Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Der Spiegel: «Η βοήθεια στην Ελλάδα θα συνεχίζεται και μετά την έξοδο»

XRIMANEWS.GR
Το Der Spiegel στην ιστοσελίδα του αναφέρει ότι το Ταμείο διάσωσης, EFSF, θα σταματήσει να χορηγεί μόνο εκείνα τα χρήματα, τα οποία πηγαίνουν κατευθείαν στον ελληνικό προϋπολογισμό.

Αντίθετα, σημειώνεται στο δημοσίευμα, τα δισεκατομμύρια με τα οποία εξυπηρετείται το χρέος των κρατικών ομολόγων θα συνεχίσουν να χορηγούνται στην Ελλάδα, ώστε να καταστεί δυνατόν να αποτραπούν απώλειες στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οι οποίες τελικά θα είχαν αντίκτυπο στους προϋπολογισμούς των κρατών-μελών.

Μάλιστα επισημαίνεται πως αν η Ελλάδα εξακολουθήσει να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα δικαιούται να λαμβάνει βοήθεια από τις Βρυξέλλες, όπως και τα υπόλοιπα κράτη με δικό τους νόμισμα, όταν αντιμετωπίζουν μια δύσκολη κατάσταση.

«Αυτή η βοήθεια δεν θα χρηματοδοτείται από τις χώρες της Ευρωζώνης, αλλά από τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ», αναφέρεται στο άρθρο.

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ, μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανίας, τονίζει πως μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα σήμαινε «ούτε το τέλος του ευρώ ούτε το τέλος της ΕΕ» και προσθέτει ότι «πρέπει να διατηρήσουμε την οικονομική δύναμη της Γερμανίας». «Αυτό είναι σημαντικότερο από την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη», καταλήγει.

Πηγή : Xrima News

Δεν υπάρχουν σχόλια: