Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Αμφισβητεί ο Πάπας την θεϊκή ενσάρκωση του Ιησού; Τι αποκαλύπτει φίλος του – Τι απαντάει το Βατικανό

Του Μανώλη Κείου
Ο Eugenio Scalfari, ένας 95χρονος αυτοαποκαλούμενος άθεος και δημοσιογράφος που υπήρξε μακροχρόνιος φίλος του Πάπα Φραγκίσκου, ισχυρίστηκε πρόσφατα ότι ο ποντίφικας δεν πιστεύει ότι η ενσάρκωση του Ιησού Χριστού ήταν θεϊκή.
Ο Scalfari έγραψε στην ιταλική έκδοση της La Repubblica ότι ο ποντίφικας του είπε ότι όταν ο Ιησούς Χριστός ενσαρκώθηκε, ήταν άνθρωπος, «άνθρωπος εξαιρετικών αρετών» αλλά «καθόλου Θεός», σύμφωνα με το CNS News.
Απαντώντας στην αναφορά αυτή ο Matteo Bruni, διευθυντής του γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας, ανέφερε σε δήλωση ότι η μνήμη του Scalfari για τη συνομιλία του με τον πάπα δεν ήταν «πιστός απολογισμός» αυτού που του είπε για το θέμα.
«Όπως ήδη αναφέρθηκε σε άλλες περιπτώσεις, οι λέξεις που ο Δρ. Eugenio Scalfari αποδίδει στον Άγιο Πατέρα κατά τη διάρκεια συνομιλιών μαζί του δεν μπορούν να θεωρηθούν ως πιστός απολογισμός των όσων ειπώθηκαν, αλλά αποτελούν μια προσωπική και ελεύθερη ερμηνεία αυτού που άκουγε, όπως φαίνεται εντελώς προφανές από αυτό που είναι γραμμένο σήμερα σχετικά με τη θεότητα του Ιησού Χριστού «, δήλωσε ο Bruni.
«Μόλις ενσαρκωθεί, ο Ιησούς σταματά να είναι Θεός και γίνεται άνθρωπος μέχρι το θάνατό του στο σταυρό», υπενθύμισε ο Σκαλφάρι.
Συνέχισε δε υποστηρίζοντας: «Όταν είχα την ευκαιρία να συζητήσω αυτές τις προτάσεις, ο Πάπας Φραγκίσκος μου είπε:« Είναι η αποδεδειγμένο ότι ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ, όταν έγινε άνθρωπος, αν και άνθρωπος εξαιρετικών αρετών, δεν ήταν καθόλου Θεός
Την Πέμπτη, ο Paolo Ruffini, επικεφαλής στο Δίκτυο Επικοινωνιών στο Βατικανό, αρνήθηκε έντονα τους ισχυρισμούς για το τι πιστεύει ο Φραγκίσκος.
«Σε αυτό το τελευταίο άρθρο του Eugenio Scalfari, όπως ήδη γνωρίζετε, υπήρξε σαφής διάψευση από τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου, Δρ [Matteo] Bruni. Ωστόσο, θα ήθελα να επαναλάβω ότι ο Άγιος Πατέρας δεν είπε ποτέ όσα έγραψε ο Σκαλφάρι ότι είπε. Συνεπώς, τόσο οι αναφερόμενες παρατηρήσεις όσο και η ελεύθερη ανασυγκρότηση και ερμηνεία από τον Δρ. Scalfari  δεν μπορούν να θεωρηθούν ως πιστή αναφορά σε αυτό που είπε ο Πάπας» τόνισε.
pentapostagma

ΟΙ ΑΧΡΙΣΤΟΙ. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Προσφατα σε φιλοφαναριωτικο ιστολογιο εις αρχιμανδριτης απαντουσε σε μια μαλλον αφελη κυρια που υπερασπιστηκε εναν νεοπροσυλητο αντιοικουμενιστη ιερεα ο οποιος φυσικα δεν εγινε ορθοδοξος για ανταλαξει τους παστορες που στο φιναλε ειναι και συμπατριωτες του με λατρεια σε ανθρωπους αρκει να κατοικοεδρευουν στην Νεα Ρωμη . Της ελεγε λοιπον αυτοςς ο αρχιμανδριτης οτι εκκλησια του Θεου ειναι εκκλησιολογικα αμαρτυρη . Πιθανως . Βιβλικα και πατερικα βεβαια μονο η Εκκλησια που λατρευει την Αγια Τριαδα ειναι μαρτυρημενη . Εκκλησιολογικα σε εμας τους πολλους που δεν καζαντιζουμε απο την θρησκεια στα παλια μας παπουτσια τι ειναι μαρτυρημενο και τι αμαρτυρο . Παντως μια παρατηρηση σε παπικους και νυν ορθοδοξους που αντικατεστησαν την πιστη στον Θεο με την λατρεια σε ηλικιωμενους επισκοπους που ειτε καλοι ειτε φαυλοι παιρνουν λογω ηλικιας ο καθεις μισο φαρμακειο χαπια την βδομαδα . Το Ψαλτηρι καπου λεει - εμος εστι Γαλααδ και εμος εστι Μανασης - δηλαδη και οι χωρες ( Γαλααδ ) και οι λαοι ( Μανασης) ειναι ιδιοκτησια αποκλειστικα του Θεου και οπου κρινει τα δινει για επικαρπια , ποσο μαλλον τα θρησκευτικα μαγαζια και παραμαγαζα . Αφου εχουν τον Χριστο για Χριστουλη , ας φοβηθουν τον Τριαδικο Θεο στην πληροτητα του που εκανε κατα καιρους χουνερια στους πασης φυσης Σαδουκαιους απο τον Ναο που σκιστηκε το καταπετασμα μεχρι Ναιτες που περασαν απο το πυρ του Φιλιπου Ωραιου , τους φραγοπαπαδες που ο Ροβεσπιερος τουςς περασε λεπιδι , τους τσαροορθοδοξους που ειδαν τα μαγαζια τους οπως τα ειχαν καταντησει να ισοπεδωνονται , τους ισπανους φραγκοπαπαδες την δεκαετια του 30 να εκτελουνται υπο τις ζητωκραυγες των μισων Ισπανων μεχρι των Φαναριωτων που επτα μολις χρονια μετα την εισοδο στο ΠΣΕ ειδαν το πογκρομ του 1955 . Στο Αγιο Ορος διαβαζουν καθε μερα το Ψαλτηρι και το αγαπανε . Ας το διαβασουν και ας το αποστηθισουν και σε Παλαια , Νεα και Τριτη Ρωμη . Πολυ θα ωφεληθουν και πολλα χουνερια θα γλυτωσουν . ΑΜ