Σάββατο 26 Μαΐου 2012

ΠΕΡΙ ΠΡΩΤΕΙΟΥ.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΒΟΛΟΥ ΠΕΡΙ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΠΡΩΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΩΣΕΩΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ.


Σε κάποιο σημείο εμφανίζεται και ο Άκης, ζητάει δανεικά.

Αμέθυστος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω η καλύτερη απάντηση στην ερώτηση-αγωνία του Μητροπολίτη Ιγνατίου στον εν λόγω συνέδριο: "Τί σημαίνει το πρωτείο του Οικ. Πατριαρχείου στην Ορθοδοξία;"

Ερώτημα που πρέπει να το απαντήσουμε γρήγορα γιατί οι καθολικοί το έχουν λύσει και τώρα είμαστε εμείς το πρόβλημα στην ένωση.

Αν τους λύσετε με κανένα άλλο βίντεο και το καυτό θέμα των Διπτύχων νομίζω θα σας ευγνωμωνούν για πάντα. Άντε γιατί θέλει αγώνα ο στόχος της καθολικότητας και της ενότητας μέσα στην διαφορετικότητα.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Πρωτείο:το πρωτείο και η αυθεντία,το πρωτείο της αυθεντίας και η αυθεντία του πρωτείου το κατεξουσιαστικό σόφισμα-μύθευμα δυτικών τουλάχιστον από της χρονικής εκείνης περιόδου-καμπής του δυτικοευρωπα'ι'κού ψευδοφωταδισμού(ο ''αιώνας/Αιώνας των Φώτων'' και η ''εποχή της εμφάνισης και ανάπτυξης του Ορθού Λόγου/ορθού λόγου,της Επιστήμης/επιστήμης και του Ανθρωπισμού/ανθρωπισμού-Ουμανισμού/ουμανισμού'',homo universalis/homo economicus/homo-machina και homo mechanicus όσο και technicus,'σε και με νεωτερικό,βεβαίως,στάδιο και σχήμα-πρόσημο και κατά τη νεωτερική μετάβαση-αλλοίωση/αλλοτρίωση-μετάλλαξη..)και εξής,εντεύθεν.