Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΙΝΗΣΗ… «ΜΑΤ» ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ: Πως διασπά μέτωπο του ΝΑΤΟ κοντά στην Ελλάδα


Ενώ το ΝΑΤΟ παρά τις έντονες προειδοποιήσεις της Μόσχας ετοιμάζει να εγκαταστήσει στην νατοϊκή πλέον Ρουμανία επιθετικά συστήματα πυραύλων που θα στέφονται απευθείας κατά της Ρωσίας, ο Πούτιν σε μια μεγάλης σημασίας κίνηση δημιουργεί έντονο πρόβλημα στην αυτόνομη περιοχή της Μολδαβίας, την Τρανσίστρια, στα σύνορα με την Ουκρανία.


Σύμφωνα με τις...
δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο ηγέτης της Τρανσίστρια, Yevgen Şevçuk, στην οποία σημειωτέον κατοικεί μια μεγάλη ρωσική μειονότητα, κάλεσε επίσημα την Ρωσία να δεχτεί την ένωση της χώρας του με την Ρωσική Ομοσπονδία.
Η περιοχή της Τρανσίστρια που βρίσκεται στις όχθες του πόταμου Δνείστερου, είναι υψίστης στρατηγικής συμμαχίας, γιατί διασπά το νατοϊκό μέτωπο κατά της Ρωσίας και δημιουργεί έντονα προβλήματα και στην Μολδαβία που αμφιταλαντεύεται μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας, αλλά και στην ίδια την Ρουμανία που έχει μια αμερικανόδουλη κυβέρνηση.
Το πρόβλημα της  Τρανσίστρια οι νατοϊκοί κύκλοι το συνδέουν με τα προβλήματα της Κριμαίας, της Νοτίου Οσετίας και της Αμπχαζίας που κήρυξαν την ανεξαρτησία τους με φιλορωσικά καθεστώτα, καθώς και του αρμενικού θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάγ που αποσπάστηκε από το Αζερμπαϊτζάν.
Η νέα αυτή εξέλιξη έχει θορυβήσει τους νατοϊκούς καθώς αντιλαμβάνονται πλέον ότι ο Ρώσος πρόεδρος μπορεί και παίζει συγχρόνως σε πολλά ταμπλό και για άλλη μια φορά δείχνει την μεγάλη του ευελιξία.
Να θυμόμαστε ότι η περιοχή αυτή της  Τρανσίστριας δεν είναι και πολύ μακριά από εμάς.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: