Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Ο Ν.Φιλης ξαναχτυπά: Κατάργησε την διδασκαλία των Θρησκευτικών στην Α’ και την Β’ Δημοτικού εν μέσω Πάσχα!


filis_-Christomaxos-Antixristos

Η ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑΧΟΘΕΝ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Ο Ν.Φίλης ο υπουργός Παιδείας ξαναχτυπά, αφαιρώντας το μάθημα των Θρηκευτικών από την Α’ και την Β’ Δημοτικού στα πιο κρίσιμα χρόνια δηλαδή όταν σε ένα μικρό παιδιί διαμορφώνεται η θρησκευτική αλλά και η εθνική συνείδηση.

Μέσα στο Πάσχα προφανώς για να μην γίνει αντιληπτό επέλεξαν και άλλαξαν το πρόγραμμα στα δημοτικά σχολεία:

Μείωσαν τις ώρες των θρησκευτικών στο μισό σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού

Καταργούν από την Πρώτη και την Δευτέρα Δημοτικού τα Θρησκευτικά που σημαίνει κατάργηση των βιβλίων των θρησκευτικών και προσπάθεια αποχριστιανοποίησης των Ελληνόπουλων.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ

Όπως θα δείτε το έγγραφο εκδόθηκε μόλις χθες

Η Ελληνορθοδοξία δεν είναι απλώς ένα θρησκευτικό δόγμα. Διαφέρει από τα άλλα χριστιανικά δόγματα και βασίζεται πάνω στην ελληνική σκέψη (κυρίως την αρχαία και ας κράζουν διάφοροι) και στους ελληνικούς τρόπους ζωής.

Για αυτό και στην Ελληνορθοδοξία υπάρχει η Μετάνοια και η Συγχώρεση ενώ στους Προτεστάντες υπάρχει μόνο η τιμωρία του πουριτανισμού και στους Καθολικούς η εξαγορά της συγχώρεσης από τον Πάπα.

Στην Ελληνορθοδοξία υπάρχει ο διάλογος γι’αυτό και δέχεται ως ισότιμη με την Αγία Γραφή την Ιερά Παράδοση που είναι οι Διδαχές των Αγίων στις οποίες κάποιες φορές δεν συμφωνούν μεταξύ τους αλλά αυτό ακριβώς φέρνει τον πλούτο της ελληνικής σκέψης στην Αληθινή μας Θρησκεία.

Στην Ελληνορθοδοξία δεν υπάρχει ο αλάθητος Πάπας και η κοσμική εξουσία του Βατικανού, όλοι κρίνονται ακόμα και οι εκπρόσωποί της.

Η Ελληνορθοδοξία είναι λαϊκή θρησκεία που διαμορφώνεται κυρίως από τον λαό για αυτό και η Εικόνα του Χριστού για τους Έλληνες είναι πνευματική και βιωματική. Στο εξωτερικό έχει λάβει την μορφή μια νομικίστικης ερμηνείας και για αυτό οι ξενοι δεν νιώθουν ότι ο Ιησούς Χρστός και τα Θεία εν τέλει παίζον έναν ρόλο κρίσιμο στις ζωές τους. Περισσότερο μεγαλωνουν με την άποψη ότι όλη η ζωή θα είναι ένας διαγωνισμός για το ποιος θα έχει τα περισσότερα υλικά αγαθά.

Μέσα στην Ελληνορθοδοξία έχουν διασωθεί δεκάδες αρχαιοελληνικά έθιμα προσαρμοσμένα στις ανάγκες του Νεοελληνισμού.

Με την κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών σε αυτήν την ηλικία όπου διαμορφώνονται οι συνειδήσεις ο Ν.Φίλης επιτρέπει να υπάρξει μια «ρευστοποίηση» της παιδικής σκέψης και να είναι δεκτική σε άλλες θρησκείες και και φιλοσοφίες ξένες προς τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.

Το να σέβεσαι άλλες θρησκείες και εθνικές παραδόσεις δεν έχει καμία σχέση με το να μην διδάσκεσαι τις δικές σου.

Ο Ν.Φίλης για άλλη μια φορά απασχολεί αρνητικά την επικαιρότητα μετά τις δηλώσεις του περί άρνησης της Γενοκτονίας των Ποντίων από τους Τούρκους και τις επόμενες περί δημιουργίας ενός «καινούριου έθνους» με την Εθνεγερσία του 1821 επιχειρώντας έτσι να πρκαλέσει ασυνέχεια στην ένδοξη και πολυχιλιετή ύπαρξη της ελληνικής Φυλής.

111

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,

ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

—–

Βαθμός Ασφαλείας:

Να διατηρηθεί μέχρι:

Βαθμός Προτεραιότητας

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Π.Ε.

Μαρούσι, 26-4-2016

Αρ. Πρωτοκόλλου: Φ12/657/70691/Δ1

Αποφασίζουμε:

Καθορίζουμε Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου σε όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας με λειτουργικότητα από 4/θέσια και άνω και αναμορφώνουμε το διδακτικό ωράριο και ωρολόγιο πρόγραμμά τους το οποίο θα εφαρμοστεί  από το σχολικό έτος 2016-2017 ως εξής:

  • Το μάθημα των Θρησκευτικών διδάσκεται για 2 ώρες στις Γ΄ &  Δ΄ τάξεις και για 1 ώρα στις Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις.( ΑΠΟ 2 ΣΗΜΕΡΑ)

                            Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

                        ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΗΣ 

Εσωτ.. Διανομή

  1. Γραφείο κ. Υπουργού

  2. Γραφείο κ. Γεν. Γραμματέα

  3. Γενική Δ/νση Προσωπικού Π.Ε. & Δ.Ε

  4. Γενική Δ/νση Σπουδών Π.Ε.& Δ.Ε.

  5. Δ/νση Σπουδών, Προγραμμάτων & Οργάνωσης Π.Ε., Τμήμα Α΄

πηγη

national-pride

ΣΧΟΛΙΟ: Οπως καί στά παγόβουνα η παχυσαρκία πού φαίνεται είναι τό μικρότερο μέρος τής υπάρχουσας. Ας τόν πληροφορήσει κάποιος γιά τά γλέντια κρεατοφαγίας πού έχουν οργανώσει οι άθεοι τήν Μ.Παρασκευή. Δικαιούται νά φάει τζάμπα ο άνθρωπος(;;).

Αμέθυστος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

Θα έχει ενημερωθεί ήδη για τα γλέντια των άθεων.ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΦΑΝΕ ΧΟΙΡΙΝΌ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ. Δεν πρέπει να θίξουν την πίστη τους!Είναι υπέρμαχοι των ανθρώπινων δικαιωμάτων! Λίγη ντροπή βρε παιδιά!Είπαμε να είσαστε ανθέλληνες και αντίχριστοι αλλά κρατείστε τουλάχιστον λίγο τα προσχήματα. Δεν κρύβεστε πλέον.

Ανώνυμος είπε...

Ας προσέξουμε όσοι ακόμα Έλληνες: Κανένας προσωρινός Φίλης δεν μπορεί να καταργήση τίποτα το αληθινό, προκαλεί ως μέλος μιας ήδη αποτυχημένης κυβέρνησης, αλλά δεν μπορεί να κάνει κουμάντο στα της πατρίδας μας. Αρκεί να έχουμε εμείς πατρίδα...