Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Το σκοτεινό πρόσωπο της Γερμανίας

Με αφετηρία την Ιταλία, η οποία ευρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση, απειλούμενη λόγω της πανδημίας με μεγάλα ελλείμματα και με χρέη που δεν θα μπορεί σύντομα να χρηματοδοτήσει, η Γερμανία σχεδιάζει να μετατρέψει όλες τις χώρες του νότου σε προτεκτοράτα της, όπως την Ελλάδα – εκβιάζοντας το δανεισμό τους από το γερμανικό ΔΝΤ, από τον ESM που η ίδια ελέγχει, έναντι μέτρων.  Μνημονίων δηλαδή που θα τις οδηγήσουν στα ίχνη της Ελλάδας, με πρώτη την Ιταλία – με την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας τους, με τη δήμευση της ιδιωτικής μέσω της αύξησης των φόρων κοκ. Εύλογα λοιπόν η σημερινή Σύνοδος Κορυφής ναυάγησε – παρά το ότι επικεφαλής των 9 χωρών που ζήτησαν τη έκδοση Ευρωομολόγων, έστω για ένα έτος, ήταν η Γαλλία. Έτσι απέδειξε η Γερμανία πως δεν υπολογίζει πλέον ούτε το γαλλογερμανικό άξονα – τον οποίο χρησιμοποίησε στο παρελθόν όσο τη συνέφερε.

Επικαιρότητα

Κατ’ αρχήν, το να ζητούν μόλις 9 χώρες από τις 27 της Ευρωζώνης την έκδοση Ευρωομολόγων για την αντιμετώπιση της κορώνα-κρίσης, είναι ήδη αρνητικό για την αλληλεγγύη που έπρεπε να χαρακτηρίζει την ΕΕ. Σημαίνει επί πλέον πως η Γερμανία, η οποία είναι ουσιαστικά εκείνη η χώρα που το αρνείται, έχει αποκτήσει πια πολλούς δορυφόρους που, όπως στους δύο προηγούμενους πολέμους, αδυνατούν να δουν την πραγματικότητα.
Με δεδομένη τώρα την πανδημία που μαστίζει την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, την Ιταλία, θα περίμενε ίσως κανείς πως η Γερμανία θα ήταν πιο συγκαταβατική – φοβούμενη τη διάλυση της νομισματικής ζώνης και, κατ’ επέκταση, της ΕΕ. Κάτι τέτοιο όμως θα πίστευαν μόνο εκείνοι που δεν γνωρίζουν την απίστευτη ιδιοτέλεια, την απληστία και τους ύπουλους σχεδιασμούς της – οι οποίοι δεν είναι άλλοι από την εκμετάλλευση όλων των κρίσεων προς όφελος της.
Ας μην ξεχνάμε πως από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας της Ευρωζώνης εγκαινίασε την πολιτική της φτωχοποίησης του γείτονα, δρομολογώντας ένα αθέμιτο μισθολογικό dumping  – μέσω της οποίας κατάφερε να χρηματοδοτήσουν όλες οι υπόλοιπες χώρες και δήθεν εταίροι της την ένωση της, κόστους 150 δις € ετήσια, για δέκα χρόνια. Όταν δε ξέσπασε η ευρωπαϊκή κρίση χρέους που η ίδια πυροδότησε μέσω της Ελλάδας, αφενός μεν μετέτρεψε τη χώρα μας σε προτεκτοράτο της, με κυβερνήσεις δικά της πιόνια, αφετέρου κέρδισε τεράστια ποσά – ενώ αποδυνάμωσε τις τρεις επόμενες ισχυρότερες χώρες, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία, οι οποίες είναι σήμερα περισσότερο ή λιγότερο υπερχρεωμένες.
