Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Ο ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ

ΛΟΓΟΣ ΚΖ’1.2.
Πρός τους κομψευομένους ρήτορας. Και πρός όσους χαίρονται με τις βέβηλες κενοφωνίες και τις αντιθέσεις τής ψευδωνύμου γνώσεως με τις λογομαχίες που δέν οδηγούν πουθενά και σε τίποτε ωφέλιμο.
Επειδή δέ κατέλυσαν κάθε τομέα της ευσέβειας και μόνο σ’αυτό αποβλέπουν, τί πρόβλημα θα λύσουν και θα δέσουν και θέλουν όλη μέν η αγορά να βουίζη απο σχόλια διά τους λόγους των και κάθε συμπόσιον να κατατρίβεται απο φλυαρία και αηδία, καθε εορτή να κυριαρχείται απο κατήφεια ακατάλληλον δι'εορτήν και κάθε γυναικωνίτης που έχει σύντροφο την απλότητα να ενοχλείται και με την γοργήν ροήν τού λόγου να λεηλατείται το άνθος της αιδούς. [Οι αιρετικοί με τις ρητορικές φιγούρες προσπαθούν να διεισδύσουν και στους γυναικωνίτες των οικογενειών και να αιχμαλωτίσουν τον γυναικόκοσμο. Αυτές οι αιχμάλωτες γυναίκες είναι οι σημερινές φεμινίστριες του Καλαϊτζίδη ή τα πλήθη που θαυμάζουν τον Γιανναρά και χαιδεύουν τον Ράμφο].
Επειδή αυτά λειτουργούν μ’αυτόν τον τρόπο και το κακό γίνεται άσχετο και αφόρητο και το Μυστήριο μας κινδυνεύει να γίνει τεχνύδριον [παρακαλώ όλους να επιστρέψουν και να ακούσουν ξανά τους Λόγους και τις εντολές του Κυρίου]
Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: