Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

To 1996 ο Γέροντας Σωφρόνιος χτυπούσε ήδη τον κώδωνα του κινδύνου για όσα συμβαίνουν σήμερα... (βίντεο)


Ο Γέροντας Σωφρόνιος μίλησε το 1996 στον "Κίτρινο Τύπο" του Τριανταφυλλόπουλου. Στο συγκεκριμένο βίντεο βλέπουμε ένα συγκλονιστικό απόσπασμα της συνέντευξής του...
Τα λόγια του ηχούν σήμερα "προφητικά" για το τι έμελλε να συμβεί στην πατρίδα μας...
Δείτε πως μιλάει ένας απλός φωτισμένος άνθρωπος της Εκκλησίας μας. Ενας άνθρωπος με βαθιά πίστη. Ενας άνθρωπος ταπεινός και συνάμμα χαρισματικός από Τον Θεό.

(το βίντεο είναι από τον χρήστη Erythraios)
πηγή : koukfamily

2 σχόλια:

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Ε Χ Ο Υ Μ Ε ΑΣΕΒΗΣΗΙ,Ε Χ Ο Υ Μ Ε ΒΕΒΗΛΩΣΗΙ,Ε Χ Ο Υ Μ Ε ΒΛΑΣΦΗΜΗΣΗΙ,Ε Χ Ο Υ Μ Ε ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΗΙ,Ε Χ Ο Υ Μ Ε ΕΚΔΙΩΞΗΙ,Ε Χ Ο Υ Μ Ε ΑΠΩΛΕΣΗΙ,Ε Χ Ο Υ Μ Ε ΑΠΑΡΝΗΘΗΙ,Ε Χ Ο Υ Μ Ε ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΔΟΠΑΤΗΣΗΙ,Ε Χ Ο Υ Μ Ε ΚΑΤΕΞΕΥΤΕΛΙΣΗΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΜΩΜΗΤΗ ΚΑΙ ΑΜΙΑΝΤΗ ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΜΑΣ ΠΑΤΕΡΩΝ,ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΜΑΣ ΠΑΤΕΡΩΝ,ΤΗΝ ΠΑΝΑΜΩΜΗΤΗ ΚΑΙ ΑΜΙΑΝΤΗ ΠΙΣΤΗ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΣΕΠΤΩΝ ΚΑΙ ΘΕΟΦΟΡΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ,Ε Μ Ε Ι Σ,ΟΙ Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ.ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΕΝΕΙ;ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ;ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΑΘΕΟΙ;ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΩΣ ΑΘΕΟΙ ΕΝ ΤΩΙ ΚΟΣΜΩΙ ΤΟΥΤΩΙ;ΓΙΑ ΤΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣ Τ Ι ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΟΥΣ Μ Ι Σ Ο Σ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ Υ Ρ Ι Ο,ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ Υ Ρ Ι Ο ΤΩΝ ΟΛΩΝ,ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ Υ Ρ Ι Ο ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ;ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ,ΑΔΕΛΦΟΙ,ΟΣΟ ΜΑΣ ΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙΡΟΣ,ΚΑΙΡΟΣ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΣ.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Από κανόνα και χαλινό μετανοίας,εν τέλει,έχουμε άπαντες ανάγκη τόσο πολύ και τέτοια και τόσο απόλυτη σήμερα.Είναι ανάγκη για κανόνα και χαλινό μετανοίας.ΕΞΩ Ο ΤΥΠΟΣ ΜΕ ΤΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ,Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ-ΜΩΡΟ(ΦΙΛΟ)ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥΤΟΥ ΚΑΙ Η ΚΕΝΗ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥΤΟΥ.ΤΟ ΚΙΒΔΗΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΦΕΡΕΙ ΒΑΡΥ ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΡΤΙΟ,ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΤΟΥ ΦΟΡΤΙΟΥ ΤΩΝ ΣΤΙΓΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ,ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥΤΟΥ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΝ,ΤΟΝ ΚΑΡΔΙΟΓΝΩΣΤΗ,ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΝ,ΤΟΝ "ΕΤΑΖΟΝΤΑ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΦΡΟΥΣ".ΤΟ ΚΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΜΑΛΘΕΙΑΣ ΜΆΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΆΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΒΡΕΦΗ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑ ΑΚΟΜΗ,'ΣΕ ΝΗΠΙΩΔΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΡΙΩΔΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ,'ΒΥΘΙΣΜΕΝΟΥΣ 'ΣΤΗΝ ΠΤΩΣΙ ΜΑΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΨΗΙ ΚΑΙ ΜΗΔΕΠΟΤΕ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗ ΣΤΕΡΕΗ ΤΡΟΦΗ,ΤΗΝ ΥΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΠΑΥΛΟΥ.ΜΕ ΓΑΛΑ "ΝΟΥΝΟΥ" ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΡΕΦΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ,ΜΑΛΙΣΤΑ,ΔΙΑΚΑΩΣ,ΔΙΑΚΑΩΣ,ΚΙΟΛΑΣ,ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΕΦΟΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ!
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΕΙ ΠΑΙΔΕΣ,ΕΙΤΕ ΘΑ ΓΕΡΑΣΟΥΝ ΠΡΟΩΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΩΝ ΕΙΤΕ ΘΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΝΑ ΕΝΗΛΙΚΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΕΝΗΛΙΚΙΩΘΟΥΝ,ΔΕΝ ΕΝΗΛΙΚΙΩΝΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ!ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΤΑΛΗΓΩ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΜΟΥ ΘΛΙΨΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ,ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ,ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ,ΤΙΣ ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΩΣ ΤΩΡΑ..