Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Η Ιερά Κοινότητα του Αγ Όρους δεν έλαβε αποφάσεις περί ουκρανικού. Ό,τι άλλο διαδίδεται είναι προπαγάνδα…

Οι πληροφορίες σχετικά με την υποστήριξη του Aγίου Όρους στη σχισματική  »Νέα Εκκλησία » δεν αληθεύουν. Η Ιερά Κοινότητα του Όρους δεν έκανε δηλώσεις σχετικά με την εκκλησιαστική κατάσταση στην Ουκρανία και η πληροφόρηση που υπό μορφή προπαγάνδας διαδίδεται από μέσα ενημέρωσης σχετικά με δήθεν αποφάσεις που ελήφθησαν υπό αυτή την άποψη δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα, αναφέρεται από το Τμήμα Πληροφόρησης της UOC της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Ουκρανίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έλαβε από την Ιερά Κοινότητα (το διοικητικό όργανο του Αγίου Όρους), στις 11 Φεβρουαρίου 2019, αυτή πραγματοποίησε τακτική σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων από όλα τα μοναστήρια του Άθωνα. Πρέπει να σημειωθεί ότι, αντίθετα με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τα ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης, το ζήτημα της εκκλησιαστικής κατάστασης στην Ουκρανία δεν συμπεριλήφθηκε στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης.
Οι εκπρόσωποι των μονών του Άθω έλαβαν μόνο ομόφωνα την απόφαση να αποφύγουν οποιαδήποτε σχολιασμό σχετικά με την εκκλησιαστική κατάσταση στην Ουκρανία.
Ο νυν Εμμανουήλ Γαλλίας που πρωτοστατεί στο σχίσμα στην Ορθοδοξία ως πληρεξούσιος του Οικουμενικού και ήρθε και στην Αθήνα για επαφές τελευταία είναι τ, πρωτοσύγγελος της Μητρόπολης Βελγίου με έδρα τις πνευματοκτόνες και πολιτικά διαπλεκόμενες Βρυξέλλες…
Ωστόσο ας μην βιάζονται οι εχθροί της Ορθοδοξίας να χαρούν την όποια  »νίκη » τους γιατί το Άγιον Όρος τους ετοιμάζει εκπλήξεις…..και ίσως αποδειχθεί αντάξιο του πνευματικού ρόλου του ως προπύργιο της παγκόσμιας Ορθοδοξίας……Ήδη Ζωγράφου, Δοχειαρίου και Παντελεήμονας απαρνήθηκαν τους σχισματικούς έμπρακτα…..

Δεν υπάρχουν σχόλια: