Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΑΝΑΚΛΗΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ


ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΕ ΨΗΦΙΣΗ ΝΟΜΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ.
Τώρα, που τα κόμματα διεκδικούν την ψήφο του έλληνα πολίτη είναι η ευκαιρία να δεσμευτούν για ριζικές αλλαγές που θα αποκαταστήσουν την δημοκρατία στον τόπο που την γέννησε.
Τώρα, που τα κόμματα του μνημονίου μιλούν για επαναδιαπραγμάτευσή του.
Τώρα, που η αριστερά αντιλαμβάνεται ότι μια άπατρις πατρίς είναι βούτυρο στο ψωμί των
παγκόσμιων κερδοσκόπων.
Τώρα, που το διαδίκτυο σπάει τα δεσμά των παραδοσιακών ΜΜΕ.
Τώρα, που είναι νωπές οι μνήμες από τις φωνές των αγανακτισμένων του Συντάγματος για άμεση δημοκρατία.
Τώρα, που είναι νωπές οι μνήμες από τη θυσία του συνταξιούχου στο Σύνταγμα αλλά και όσων ανώνυμα επέλεξαν να βάλουν τέρμα στη ζωή τους επιλέγοντας ένα αξιοπρεπές τέλος, μπροστά στην αναξιοπρέπεια όσων επιθυμούν να μας επιβάλλουν.
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΑΤΥΠΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΡΟΥΣ ΤΟΥ,
ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΟΡΟΥΣ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ.
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΑΝΕΞΟΔΕΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΦΙΑΛΤΕΣ.
Γιάννης Μανιάτης
ΥΓ 1: Παραδειγματικά : η ανακλητότητα να γίνεται με την κατάθεση αριθμού υπογραφών στην έδρα που εκλέχθηκε και οι οποίες να υπερβαίνουν τον αριθμό που ο βουλευτής πήρε για την εκλογή του καθώς και με σαφή επιχειρηματολογία που να αποδεικνύει την αναντιστοιχία των πράξεών του με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.
ΥΓ 2: Προεκτείνοντας τον παραπάνω συλλογισμό θα μπορούσε να ζητηθεί η ποινικοποίηση του πολιτικού ψεύδους όταν έχει άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών ( πχ αυτοκτονίες, μεταβολή στοιχειωδών συνθηκών διαβίωσης κλπ)

 Πηγή: olympia

Σχόλιο: Η μόνη μας ελπίδα για δημοκρατία.

Αμέθυστος

1 σχόλιο:

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Έως π ό τ ε η ψευδολογία,συστηματική,ακατάπαυστη,επαναληπτική,κατά συρροήν και κατ'εξακολούθησι,θα μένη 'στο απυρόβλητο και αναπάντητη;