Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Άγιος Σέργιος του Ράντονεζ



Ρώσικο ντοκιμαντέρ για τον Άγιο Σέργιο του Ράντoνεζ. Είναι διάρκειας περίπου 27΄. Η μετάφραση έγινε από τον Ελληνο-Ρωσικό σύλλογο Άντον Τσέχωφ και τους υπότιτλους στα ελληνικάεπεξεργάστηκε ο Ιεραποστολικός Σύλλογος Κυριακή. Η ταινία προβλήθηκε σε εκδήλωση των συλλόγων στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης την 19η Μαΐου 2014, εκδήλωση -- αφιέρωμα προς τιμήν του Αγίου Σεργίου του Ράντονεζ, με την συμπλήρωση 700 ετών από την γέννησή του (1314-2014).
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο  Μητροπολίτης Γεώργιος, ο γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στην Θεσσαλονίκη,  Alexey Popov, ιερείς και πλήθος κόσμου.
Ο Άγιος Σέργιος του Ράντονεζ τιμάται στις 25 Σεπτεμβρίου


ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα, Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, πρώτη Κυριακή τού φθινοπώρου, μνήμη του αγίου Σεργίου του Ραντονέζ, και της οσίας Ευφροσύνης και του πατέρα της αγίου Παφνουτίου του Αιγυπτίου (5ος μ.Χ. αιώνας)... Όπου οι άγιοι του Θεού, το νέφος των αγίων, μαρτύρων. ομολογητών και οσίων,εκεί και το Φως του Χριστού, ο Χριστός ο ίδιος, το Φως το αληθινό... Τίποτα δεν φοβάται η πιστή ψυχή από τα 'φοβερά' αυτού του κόσμου του περαστικού, και φοβάται μόνο μην αμαρτήση απέναντι στον πολυαγαπημένο της Θεό, και την Παναγία μητέρα Του, και τους Αγίους του... Πρόσθες ημίν πίστη, Κύριε...