Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Η πιο βρώμικη ιστορία

Το θέμα που πρέπει να απασχολεί τους Έλληνες είναι το τι συνέβη μετά το 2010, όπου ξεκίνησε η εποχή των μνημονίων. Εάν δεν καταλάβουν λοιπόν πως έκτοτε το δημόσιο χρέος εκτοξεύθηκε στα ύψη, ότι το ιδιωτικό μη εξυπηρετούμενο απογειώθηκε από σχεδόν αμελητέο προηγουμένως, πως καταστράφηκε εντελώς ο παραγωγικός μας μηχανισμός, ότι η ανεργία κλιμακώθηκε σε ύψη πρωτόγνωρα για τη χώρα, πως χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις χρεοκόπησαν κοκ., αποκλειστικά και μόνο λόγω των μνημονίων, δεν πρόκειται να συνειδητοποιήσουν πως είναι τα άδικα θύματα μίας βρώμικης ιστορίας οπότε θα συνεχίσουν να μην αντιδρούν, να σιωπούν δηλαδή όπως τα πρόβατα, επιτρέποντας στις εγχώριες και ξένες πολιτικές και άλλες συμμορίες να τους λεηλατούν, να τους εξευτελίζουν, καθώς επίσης να τους απομυζούν αχόρταγα.

Καρικατούρα: Έναντι χρημάτων, χιλιάδες ανθρώπινες ζωές – θύματα ενός πολέμου, ο οποίος όπως οι περισσότεροι πόλεμοι χάθηκε από μέσα, από τους ενδοτικούς «ηγέτες» του Έθνους.

Άποψη

Επειδή δεν είναι ότι καλύτερο για το μέλλον μας να ξεχνάμε τα «λάθη» του παρελθόντος, υπενθυμίζουμε τη φράση του τότε υπουργού οικονομικών το 2011, σύμφωνα με την οποία τα εξής: «Βενιζέλος: Βιώσιμο το χρέος το 2020 στο 120% του ΑΕΠ» (πηγή). Σήμερα, επειδή είμαστε ήδη στο 2020, είναι ευκαιρία να διαπιστώσουμε εάν το αποτρόπαιο έγκλημα του PSI, όπως εμείς το αποκαλούσαμε, χαρακτηρίζοντας ως πατριδοκτόνους αυτούς που το υπέγραψαν (ανάλυση), είχε τουλάχιστον αυτό το αποτέλεσμα – τη διαμόρφωση του δημοσίου χρέους μας στο 120%, έστω με το κόκκινο ιδιωτικό σήμερα σχεδόν στο 200% ή στα 340 δις €, από αμελητέο στο παρελθόν (10-20% του ΑΕΠ).

Στα πλαίσια αυτά, ο παρακάτω πίνακας του προσχεδίου του προϋπολογισμού είναι αποκαλυπτικός – τεκμηριώνοντας πως αντί 120% που υποσχόταν ο υπουργός, έχει φτάσει στο 216,2% του ΑΕΠ (Χρέος Κεντρικής Διοίκησης) ή στα 369,1 δις €!  Προφανώς είναι αδύνατον ποτέ να αποπληρώσει η Ελλάδα, οι Έλληνες δηλαδή αφού δεν χρεοκοπούν τα κράτη αλλά οι Πολίτες τους, αυτό το χρέος – ενώ πολύ σύντομα, το αργότερο το 2023 όπου οι δόσεις είναι υψηλές, δεν θα είναι καν σε θέση να το εξυπηρετήσει. Παρά την επιμήκυνση των 95 δις € με αντάλλαγμα την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας – για το οποίο είναι επίσης υπεύθυνος έμμεσα ο πολιτικός από τη Θεσσαλονίκη. Μακεδόνας;

Γιατί αλήθεια ισχυριζόταν ο κ. Βενιζέλος το 2011 πως το χρέος θα μειωνόταν στο 120% το 2020; Επειδή δρομολόγησε το PSI παριστάνοντας το σωτήρα της πατρίδας μας – μετατρέποντας τα ομόλογα σε αγγλικού δικαίου (άρθρο), απεμπολώντας τη δυνατότητα μετατροπής του χρέους μας σε δραχμές, χρεοκοπώντας τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία, καθώς επίσης υποθηκεύοντας τη δημόσια περιουσία μας. Έναντι ποιου ανταλλάγματος; Μίας ονομαστικής μείωσης του δημοσίου κατά 50 δις € (γράφημα), τα περισσότερα από τα οποία ήταν δικά μας χρήματα (τραπεζών, μικρών ομολογιούχων και ασφαλιστικών οργανισμών), ενώ αργότερα χάσαμε περίπου 44 δις € συν 17 δις € αναβαλλόμενους φόρους συν τα 12 δις € του σχεδίου Ηρακλής κοκ. από τις τράπεζες μας, αφελληνίζοντας τες ταυτόχρονα.

Γιατί δεν τιμωρείται ούτε αυτός, ούτε όλοι εκείνοι που καταδίκασαν τη χώρα στο διηνεκές; Που τη μετέτρεψαν σε γερμανικό προτεκτοράτο, που καταρράκωσαν την εθνική μας αξιοπρέπεια και που έχουν έκτοτε υποχρεώσει όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις να εξευτελίζονται, υποκλινόμενες δουλικά απέναντι στη γερμανική κυβέρνηση;

Επειδή οι Έλληνες δεν έχουν δυστυχώς ακόμη καταλάβει το έγκλημα που διενεργήθηκε εις βάρος τους, έχοντας επικεντρώσει την προσοχή τους στην εποχή προ των μνημονίων – νοιώθοντας πως για την υπερχρέωση της χώρας είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι. Ακόμη όμως και αν δεχθούμε πως ίσχυε, θα επρόκειτο για τη μισή αλήθεια, αφού η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ ήταν ανέκαθεν προσαρμοσμένη στη γερμανική οικονομία (ανάλυση) – οπότε δεν εμπόδιζε ως όφειλε το φθηνό δανεισμό τους για καταναλωτικούς σκοπούς, καθώς επίσης για μη αποδοτικές επενδύσεις, μεταξύ των οποίων σε ακίνητα.

Εκτός αυτού η Γερμανία, επιδιώκοντας να εκμεταλλευθεί όλες τις δυνατότητες που της προσέφερε η Ευρωζώνη, υιοθέτησε από την αρχή τη βρώμικη πολιτική της φτωχοποίησης του γείτονα – μεταξύ των οποίων το μισθολογικό dumping, με αποτέλεσμα να κλέβει τους πάντες χωρίς καν να το καταλαβαίνουν.

Το θέμα όμως που πρέπει να απασχολεί τους Έλληνες είναι το τι συνέβη μετά το 2010, όπου ξεκίνησε η εποχή των μνημονίων. Εάν δεν καταλάβουν λοιπόν πως έκτοτε το δημόσιο χρέος εκτοξεύθηκε στα ύψη, ότι το ιδιωτικό μη εξυπηρετούμενο απογειώθηκε από σχεδόν αμελητέο προηγουμένως, πως καταστράφηκε εντελώς ο παραγωγικός μας μηχανισμός, ότι η ανεργία κλιμακώθηκε σε ύψη πρωτόγνωρα για τη χώρα, πως χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις χρεοκόπησαν κοκ., αποκλειστικά και μόνο λόγω των μνημονίων, δεν πρόκειται να συνειδητοποιήσουν πως είναι τα άδικα θύματα μίας βρώμικης ιστορίας – οπότε θα συνεχίσουν να μην αντιδρούν, να σιωπούν δηλαδή όπως τα πρόβατα, επιτρέποντας στις εγχώριες και ξένες πολιτικές και άλλες συμμορίες να τους λεηλατούν, να τους εξευτελίζουν, καθώς επίσης να τους απομυζούν αχόρταγα.

Αντίθετα, εάν τελικά το καταλάβουν θα πλημμυρίσουν τους δρόμους, απαιτώντας να τιμωρηθούν παραδειγματικά όλοι αυτοί που διαχειρίστηκαν το πρόβλημα της υπερχρέωσης του 2009 με αυτόν τον άθλιο τρόπο – ψηφίζοντας μνημόνια που δεν είχαν καν διαβάσει, κυρίως όμως υπογράφοντας τη θανατική καταδίκη της πατρίδας τους, το PSI, μέσω του οποίου έχει μετατραπεί η Ελλάδα σε άβουλη αποικία, τουλάχιστον για τα επόμενα 99 χρόνια.

Ελπίζουμε μόνο να μη χρειαστεί να ξεπουληθούν τα πάντα προτού καταλάβουν οι Πολίτες πως έχουν καταδικαστεί σε μία χρεοκοπία δίχως τέλος – να μην εξαθλιωθούμε δηλαδή ακόμη περισσότερο, να μην υποφέρουν οι επόμενες γενιές Ελλήνων, καθώς επίσης να πάρουμε το ρίσκο της απελευθέρωσης μας όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Η Ελλάδα είναι καταδικασμένη να ζει με την Τουρκία. Μια χώρα με την οποία έχει προηγούμενα αιώνων και δεν είναι φίλη ούτε σε επίπεδο ηγεσίας αλλά ούτε και λαού. Μια χώρα όμως που έχει μεγάλες αντιθέσεις, γέφυρα μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, μεταξύ φονταμενταλισμού και δυτικογενούς διακυβέρνησης αλλά και με σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες, κάτι που θέλγει το παγκοσμιοποιημένο κεφάλαιο, όπως και...

Εξαιτίας των επεμβάσεων των κεντρικών τραπεζών, θυμίζοντας πως μία φιλελεύθερη οικονομία χαρακτηρίζεται από τις περιορισμένες παρεμβάσεις του κράτους, έχει δημιουργηθεί ένα είδος «σοσιαλισμού των κεντρικών τραπεζών» - μέσω του οποίου οι πλούσιοι γίνονται λιγότεροι και πλουσιότεροι, ενώ οι φτωχοί περισσότεροι και φτωχότεροι, με τη μεσαία τάξη να οδηγείται στην εξαφάνιση, οπότε και η Δημοκρατία...

Για άλλη μία φορά το λεγόμενο δημοκρατικό τόξο κομίζει γλαύκας εις Αθήνας και επαίρεται για την νίκη του κατά της Χ.Α με την καταδίκη του ως εγκληματική οργάνωση. Δυστυχώς ο πολιτικός και ο δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας αρκείται να μένει στο περίβλημα των πραγμάτων, χωρίς να εστιάζει ή να διεισδύει χειρουργικά στην εσωτερική δομή αυτού που γιγάντωσε  αυτό το μόρφωμα, δηλαδή στα αίτια , ενώ...

από Βασίλης Βιλιάρδος


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πολυ-πολιτισμός https://www.protothema.gr/greece/article/1054572/samos-metanastes-egleifan-trofima-se-souper-market-kai-gelousan-deite-video/

amethystos είπε...

Ανεχόμαστε πολλά καί ώς λαός. Πάρα πολλά. Μάς κάνουν όλοι πλάκα. Μεγάλη κατάντια.