Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Debate: Η Χίλαρι στην επίθεση, ο Τραμπ στην άμυνα

hilariΜε τα δύο στρατόπεδα να είναι ικανοποιημένα από την απόδοση των υποψηφίων τους και με έκδηλη την αγωνία για το κατά πόσο πείστηκαν οι αμφιταλαντευόμενοι ψηφοφόροι, ολοκληρώθηκε η πρώτη τηλεμαχία ανάμεσα στην Χίλαρι Κλίντον και τονΝτόναλντ Τραμπ

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι αντιδράσεις των αγορών, αμέσως μετά τη λήξη του debate, δείχνουν ότι νικήτρια ήταν η Κλίντον.

Οι δύο υποψήφιοι υπερασπίστηκαν τις θέσεις τους, ωστόσο ένα μεγάλο μέρος του debate το αφιέρωσαν σε αντεγκλήσεις, ακόμα και σε προσωπικές επιθέσεις, αξιοποιώντας τα όπλα που ήδη έχουν ρίξει προ πολλού στη μάχη. Η Κλίντον υποστήριξε ότι ο Τραμπ δεν είναι επαρκής για τη θέση του προέδρου, και ο Τραμπ ότι η Κλίντον μολονότι είναι επί χρόνια στην εξουσία δεν έκανε τίποτα για να αλλάξει τα προβλήματα της χώρας.

Σύμφωνα με τις περισσότερες αναλύσεις στα αμερικανικά ΜΜΕ, η Κλίντον την περισσότερη ώρα ήταν στην επίθεση, διατηρώντας τη ψυχραιμία της, υποχρεώνοντας τον Τραμπ να βρίσκεται σε θέση άμυνας και να καταδεικνύεται η απειρία του.

Ένταση επικράτησε όταν η Τραμπ κλήθηκε να σχολιάσει τη θέση που υποστήριξε στο παρελθόν, αναφορικά με το πιστοποιητικό γεννήσεως του Μπαράκ Ομπάμα,λέγοντας ότι εκείνος τελικά ανάγκασε τον πρόεδρο των ΗΠΑ να εμφανίσει το πιστοποιητικό, με την Κλίντον να υπογραμμίζει ότι ο Τραμπ έκτισε σε πρώτη φάση την υποψηφιότητα του πάνω σε αυτό το ψέμα.Οι τόνοι ήταν υψηλοί καθ’ όλη τη διάρκεια της τηλεμαχίας και έφθασαν στην κλιμάκωση τους στο τέλος, όταν ο παρουσιαστής κάλεσε τον Τραμπ να σχολιάσει τη φράση που είχε χρησιμοποιήσει, ότι η Κλίντον δεν έχει την «εμφάνιση» ενός προέδρου.

«Είπα ότι δεν έχει τις αντοχές και όντως δεν πιστεύω ότι έχει τις αντοχές», απάντησε, αφήνοντας σαφές υπονοούμενο για την υγεία της.

Η Χίλαρι πέρασε στην αντεπίθεση, λέγοντας: «Όταν ταξιδεύσει σε 112 χώρες και διαπραγματευτεί ή όταν περάσει 11 ώρες καταθέτοντας στην επιτροπή του Κογκρέσου, τότε μπορεί να μου μιλήσει για αντοχές».

Ο Τραμπ ανταπάντησε: «Η Χίλαρι έχει εμπειρία, αλλά κακή εμπειρία».

Η Κλίντον ωστόσο πήρε το όπλο της: «Πρόκειται για άνδρα που αποκαλεί τις γυναίκες γουρούνια, σκύλους και ηλίθιες, είναι κάποιος που έχει πει ότι η εγκυμοσύνη είναι ενοχλητική για τους εργοδότες».

Μία ακόμα στιγμή που σημάδευσε το debate ήταν όταν η Κλίντον, σε αυστηρό τόνο, είπε ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στον τρόπο που χρησιμοποιούμε τις λέξεις, αναφερόμενη σε υποτιμητικά σχόλια του Τραμπ για συμμαχικές και μη χώρες των ΗΠΑ.Η έναρξη του debate

Αφού χαιρετήθηκαν και αντάλλαξαν χειραψία, οι δύο υποψήφιοι δεν άργησαν να περάσουν στην επίθεση, με την Κλίντον να αποκαλεί τις λύσεις που προτείνει ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την οικονομία υπεραπλουστευτικές και τον Τραμπ να κατηγορεί την υποψήφια των Δημοκρατικών ότι το σχέδιό της για την οικονομία είναι «όλο λόγια» και δεν έχει καμιά πιθανότητα να επιτύχει.

Αντάλλαξαν κατηγορίες περί ψευδών και διαστρεβλώσεων και κάλεσαν τους τηλεθεατές να πάνε στους ιστοτόπους τους για να μάθουν τα γεγονότα.

Η Κλίντον του απευθυνόταν με το μικρό του όνομα· ο Τραμπ την προσφωνούσε υπουργό Εξωτερικών Κλίντον.

«Έχω μια αίσθηση ότι θα κατηγορηθώ για τα πάντα», είπε η Κλίντον. «Γιατί όχι;», ήταν η αντίδραση του μεγιστάνα.

«Γιατί όχι; Ναι λοιπόν, γιατί όχι. Ξέρεις, μπορείς να συμμετέχεις στο debate λέγοντας όλο και πιο τρελά πράγματα», απάντησε η Κλίντον.  πηγη


ΣΧΟΛΙΟ: H αιώνια διαμάχη τών φύλων εφόσον έχει χαθεί η ενότης. Τό θήλυ στήν επίθεση, τό άρσεν στήν άμυνα. Η επιθυμία είναι πάντοτε επιθετική, διότι είναι ξεριζωμένη. Δέν υπερασπίζεται κάτι. Καταναλώνει.
Αμέθυστος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Φιλε Αμεθυστε,

Δεν υπερασπιζεται κατι το συγκεκριμνο θηλυ,;η γενικως;
Χαθηκε η ενοτητα τουτων δω τωμ Αμερικανων υποψοφιων η εν γενει;
Βλεπουμε εδω στην Χιλαρη φεμινιστικες τασεις;
Αλλα τι ειναι φεμινισμος μιας κ με απασχολει ιδιαιτερα σε συζητησεις αν κ κατα ποσω ο ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ προσεφερε κατι στον λαο/εθνος/πολιτισμο

Θα χαιρομουν τα μαλλα αν βρεθει χρονος να σχολιαστει λιγο εκτενεστερα εν ευθετω χρονω μοας κ καταλαβω κ γω κατι...

Διακαως αναμενων :)
Μαστινο Εσπανολ