Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Ναυάγησε η προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, ενώ η Ελλάδα απειλείται με βίαιη κατάρρευση - Χωρίστηκαν στα 2 οι πολιτικές δυνάμεις, σε μνημονιακές και αντιμνημονιακές - Θα οριστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση και... εκλογές στις 17 ή 24 Ιουνίου

Ναυάγησε η προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, ενώ η Ελλάδα απειλείται με βίαιη κατάρρευση - Χωρίστηκαν στα 2 οι πολιτικές δυνάμεις, σε μνημονιακές και αντιμνημονιακές - Θα οριστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση και... εκλογές στις  17 ή 24 Ιουνίου (upd14)Ναυάγησε οριστικά και η ύστατη προσπάθεια για σχηματισμό κυβέρνησης στην Ελλάδα, ανοίγοντας το δρόμο για τη διενέργεια νέων εκλογών, πιθανότατα στις 17 ή 24 Ιουνίου. Η τελευταία προσπάθεια για κυβέρνηση συνεργασίας έπεσε στο κενό, μετά και τη νέα άκαρπη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στο προεδρικό Μέγαρο, αφού οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, χωρίστηκαν, όπως όλα δείχνουν, σε μνημονιακές και αντιμνημονιακές. Στο στρατόπεδο των μνημονιακών φαίνεται πως συντάχθηκαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ανήκουν στο στρατόπεδο των αντιμνημονιακών.
Αύριο στη 13:00 θα υπάρξει νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να οριστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα στις νέες εκλογές.


Στην ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, μετά το πέρας της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, επισημαίνεται πως δεν υπήρξε συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης και πως η χώρα οδηγείται σε νέες εκλογές.
Παράλληλα, τονίζεται πως αύριο θα υπάρξει νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με στόχο τον διορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης, ώστε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Βενιζέλος: Η χώρα οδεύει δυστυχώς ξανά σε εκλογές υπό πολύ άσχημες συνθήκες

"Η χώρα οδεύει δυστυχώς ξανά σε εκλογές υπό πολύ άσχημες συνθήκες, επειδή κάποιοι έθεσαν εν ψυχρώ υπεράνω του εθνικού συμφέροντος το στυγνό κομματικό τους συμφέρον", δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, μετά το πέρας της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.
Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο "παρευρμηνεύεται η εντολή των πολιτών. O λαός μας είπε στις 6 Μαΐου ότι δεν θέλει ξανά εκλογές, ότι θέλει κυβέρνηση συνεργασίας και την Ελλάδα στο ευρώ", τόνισε.
"Κάναμε προσπάθεια να πείσουμε το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ να προχωρήσουμε σε μία συνεργασία που θα ανακουφίσει το έθνος και θα δώσει ελπίδα στους Ελληνες, δεν το πετύχαμε", πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.
"Είναι υποχρέωση του κάθε Ελληνα πολίτη να διαβάσει τα πρακτικά της σημερινής σύσκεψης" στα οποία, όπως συνέχισε,"είναι αποτυπωμένες με ανάγλυφο τρόπο οι στρατηγικές και οι σκοπιμότητες των κομμάτων.
Kατά τον κ. Βενιζέλο, "επικράτησε αλλαζονία, τυχοδιωκτισμός και μικροκομματισμός".
"Είναι πολλοί αυτοί που επιδίδονται σε εμπόριο ψευδαισθήσεων", σημείωσε επίσης.

Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ έκανε ότι ήταν δυνατόν για να μην πάμε ξανά σε εκλογές
"Κατέθεσα για άλλη μια φορά πρόταση για τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης. Στην οικουμενική κυβέρνηση αναγκαίο ήταν να συμμετέχει η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς η πρόταση δεν έγινε δεκτή" ανέφερε με τη σειρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο Φ. Κουβέλης.
"Θέλω να πω ότι η ΔΗΜΑΡ έκανε ότι ήταν δυνατό, ότι μπορούσε προκειμένου να μην υπάρξει η προσφυγή της χώρας σε νέες εκλογές, δεν έγινε δυνατό να γίνει", πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης.
"Οι Έλληνιδες και οι Έλληνες ας βγάλουν το συμπεράσματά τους", σημείωσε επίσης.

Kαμμένος: Ο Σαμαράς θέλει εκλογές για να γίνει πρωθυπουργός
Επίθεση προς τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντ. Σαμαρά, εξαπέλυσε στη διάρκεια των επίσημων δηλώσεών του μετά το πέρας της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών ο Π. Καμμένος.
"Η απάντηση του Σαμαρά στην πρότασή μας ήταν ουσιαστικά ότι θέλει εκλογές γιατί θέλει να γίνει πρωθυπουργός", τόνισε ο κ. Καμμένος.
"Οι προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης μπλοκαρίστηκαν από την επιμονή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να συνεχίσουν να υπηρετούν τα συμφέροντα όχι του ελληνικού λαού αλλά του μνημονίου", πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.
"Οι Βενιζέλος και Σαμαράς επέδειξαν για ακόμη μία φορά αλαζονεία της εξουσίας", σημείωσε επίσης.
"Προτείναμε συγκεκριμένη κυβέρνηση εθνικού σκοπού την αρνήθηκαν. Προτιμούν τους δανειστές από την εθνική λύση", ανέφερε ο Π. Καμμένος, λίγο νωρίτερα εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, δίδοντας το στίγμα του ναυαγίου.

Νωρίτερα το www.bankingnews.gr ανέφερε:


Αγωνιώδεις είναι οι προσπάθειες που καταβάλλει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ Παπούλιας ώστε να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας καθώς η χώρα βρίσκεται σε κίνδυνο.

Σε πλήρη εξέλιξη - προσεγγίζοντας τις 2 ώρες - βρίσκεται η τελευταία πράξη στο δράμα που λέγεται σχηματισμός κυβέρνησης σωτηρίας ή προσωπικοτήτων όπως την ονομάζουν, της Ελλάδας. Υπό τον Κ. Παπούλια τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι πολιτικοί αρχηγοί, διαπραγματεύονται, προκειμένου να αποτραπεί ο χειρότερος εφιάλτης, η χρεοκοπία της χώρας και η έξοδός της από το ευρώ.
Η χώρα βιώνει τις κρισιμότερες στιγμές στη νεότερη ιστορία της και οι πολιτικοί αρχηγοί καλούνται να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Τα ενδεχόμενα είναι δύο ή επιτυγχάνεται μια κυβέρνηση συνεργασίας ή η χώρα οδηγείται εκ νέου σε εκλογές 17 με 24 Ιουνίου.
Στη σημερινή σύσκεψη υπό τον Κ. Παπούλια συζητάται εκ νέου - και με στόχο την εξεύρεση οριστικής λύσης - η χθεσινή πρόταση - ύστατη λύση - του Προέδρου της Δημοκρατίας, για συγκρότηση κυβέρνησης προσωπικοτήτων, με χρονικό ορίζοντα 18 μηνών.
Στην σημερινή συνάντηση συμμετέχουν ο Α. Σαμαράς από την ΝΔ, ο Α. Τστίπρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ε. Βενιζέλος από το ΠΑΣΟΚ, ο Π. Καμμένος από τους ΑΝΕΛ και ο Φ. Κουβέλης από την ΔΗΜΑΡ.
Δεν παρευρίσκονται η Α. Παπαρήγα από το ΚΚΕ και ο Μιχαλολιάκος από την Χρυσή Αυγή.
Αν υπάρξει συμφωνία που προυποθέτει και την σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ θα αποτραπεί το χάος. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν θέλει να συμμετάσχει. Αν αποτύχουν οι προσπάθειες εκλογές 17 ή 24 Ιουνίου.

