Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Είναι ο Αλέξης ο νέος Αντρέας;


Όλο και περισσότερο θυμίζει το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ. Θυμάστε τις ηρωικές κορώνες του "αριστερού" και ..."σοσιαλιστή" Αντρέα οι παλιότεροι, ε;
"Έξω από το ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ, έξω οι βάσεις του θανάτου" αρχικά, όταν έδινε στίγμα και μάζευε ψήφους. Όσο πλησίαζε στην εξουσία, το "έξω από την ΕΟΚ", έγινε "έξω από την ΕΟΚ των μονοπωλίων", μετά έγινε "αλλάζουμε την ΕΟΚ των μονοπωλίων, σε συνεργασία με τους αδέσμευτους" (θυμάστε τον Πάλμε και τους λοιπούς συντρόφους";).

Το "έξω οι βάσεις του θανάτου", που δημιούργησε το απαραίτητο ρεύμα προς το "κίνημα", έγινε "αναδιαπραγμάτευση" των όρων λειτουργίας και "αναθεώρηση" και μετά ήρθε ...η απαγόρευση αυξήσεων στον ιδιωτικό τομέα πέραν της Α.Τ.Α., με νόμο, για να τιθασευθεί ο πληθωρισμός!
Οι Μαρξιστές έγιναν γρήγορα Νεοκεϋνσιανοί και ο σοσιαλισμός έγινε βίλες και κότερα.

Καλά φάγαμε, καλά ήπιαμε, ο Αντρέας κερνούσε συνέχεια και το τραπέζι γέμιζε: "κάπελα, φέρε κρασί", "παιδί, πιάσε και μια παϊδάκια για τα παιδιά, φέρε και δυό κοκορέτσια, πιάσε και μια μελιτζάνα, φέρε και πέντε μπριζόλες, φέρε και τσιπούρες για τις κυρίες που δεν τρώνε κρεατικά, βάλε και παγωτό για τα μωρά, άνοιξε και ένα 24άρι Chivas για τη χώνεψη... χτύπα και πέντε καπουτσίνα να μη βαραίνουμε"

Κερνούσε αβέρτα ο μακαρίτης, αλλά όταν χορτάσαμε και ζητήσαμε λογαριασμό, σηκώθηκε κι έφυγε. Κι ο ταβερνιάρης ζήτησε τα λεφτά από μας.

Γιατί δυστυχώς, πάντα κάποιος πρέπει να πληρώνει το λογαριασμό. Και συνήθως πληρώνουν όσοι τρώνε λιγότερο...
πηγή:ταχαλία

Δεν υπάρχουν σχόλια: