Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Μπουτάρης: «Ηγέτης εξαιρετικού μεγέθους ο Κεμάλ Ατατούρκ»

boutaris-630x419Μετά τον Α.Ρέμο χτυπά και ο γνωστός Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος εκδήλωσε τον θαυμασμό του και χαρακτήρισε τον Κεμάλ Ατατούρκ «ηγέτη εξαιρετικού μεγέθους» ενώ τόνισε πως διαδίδει παντού ότι ήταν Θεσσαλονικιός!

Μετά τον Α.Ρέμο χτυπά και ο γνωστός Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος εκδήλωσε τον θαυμασμό του και χαρακτήρισε τον Κεμάλ Ατατούρκ «ηγέτη εξαιρετικού μεγέθους» ενώ τόνισε πως διαδίδει παντού ότι ήταν Θεσσαλονικιός!

«Ιστορικά, ο Κεμάλ Ατατούρκ, γιατί το όνομά του είναι Μουσταφά Κεμάλ, Ατατούρκ είναι ο πατέρας της Τουρκίας. Ο Ατατούρκ έκανε θηριώδη πράγματα για την Τουρκία. Έδιωξε τους σουλτάνους, αποκατέστησε το λατινικό αλφάβητο, έδιωξε τα ρούχα τα περίεργα.

Το ότι έκανε και εγκλήματα δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Αλλά ήταν ένας ηγέτης εξαιρετικού μεγέθους. Εγώ όταν πάω στην Τουρκία, λέω στους Τούρκους ότι εσείς μπορεί να λέτε ότι ο Κεμάλ ήταν Τούρκος, εγώ λέω ότι ο Κεμάλ ήταν Θεσσαλονικιός», είπε ο Γιάννης Μπουτάρης.  πηγη


ΣΧΟΛΙΟ: Ε ναί, τό μέγεθος μετράει... Γενικώς. Γιά... τί μέγεθος μιλάμε ακριβώς;

Αμέθυστος

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς ο Μπουτάρης ούτε την πόλη της Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να τιμήση... Είχα έναν συμμαθητή, που τη μητέρα του τη φωνάζανε Νίκη... Και κάποια μέρα μάθαμε πως το βαφτιστικό της όνομα ήταν Θεσσαλονίκη...

Ανώνυμος είπε...

Ευλογειται . Ο Ατατουρκ για τους τουρκους οντως υπηρξε μεγαλος ηγετης . Για μας τους Ελληνες υπηρξε μεγαλος δασκαλος . Με ποια εννοια ομως ;Εδω θα θυμωσουν οι οπαδοι της ρωμιοσυνης και αντιπαλοι της εννοιας Ελλαδα . Αλλα οσο και να θυμωσουν η αληθεια του μισου εκκατομυριου σφαγμενων και του 1200000 ξεριζωμενων απο προαιωνια ελληνικα εδαφη τους διαψευδει . Το μαθημα λοιπον που μας εδωσε αυτος ο προδρομος του Χιτλερ ειναι οτι αν το εδαφος που κατοικεις δεν φερει το ονομα σου σαν τιτλος ιδιοκτησιας ( Γαλλια για Γαλλους , Αγγλια για Αγγλους κλπ ) τοτε ειναι απλα χωρα για σενα και οχι κρατος - πατριδα οπου εισαι απολυτο αφεντικο . Και το δευτερο μαθημα που μας εδωσε αυτος ο σφαγεας ειναι οτι αν εισαι 5 αιωνες σκλαβωμενος και σου δινεται η ευκαιρια να ελευθερωθεις την πιανεις αυτη την ευκαιρια απο τα μαλια και μαχεσαι συν γυναιξι και τεκνοις κατα του εχθρου σου με οτι εχεις . Κασμαδες , μπαλταδες , κλαδευτηρια , ψωμομαχαιρα , οτι βρεις . Οπως καναν οι Ελληνες της νοτιας Ελλαδας το 21 . Και αντι να ειναι αυτοι τα θυματα γιναν σφαγια οι Τουρκοι στην Τριπολιτσα . Αυτο επρεπε να κανουν τοτε οι Ελληνες της Ιωνιας απο οπου και ο εις εκ των 2 παπουδων μου . Δυστυχως δεν το καναν . ΑΜ . Συνεχιζεται .

Ανώνυμος είπε...