Στις δύο τελευταίες επέβαλλε άτυπα μνημόνια, καταστρέφοντας εντελώς εκτός από τη ανταγωνιστικότητα της οικονομίας τους, το κοινωνικό τους κράτος και το σύστημα υγείας (άρθρο) – με αποτέλεσμα σήμερα να μην είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν με την επιδημία. Με αφετηρία τώρα την Ιταλία, η οποία ευρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση, απειλούμενη λόγω της πανδημίας με μεγάλα ελλείμματα και με χρέη που δεν θα μπορεί σύντομα να χρηματοδοτήσει, σχεδιάζει να τις μετατρέψει σε προτεκτοράτα της, όπως την Ελλάδα – εκβιάζοντας το δανεισμό τους από το γερμανικό ΔΝΤ, από τον ESM που η ίδια ελέγχει, έναντι μέτρων.
Μνημονίων δηλαδή που θα τις οδηγήσουν στα ίχνη της Ελλάδας, με πρώτη την Ιταλία – με την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας τους, με τη δήμευση της ιδιωτικής μέσω της αύξησης των φόρων κοκ. Εύλογα λοιπόν η σημερινή Σύνοδος Κορυφής ναυάγησε – παρά το ότι επικεφαλής των 9 χωρών που ζήτησαν τη έκδοση Ευρωομολόγων, έστω για ένα έτος, ήταν η Γαλλία. Έτσι απέδειξε η Γερμανία πως δεν υπολογίζει πλέον ούτε το γαλλογερμανικό άξονα – τον οποίο χρησιμοποίησε στο παρελθόν όσο τη συνέφερε.
Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας βέβαια ανακοίνωσε πως δεν αποδέχεται τα σχέδια της ΕΕ, καθώς επίσης ότι θα ασκήσει βέτο – δίνοντας προθεσμία δέκα ημερών για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της πανδημίας, από την οικονομική του πλευρά. Εν τούτοις, δεν ανέφερε καθόλου πώς θα ενεργήσει εάν τελικά δεν βρεθεί λύση – εάν δηλαδή παραμείνει αρνητική η Γερμανία, στηριζόμενη από τους δορυφόρους της.
Λογικά λοιπόν συμπεραίνει κανείς πως πρόκειται για άσφαιρα πυρά, αφού δεν έχει καμία εναλλακτική δυνατότητα πια, μη έχοντας λάβει τα μέτρα του στο παρελθόν – θυμίζοντας πως ανήκει στην πέμπτη φάλαγγα της Γερμανίας που ανέτρεψε την προηγούμενη κυβέρνηση συνεργασίας (άρθρο). Δεν είχε δυστυχώς καταλάβει πως η χώρα που υπηρετούσε πετάει στα σκουπίδια τους συνεργάτες της, όταν πια δεν τους χρειάζεται – ενώ δεν έχει κανέναν απολύτως ηθικό ενδοιασμό, ούτε καν ιστορία, αλλά ποινικό μητρώο.

