Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΠΕΡΙ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΚΑΤΑ ΡΑΜΦΟΥ

Δέν αλλάζουμε ισχυρίζεται ο Ράμφος. Σαν λαός εννοεί. Καλά ρε Ράμφο αφού δέν αλλάζουμε, άλλαξε τον κόσμο, όπως ο φίλος ο Marx. Θυσίασε τους ανθρώπους, τους  Έλληνες, όχι για την ισότητα και την αδελφότητα μίας ιδανικής πολιτείας αλλά για την Ευρώπη. Πρέπει να διασωθεί ο στόχος, η Ευρώπη. Μερικοί φτωχοί και αφανισμένοι δέν μετράνε μπρός στο μεγαλειώδες όραμα. Και γιατί αυτό το παράλογο πάθος για την Ευρώπη, ντυμένο λογική; Για τον αγαπημένο Διαφωτισμό. Λόγω του διαφωτισμού, αποκηρύττει το συναίσθημα, το θυμοειδές. Και λόγω του διαφωτισμού υποτιμά το θυμοειδές, όπως και το ένστικτο. Διότι ο διαφωτισμός ταύτισε τον άνθρωπο με την λογική, το λογιστικό, απορρίπτονται τα άλλα δύο τμήματα της ψυχής σαν άχρηστα! Το θυμοειδές ερμηνευόμενο σαν συναίσθημα, όπως το ερμήνευσαν οι Ρομαντικοί είναι σαν να ερμηνεύουμε το ένστικτο σαν σεξουαλικότητα! Όμως το θυμοειδές, στην αρχαία φιλοσοφία, είναι η κατοικία του ήρωος, της αυτοθυσίας και ο τόπος της Δόξας. Το ένστικτο είναι η αυτοκρατορία της Μητριαρχίας, εάν μείνει το μόνο τμήμα της ψυχής σε λειτουργία, όπως στις πρωτόγονες φυλές της γής! Το λογιστικό χωρίς τα υπόλοιπα τμήματα της ψυχής οδηγεί στην ιδανική πολιτεία, η οποία είναι όμως ανέφικτη και γι’αυτό ο  ίδιος ο Πλάτων την διόρθωσε με τους Νόμους. Ας συνεχίσουμε! Ακόμη και ολόκληρη η ψυχή, με το τριμερές της σε λειτουργία δέν μπορεί να εξασφαλίσει, ορθή και αληθινή και δίκαιη ζωή, στον άνθρωπο. Για να αποκτήσει ο άνθρωπος μέτρο, χρειάζεται το αγαθό, το επέκεινα της ουσίας, την ανάμειξη με το σωστό μέτρο πέρατος και απείρου. Και αυτό το μεικτό είναι η πρώτη Αρχή, όπως το εκθέτει ο Πλάτων στο Φίληβο (25 B 26D)

Ο Ράμφος μετά το Μυστικό του Ιησού είναι ένα καμμένο Χαρτί!
Αμέθυστος.

3 σχόλια:

Βασίλης Χαλάς είπε...

Ευχαριστούμε.

Ανώνυμος είπε...

Παραληρείτε! Επιπλέον, αντί για κριτικός, γίνεστε απλώς ανάγωγος ("Καλά ρε Ράμφο"... κ.λπ.) Όπααα! Πόθεν τόσος στόμφος; Κι αν θέλετε ντε και καλά να τον κάψετε τον Ράμφο, κάντε το ορθογραφημένα, εκτός κι αν νομίζετε ότι διπλασιάζοντας τα "μ" στο "καμμένο χαρτί" που υποτίθεται ότι είναι ο Ράμφος ενισχύετε και την ορθότητα της κρίσης σας :)

amethystos είπε...

Τίποτε στο περιεχόμενο φίλε;; Καταλαβαίνουμε απο περιεχόμενο;; Ξέρουμε τί σημαίνει;;;
Η συμμετοχή του Ράμφου στο σχέδιο εξολοθρεύσεως των Ελλήνων δέ σε πειράζει;;; Τα δύο "μ" σε μάραναν;;; Είμαστε άδεια σακιά δυστυχώς γι'αυτό μας γεμίζει ο καθένας με τις ακαθαρσίες του!!!