Λεγαμε λοιπον οτι αν η πατριδα σου δεν φερει σαν κρατικο ονομα το ονομα σου και δεν ελεγχεις στρατο , αστυνομια και δικαστηρια με ομοεθνεις σου τοτε τοτε εισαι φτερο στον ανεμο . Ακομη και αν ελεγχεις οικονομια και εμποριο . Ο αλλος εχει τα οπλα και σου τα παιρνει ολα μαζι και την ζωη σου . Εχεις επιροη αλλα δεν εχεις δυναμη οταν δεν εχεις κρατικη υποσταση . Αυτο το μαθημα το πηραν οι Αρμενιοι και οι Εβραιοι πλειστακις και τωρα εχουν κρατος . Το οποιο κρατος με την επαπειλουμενη μινιμοποιηση ολο και περισοτερων μουσουλμανικων πληθυσμων και την νομιμοποιηση τους αρα στην επομενη γενια εισδοχη τους σε στρατο και αστυνομια σε συνδυασμο με την οικονομικη μας εξαθλιωση και υπογενητικοτητα μας κινδυνευουμε να το χασουμε . Αφου δεν θα κραταν πια Ελληνες τα οπλα νομιμως . Και τοτε θα ξαναπεσουμε οσο και να φαινεται αδιανοητο τωρα εν στοματι μαχαιρας και αυτη τη φορα οχι σε Τουρκους εθνικιστες αλλα σε μουσουλμανους αραβοφωνους και απο αλλα μερη . Ναι , ακομη και απο ντεμεκ αδερφους Κουρδους . Και τοτε δεν θα υπαρχει ουτε καν το μητροπολιτικο κρατος οπως το 1922 . ΑΜ . Συνεχιζεται .

Ανώνυμος είπε...

Τριτο μερος του λιβελου κατα ρωμιοσυνης . Η Ελλαδα η Ρωμανια θα ειναι η Ελλαδα . Ρωμιοσυνη ισουτε με την δουλεια επι Οσμανληδων . Και επειδη Ρωμανια δεν ξαναγινομαστε πρεπει το κρατος μας - ναι αυτο το μπουρδελοκρατος - να το φυλαξουμε ως κορη οφθαλμου . Αυτοι που λεν την ηλιθιοτητα οτι ο ελληνισμος δεν χρειαζεται το κρατος να παν στο Ισραηλ να τους κανουν μαθηματα οι Εβραιοι τι σημαινει να μην εχεις επι αιωνες μια εθνικη εστια χωρις σαφη ορια . Οι λιγοι προνομιουχοι οποιουδηποτε εθνους της οποιας διασπορας για την μεγαλη μαζα δεν παιζουν κανεναν ρολο . Οσο για την αλλη ηλιθιοτητα οτι πατριδα μας ειναι η παιδικη ηλικια του καθενος η απαντηση ειναι οτι πολλοι ζησαν ευτυχισμενα παιδικα χρονια σε αυλες σχολειων παιζοντας μπαλα και ευτηχισμενη εφηβεια σε καφετεριες , αλλα το μονο μερος που μπορεις να ρευτεις , να κλασεις , να φωναξεις η να σπασεις κατι απο μια αδεξια κινηση χωρις κανεις να μπορει να σου πει κατι ειναι το σπιτι σου που εχει συμβολαιο με το ΑΦΜ σου . Προεκταση του σπιτιου ειναι για καθε λαο , και μαλιστα τις μεσαιες και κατωτερες ταξεις το κρατος εθνος . Π[αντου αλλου εισαι φιλοξενουμενος . Και μαλιστα πολλες φορες οταν χασεις την κρατικη σου υποσταση - οπως οι Ελληνες επι τουρκοκρατιας - ακομη και στο εδαφος σου ξενος . Και διωκομενος και σφαγιαζομενος . Και τοτε μονο ο παλλαικος ενοπλος αγωνας σε ξανακανει νοικοκυρη . Θα τελειωσω με τη συντομη ιστορια του απο πλευρας μητρος μου Αιδινιωτη παπου μοθ . Σωθηκε το 22 γιατι με το αποβιβαστηκαν οι Ελληνες το 1919 πηγε εθελοντης στρατιωτης . Και δεν περιμενε κανενα κρατικο κολοχαρτο καταταξης των μικρασιατων στο στρατο . Και με το οπλο στο χερι σωθηκε . Αυτα περι Κεμαλ και μαθηματων που μας εδωσε . ΑΜ