Π. Καμμένος: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας με προβοκάτσια δεν γίνεται

Αμετακίνητος στη θέση του πως δεν θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας, αν δεν γίνει δεκτό το σχέδιο 7 σημείων που έχουν καταθέσει οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, επανέλαβε προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο ο Π. Καμμένος.
"Η εντολή του λαού είναι σαφής... όχι στο μνημόνιο. Αναγκαία η κυβέρνηση εθνικής ενότητας με απαλλαγή από το Μνημόνιο", τόνισε ο κ. Καμμένος.
"Κυβέρνηση εθνικής ενότητας με προβοκάτσια δεν γίνεται", πρόσθεσε αναφερόμενος στο περιβόητο έγγραφο των ΑΝΕΛ που έλαβε η προεδρία της δημοκρατίας.

Ο Αντ. Σαμαράς της ΝΔ στη σύσκεψη της Δευτέρας ζήτησε να εξεταστεί εκ νέου η πρόταση ΚαμμένουΚαμμένος. Ο Ευ. Βενιζέλος του ΠΑΣΟΚ είπε ναι σε κυβέρνηση προσωπικοτήτων, ως ύστατη λύση, αλλά όχι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η ΔΗΜΑΡ θέτει ως όρο τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ για να συμμετάσχει και η ίδια σε μια τέτοια κυβέρνηση.
Στο προεδρικό μέγαρο μετέβησαν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, πλην της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, που αρνήθηκε να συμμετάσχει, και του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκου αν και δεν είναι βέβαιο ακόμη ότι θα συμμετάσχει.
Αν και ο αρχικός σχεδιασμός ήταν ο Π. Καμμένος να προσέλθει μια ώρα νωρίτερα (στις 13:00, αντί 14:00), για κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Κ. Παπούλια, τελικά πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνάντηση δεν θα γίνει. Να σημειωθεί εδώ πως ο κ. Καμμένος διέψευσε σενάρια που διατυπώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας και τα οποία ήθελαν τους Ανεξάρτητους Έλληνες να συμμετέχουν σε κυβέρνηση συνεργασίας, αν συντρέχουν λόγοι εθνικού κινδύνου δίδοντας ανοχή για λίγους μήνες.
Από την προεδρία της Δημοκρατίας φέρεται να είχε σταλεί προς τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων ένα έγγραφο του κ. Καμμένου, στο οποίο αναφέρεται ότι αν τεθεί ζήτημα εθνικής ανάγκης, το κόμμα του θα δώσει ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση με την προϋπόθεση να αναλάβουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και δύο θέσεις αντιπροέδρων. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων υποστήριξε ότι ουδέποτε έδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τέτοιο έγγραφο. Στην επιστολή πάντως ο Π Καμμένος συνεχίζει να υποστηρίζει την καταγγελία των συμβάσεων και του μνημονίου.
Αν και αυτή η ύστατη προσπάθεια αποτύχει, τότε ανοίγει ο δρόμος για νέες εκλογές, πιθανότατα στις 17/6, με το καίριο δίλημμα: Ευρώ ή δραχμή...
Το μέλλον της Ελλάδας κρίνεται στη σημερινή - και τελευταία - συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών...

Έκθετος ο Καμμένος για την επιστολή - Τα πρακτικά αποδεικνύουν ότι πράγματι έθεσε όρους - Για προβοκάτσια μιλά ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων
Το "μυστήριο" με τους όρους που έθεσε ο Πάνος Καμμένος για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση συνεργασίας λύθηκε με την απλή δημοσιοποίηση των πρακτικών από την προεδρία της Δημοκρατίας, εκθέτοντας ουσιαστικά τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο οποίος διέψευδε ότι παρέδωσε στην Προεδρία έγγραφο με όρους.
Από την πλευρά της η προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι ο κ. Καμμένος παρέδωσε το σχετικό έγγραφο, το οποίο στη συνέχεια διενεμήθη στα πολιτικά κόμματα.
Ο κ. Καμμένος, όμως, μιλώντας το πρωί σε εκπομπή του ΑΝΤ1, ξεκαθάρισε πως το κείμενο που αναπαράχθηκε σε διαδίκτυο και τηλεόραση και διέρρευσε από την προεδρία της Δημοκρατίας είναι πλαστό. Σύμφωνα με αυτό ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα δεχόταν την συμμετοχή του σε κυβέρνηση συνεργασίας-προσωπικοτήτων σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης. Μάλιστα σε περίπτωση που θα συμφωνούσε στη δημιουργία κυβέρνησης «Εθνικής Σωτηρίας», θα γινόταν ανάληψη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ολόκληρη η επιστολή του Π. Καμμένου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ζητούμε την έγγραφη σαφή και κατηγορηματική τοποθέτηση:
του Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών
του Γ.Γ. του Υπουργείου Εξωτερικών
του Α/ΓΕΕΘΑ
του Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών
του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος
για τον αν υπάρχει, ή θα υπάρξει εντός των επομένων μηνών, άμεση απειλή της εθνικής ασφάλειας της Χώρας.

Οι 7 Βασικές Πολιτικές Θέσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων
1. Άμεση ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης σύμφωνα με τις Αρχές του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας σε όλη την Επικράτεια και σε πλήρες εύρος.
2.Άμεση ανάληψη καταστατικού ελέγχου και μετοχικής πλειοψηφίας της Τράπεζας της Ελλάδος.
3.Συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους της Χώρας από το 1974 και μέχρι σήμερα, περιλαμβανομένου και του Προγράμματος της Πρώτης Δανειακής Σύμβασης, του PSI και της Δεύτερης Δανειακής Σύμβασης.
4. Ανάληψη πολιτικής πρωτοβουλίας για την καταγγελία των Δανειακών Συμβάσεων και των Μνημονίων, επί τη βάση των Αρχών που καθορίζονται στις Ευρωπαϊκές Συνθήκες.
5.Ομόφωνη διακομματική πρόταση αναθεώρησης του άρθρου 86 του Συντάγματος περί Ευθύνης Υπουργών με άμεση εφαρμογή ήδη από την πρώτη συνεδρίαση της Βουλής και έλεγχος του Πόθεν Έσχες πολιτικών προσώπων από το 1974 και μέχρι σήμερα, με άμεση απόδοση ευθυνών.
6. Ενημέρωση του συνόλου της Εθνικής Αντιπροσωπείας σχετικά με τα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων από το 2009 μέχρι και σήμερα, με παράλληλη αποδέσμευση όλων των εγγράφων, συμφωνιών και τυχόν κρυφών Πρωτοκόλλων, που έχουν συμφωνηθεί ή υπογραφεί από μέρους των Ελληνικών Κυβερνήσεων.
7. Εξάντληση του συνόλου των νομικών, πολιτικών και άλλων εργαλείων για την είσπραξη του συνόλου των οφειλών της Γερμανίας από τον Β’ ΠΠ.

Σενάρια για την προεδρία της Δημοκρατίας

Σενάριο Α

Αποδοχή του συνόλου των 7 Βασικών Πολιτικών Θέσεων των Ανεξάρτητων Ελλήνων, συνεπώς οδηγεί σε σχηματισμό Κυβέρνησης με τη συμμετοχή των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Στην περίπτωση αυτή συμμετέχουμε στην Κυβέρνηση υπό τους ακόλουθους όρους .
Ορίζουμε την πολιτική ηγεσία για τις ακόλουθες θέσεις
1) Πρωθυπουργού ή Υπουργού Εξωτερικών
2) Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
3)Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας & οικονομικών , με αρμοδιότητα στο σκέλος των εσόδων.
4) Πρόεδρο και Διευθύνοντα στο Invest in Greece
5) Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης με πλήρεις αρμοδιότητες .
7) Αναπληρωτή Υπουργό Ενέργειας με αρμοδιότητα στους Φυσικούς και Ενεργειακούς πόρους
8) Δύο θέσεις , Αντιπροέδρου και Μέλους στην ΕΔΕΥ χωρίς αλλαγή του νόμου σύστασής της.

Σενάριο Β
Μη αποδοχή του συνόλου των 7 Βασικών Πολιτικών Θέσεων των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θέτουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους λοιπούς Πολιτικούς Αρχηγούς το ερώτημα: Αντιμετωπίζει η Χώρα υπαρκτό και άμεσο κίνδυνο Εθνικής Ασφάλειας;
Ενδεικτικά:
1. Άμεση και άτακτη Χρεοκοπία της Χώρας, με κίνδυνο μη καταβολής μισθών και συντάξεων, με ό,τι κοινωνικές και άλλες ευρύτερες προεκτάσεις θα έχει αυτό.
2. Άμεσος κίνδυνος κατάρρευσης Τραπεζικού Συστήματος και αδυναμία χρηματοδότησης οικονομίας, με ό,τι κοινωνικές και άλλες ευρύτερες προεκτάσεις θα έχει αυτό.
3. Άμεσος κίνδυνος δυσμενών εξελίξεων στα Εθνικά Θέματα, τόσο σε ότι αφορά τα
Ελληνοτουρκικά όσο και σε ότι αφορά το ζήτημα των Σκοπίων και της συνόδου ΝΑΤΟ.
Σημειώνονται ενδεικτικά οι δημόσιες θέσεις της Τουρκίας για τη μη αναγνώριση της Κυπριακής Προεδρίας βάσει του Ευρωπαϊκού κεντημένου και των σχετικών δεσμεύσεών της, η δημοπράτηση της Τουρκίας οικοπέδων για εξόρυξη υδρογονανθράκων εντός της Ελληνικής ΑΟΖ, καθώς και ευρύτερες γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Αν υπάρχει άμεσος κίνδυνος εθνικής ασφάλειας:
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αναλογιζόμενοι τις ευθύνες τους απέναντι στους Έλληνες και τη Χώρα, θα παράσχουν ανοχή για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα λίγων μηνών στην όποια Κυβέρνηση ήθελε σχηματιστεί από τις λοιπές πολιτικές δυνάμεις ,υπό την προϋπόθεση ότι θα ορίσουμε την πολιτική ηγεσία για τις ακόλουθες θέσεις:
1. Yπουργείο Εθνικής Άμυνας
2. Δύο θέσεις, Αντιπροέδρου και Μέλους στην ΕΔΕΥ χωρίς αλλαγή του νόμου σύστασής της.
δ)Η Ευρωπαϊκή Συνθήκη της Λισαβόνας όπως τροποποίησε την Ευρωπαϊκή Συνθήκη δεν περιλαμβάνει
ρητή διάταξη με την οποία απαγορεύει στα κράτη μέλη να αναλαμβάνουν τον έλεγχο του μετοχικού κεφαλαίου ή της σύνθεσης της Διοικήσεως της Κεντρικής Τράπεζας κάθε κράτους μέλους.
ε) Η Τράπεζα της Ελλάδος «κόβει» χρήμα για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Στ) Η Τράπεζα της Ελλάδος διαχειρίζεται για λογαριασμό της ΕΚΤ και των δανειστών τον Ειδικό Λογαριασμό που προβλέπεται από τις νέες Δανειακές Συμβάσεις με σκοπό την κατά προτεραιότητα πληρωμή του Χρέους (κεφάλαιο και τόκοι) προς τους δανειστές έναντι των εσωτερικών αναγκών και της χρηματοδότησης της Ελληνικής Οικονομίας, γεγονός το οποίο θα οδηγήσει σε εσωτερική στάση πληρωμών.
6. Άμεση πρόσκληση της Τρόϊκα.
6α) Σχετίζεται άμεσα με το Νο 2, διότι πρέπει η Εθνική Αντιπροσωπεία να ενημερωθεί για το εύρος των συμφωνηθέντων και των αναλειφθησομένων πολιτικών και οικονομικών δεσμεύσεων της Χώρας και τη νομική τους βάση , πέραν από ότι έχει καταστεί μέχρι σήμερα γνωστό
6β) Να ενημερωθεί η Εθνική Αντιπροσωπεία αναφορικά με τη σχετική ανταλλαγείσα αλληλογραφία μεταξύ Ελληνικής Κυβέρνησης και Τρόϊκα
6γ) Να ενημερωθεί η Εθνική Αντιπροσωπεία αναφορικά με τις σχετικές χρεοπιστώσεις και εκταμιεύσεις – πιστώσεις στους Λογαριασμούς του Λογιστηρίου του Κράτους προκειμένου να διασταυρωθούν με τα στοιχεία του και αυτά της Στατιστικής Αρχής , της Τράπεζας της Ελλάδος και της ΕΚΤ.
6δ) Να μας παρασχεθεί πλήρης και λεπτομερής λίστα των ομολόγων και των καταβληθέντων χρημάτων για την αποπληρωμή αυτών καθώς και τα ποσά που χρησιμοποιήθηκαν για την χρηματοδότηση της Ελληνικής Οικονομίας με τα χρήματα αυτά.
Αν δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος εθνικής ασφάλειας :
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν συμμετέχουν καθόλου στην Κυβέρνηση και παραμένουν Αντιπολίτευση , χωρίς καμία εμπλοκή στο Κυβερνητικό Σχήμα.

Σενάριο Γ
Ασυμφωνία δημιουργίας κυβέρνησης
Νέες Εκλογές με Υπηρεσιακή Κυβέρνηση υπό τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας , ή τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου ή τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Στην περίπτωση αυτή οι Ανεξάρτητοι Έλληνες απαιτούν
1. Τον διορισμό Υπηρεσιακών Υπουργών Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη για την αποφυγή νοθείας. Οι Υπουργοί δεν πρέπει να είναι πολιτευτές.
2. Την μη ψήφιση οποιουδήποτε μέτρου σε εφαρμογή της Νέας Δανειακής Σύμβασης και του νέου Μνημονίου και την αναστολή εφαρμογής ήδη ψηφισθέντων , μέχρι τη διενέργεια Εκλογών και το σχηματισμό νέας Κυβέρνησης.
3. Την αναβολή οποιασδήποτε ενέργειας ( ενδεικτικά, Συνεδριάσεις Επιτροπών, Παρουσιάσεις στο Εσωτερικό ή Εξωτερικό, Διενέργειες Διαγωνισμών) που σχετίζονται με έρευνες για υδρογονάνθρακες και φυσικούς πόρους, καθώς και τη στελέχωση ΕΔΕΥ ή άλλων αρμοδίων Υπηρεσιών ή Οργάνων, μέχρι τη διενέργεια Εκλογών και το σχηματισμό Κυβέρνησης.

2. Τράπεζα της Ελλάδος

Α) Η Τράπεζα της Ελλάδος αποτελεί Αντιπρόσωπο του Ελληνικού Δημοσίου στις Συμβάσεις Δανειοδότησης με τον ΕFSF.
Β) ο έλεγχος της μετοχικής σύνθεσης είναι ζωτικής σημασίας για την καταγγελία των Δανειακών Συμβάσεων και των Μνημονίων.
Γ)Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών και οι μετοχές της διαπραγματεύονται ελεύθερα.

Δείχνει τον Β. Μαρκεζίνη η Χρυσή Αυγή για πρωθυπουργό της Ελλάδας

Τον κ. Βασίλη Μαρκεζίνη δείχνει ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, για πρωθυπουργό της χώρας, τασσόμενος παράλληλα υπέρ της πρότασης για κυβέρνηση προσωπικοτήτων.
Η Χρυσή Αυγή διαμαρτύρεται έντονα για τον αποκλεισμό της από τη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εξεύρεση λύσης, που θα αποτρέψει νέα προσφυγή στις κάλπες.
Πηγή : Δίολκος

1 σχόλιο:

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Από την έλλειψη πειθαρχίας έχουμε μεταβληθή 'σε πειθήνια όργανα του ενός και του άλλου.Από ελευθερόφρονες πολίτες 'σε άβουλα,εξαρτημένα όντα.

Από τη γλαύκα 'στα ψιττακοειδή και από τη σοφία 'στην ημιμάθεια.