβανς απο τους Κιπλινγκ Γκομπινω Σπεγκλερ και εσχατως Στηβ Μπανον και Ντουγκιν και Γκρεγκ Τζονσον ΑΜ