7 σχόλια:

χαλαρωσε είπε...

Δεν είχε δυστυχώς καταλάβει πως η χώρα που υπηρετούσε πετάει στα σκουπίδια τους συνεργάτες της, όταν πια δεν τους χρειάζεται – ενώ δεν έχει κανέναν απολύτως ηθικό ενδοιασμό, ούτε καν ιστορία, αλλά ποινικό μητρώο.

Αυτη την προταση πρεπει να την διαβασει καλα ο λαος των Ελληνων. Απο τους υποτελεις, μη ελληνες του συνολου σχεδον πολιτικου συστηματος δεν πρεπει να περιμενουμε τιποτε. Δεν εχουν καταλαβει οτι η γκιλοτινα που εχει στηθει εκει εξω ειναι για το κεφαλι τους. Οσοι θεωρουμε την πατριδα μας εφαλτηριο της επεκεινα πατριδος μας, και δεν θα μπορουσε να ειναι διαφορετικά μιας και η πολυαγαπημενη μας πατριδα ειναι παν-πανεπιστημιο αγιοτητας, σοφιας και αγαπης αυτην την γκιλοτινα την περιγελουμε. Αν φανουμε ατρομητοι θα τους πεταξουμε στα σκουπιδια της ιστοριας. Ειναι εποχη ιστορικη. Τα στεφανια περιμενουν αυτους που καταφρονουν τα απ-ανθρωπινα και ελκουν προς τα ανω τα ανθρωπινα. Οι αποκοτιες των ελληνων ηταν αποκοτιες της συγκατάβασης του θείου στοιχείου που γοητευε τους παππουδες μας και του Κυριου μας Ιησου που μας γοητευσε απαξ. Ας καταφρονησουμε τον φοβο του θανατου για να μας φοβηθει ο θανατος. Οση λασπη κι αν εχουν ριξει οι βρωμοφραγκοσαξωνες, ιδιαιτερως οι γερμανοι το φως δεν σβηνει. Αυτην την γκιλοτινα την υπηρετουν πολλοι και θεολογουντες στην πατριδα μας, οι οποιοι ειναι αγκιστρωμενοι στα ευρωπαικα προγραμματα, εσπα, ντελορ, ερασμους και κολοκυθια τουμπανα. Υπηρετουντες τον θανατο εχουν ριξει πεπλο αμνησιας και σκοτους ζοφερου στα καθ υμας. Η λησμονια χασκει παραπερα αλλα πολλοι εξ υμων αναμοχλευουμε την νοσταλγια. Η νοσταλγια μας ειναι χαρμανι ηρωισμου και αγιοτητας. Οπως οι πατεραδες μας νικησαν τους ηρωες αγιαζομενοι οφειλουμε κι εμεις αγιαζομενοι να νικησουμε τον πρωτο ηρωισμο μας. Οι ηρωεσ νικησαν τον φοβο του θανατου, ηταν οι παππουδεσ μας. Οι πατερες μας συν τω ενδυναμουντι Κυριω νικήσαν τον θανατο. Παντα ισχυω εν τω ενδυναμουντι με Χριστω. ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝ-ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ. ΑΝ ΠΑΝΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΕΜΕΙΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΛΩΤΣΗΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ. ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΑΤΑΦΡΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ. ΑΣ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΕΣΤΗΔΕΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ, ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΝΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ. ΟΣΟ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΛΕΠΕΙ.
ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΚΟΙΝΩΝΟΥΣΑ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΡΥΔΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΑΡΥΔΙ. ΔΕΝ ΕΠΑΘΑ ΤΙΠΟΤΕ ΣΥΝ ΚΥΡΙΩ. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΑ ΠΙΝΕΤΕ ΑΓΙΑΣΜΟ, ΝΑ ΣΤΑΥΡΩΝΕΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΘΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ. ΜΕΓΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΟΜΟΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΗΣ ΤΡΙΑΔΑΣ. ΖΕΙ ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ. ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΤΟ ΥΠΕΡ ΠΑΝ ΟΝΟΜΑ ΤΟ ΤΡΕΜΕΙ Ο ΑΧΡΙΣΤΟΣ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΟΠΛΟ.
ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΙΜΑ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΠΝΕΥΜΑ ΑΔΕΡΦΙΑ.

χαλαρωσε είπε...

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΘΑΡΜΑ

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/862323_symfonia-sok-i-ellada-symfonise-na-ginei-limani-afixis

χαλαρωσε είπε...

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΑΞΗ.

χαλαρωσε είπε...

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΘΑΡΜΑ 2

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/provocateur/862306_mehri-kai-o-syriza-eironeyetai-tin-kyvernisi-gia-tin-therma

χαλαρωσε είπε...

http://ixnos.blogspot.com/2020/03/blog-post_63.html

Αδερφοι πρεπει επειγοντως να ξεσηκωθουμε. Οσο πισω το παμε το πραγμα τοσο το χεοροτερο. Δεν θα μπορουμε ουτε στα βουνα να παμε σε λιγο καιρο. Δεν χωρα αναβολη. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΔΑΙΜΟΝΩΝ. Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΞΕΣΚΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΟΡΟΙΔΙΑΣ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΡΟΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ. ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Συμπαθητικέ κ. Χαλάρωσε σας διαβάζω χρόνια και μου αρέσει πάρα πολύ το ύφος σας. Σας φαντάζομαι ένα δίμετρο ντούκι με φοβερά μούσκουλα (πνευματικά) με τα οποία αρπάζετε τον Αρχιδιάβολο απ' την μαυροτσουκαλένια ουρά, τον στριφογυρίζετε πέντε γυρ'βουλιές στον αέρα και τα βόλια πάνε πέρα, και μετά εκσφενδονίζοντάς τον, στο Αόρατο Τείχος της υμετέρας Προστασίας, τον εξαφανίζετε! Πότε να βγαίναμε για ένα τσάι (καφέ τον αποφεύγω τον ελληνικό, με πειράζει στα νευράκια!), να ανταλλάξουμε απόψεις τώρα στον καιρό του Μεγάλου Δαιμονικού Πολέμου όπου κατά τους ειδικούς θα αναπτυχθούν γενικότερα και πολύ μεγάλοι συντροφικοί και Θείοι Ερωτες!

χαλαρωσε είπε...

Δεν βγαινω εξω εχει κωρονοιο.