Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Πλήρης ναρκοθέτηση του παντός...

Άγγελος Στάγκος

​​Προκαλούν φόβο και σε αρκετούς απαισιοδοξία τα τετελεσμένα και οι εκκρεμότητες που φροντίζει ενσυνείδητα και βάσει σχεδίου να αφήσει πίσω του ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους τομείς. Από την εξωτερική πολιτική μέχρι το Σύνταγμα και από την οικονομία, τις τράπεζες, το ασφαλιστικό, την υπονόμευση των ιδιωτικοποιήσεων έως την παιδεία και βεβαίως το «φόρτωμα» της κρατικής μηχανής με υπαλλήλους σε συνδυασμό με την παραλυσία της. Δίχως να λησμονούνται οι παγίδες της απλής αναλογικής τόσο στις αυτοδιοικητικές εκλογές όσο και στις βουλευτικές στο ορατό μέλλον.

Είναι ίσως ανιαρή, αλλά ταυτόχρονα αναγκαία, η συνεχής επανάληψη της επισήμανσης ότι η κορύφωση του συριζαϊσμού είναι η «ναρκοθέτηση όλου του πεδίου και εφ’ όλης της ύλης». Διαφέρει αισθητά από τη γνωστή και πολυχρησιμοποιημένη διατύπωση της καμένης γης που εννοεί τα συντρίμμια, αντικειμενικά ή καθ’ υπερβολήν, τα οποία αφήνει μια κυβέρνηση στη διάδοχό της. Η «ναρκοθέτηση όλου του πεδίου και εφ’ όλης της ύλης» που επιχειρούν ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ του είναι μία ακόμη χειρότερη μορφή υπονόμευσης. Δεν περιλαμβάνει μόνο καμένη γη, αλλά και τοποθέτηση βραδυφλεγών «ναρκών» που θα σκάνε στη διάρκεια του χρόνου στα χέρια ή στα πόδια της επόμενης κυβέρνησης.

Με στόχο, πρώτον, να τη φέρνουν μπροστά σε αδιέξοδα, δεύτερον, να δημιουργούν προϋποθέσεις κατηγοριών και καταγγελιών εις βάρος της από εκείνους που ναρκοθέτησαν το πεδίο της. Δηλαδή από τον Αλ. Τσίπρα και τους συριζαίους του, που μάλλον έχουν αποδεχθεί ότι θα βρίσκονται στην αντιπολίτευση μετά τις εκλογές, αλλά φροντίζουν από τώρα ώστε αυτή η περίοδος να έχει τη μορφή σύντομης παρένθεσης. Και μη ρωτήσει κάποιος αφελής «και η χώρα;» γιατί είναι δεδομένο ότι η χώρα δεν έχει καμία σημασία για τον σημερινό πρωθυπουργό και «το τσούρμο» του, περιλαμβανομένων του προέδρου της Βουλής Βούτση, της περιφερειάρχου Δούρου, εκείνων των πρώην νεοδημοκρατών που συνεργάζονται μαζί τους από καίριες θέσεις και, φυσικά, διαφόρων βουλευτών περιορισμένης ευθύνης.

Οι νάρκες που τοποθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστές. Είναι στα επιδόματα, στις τράπεζες, στο ασφαλιστικό, στη φορολογία, στις ευνοϊκές ρυθμίσεις οφειλετών, στη ΔΕΗ, στο Ελληνικό, στην αποκομιδή και επεξεργασία σκουπιδιών, στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση, στη Δικαιοσύνη, στην αστυνομία, στις μαζικές μετακινήσεις, στην Εγνατία, στο Σύνταγμα, στα ελληνοτουρκικά, στο Κυπριακό, πιθανότατα στο Μακεδονικό, στις υπερβολικές προσλήψεις, στην ΕΡΤ, στην αυτοδιοίκηση και σε πολλά ακόμη. Απλώς δεν ξέρουμε πότε θα σκάσει η καθεμία, από την άλλη όμως πλευρά γνωρίζουμε ότι οι εκρήξεις δεν θα αργήσουν, θα είναι πολλαπλές και συνεχόμενες.

Είναι αδύνατον η επόμενη κυβέρνηση να μπορεί να πορευτεί με όλα αυτά τα βαρίδια. Δεν το επιτρέπουν οι αντικειμενικές δυνατότητες της χώρας. Αυτά δεν σημαίνουν ότι η αντιπολίτευση πρέπει να παραιτηθεί από την προσπάθεια να κερδίσει στις εκλογές και να αναλάβει τη διακυβέρνηση. Το αντίθετο – αλλά γνωρίζοντας ότι μπαίνει σε ναρκοπέδιο, έτοιμη να δράσει αποφασιστικά, θεραπευτικά και σε πολλά μέτωπα από την πρώτη στιγμή..
.

Πηγή: Καθημερινή

Βίγλα

ΤΕΤΟΙΟ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΘΕ ΙΧΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ.
ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΚΑΙ ΣΠΕΡΝΕΙ ΠΤΩΜΑΤΑ  ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ. 
ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΚΔΙΚΗΣΗ.
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΡΙΞΕ ΣΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΥΣ. ΔΑΙΜΟΝΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: