Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ

Λογικές ανθρώπινες λύσεις σε μία παράλογη απάνθρωπη εποχή.

Άποψη

Διακόσια χρόνια από την παλιγγενεσία, διακόσια χρόνια συρρίκνωσης του ελληνικού έθνους. Το νεοσύστατο ελληνικό κράτος δεν μπόρεσε να υπερασπισθεί το ελληνικό γένος, αυτό οφείλεται στο ότι δεν υπήρξε ποτέ ανεξάρτητο, με μοναδική εξαίρεση την περίοδο διακυβέρνησης από τον Ι. Καποδίστρια. Λειτούργησε ως προτεκτοράτο των διαφόρων μεγάλων δυνάμεων και αφού δεν υπήρξε ανεξάρτητο στερήθηκε και στερείται εθνικής στρατηγικής με αποτέλεσμα σήμερα να κινδυνεύει με πλήρη αφανισμό, ο οποίος θα συνοδευτεί με αβάσταχτη ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ και πολύ πιθανά με έναν παγκόσμιο πόλεμο, που θα φέρει την ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ από τον πλανήτη. Η λεηλασία και η εκποίηση του ελληνικού κράτους που συντελείται καθώς και ο αφανισμός του ελληνικού έθνους είναι κακός οιωνός, γιατί μετά θα έρθει η σειρά της οικουμένης. Αυτή θα είναι η εκδίκηση της ιστορίας στην διαπραττόμενην ύβριν εις βάρος του ελληνικού έθνους.

ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ: Η ανθρωπότητα πορευτικέ μέχρι σήμερα μέσα από αβάστακτο πόνο καταστρέφοντας πολιτισμούς, αφανίζοντας έθνη και λαούς χωρίς ίχνος ανθρωπιάς. Πορευτικέ και πορεύεται η ανθρωπότητα μέχρι σήμερα βουτηγμένη στο αίμα. Σήμερα συναγωνίζονται τα κράτη ποιο θα εφεύρει και θα παράγει τα πλέον καταστρεπτικά όπλα, με κίνδυνο να επαληθευτεί η πρόβλεψη του ΑΙΝΣΤΑΙΝ, ότι ο επόμενος πόλεμος μετά απ’ αυτόν, που είναι επί θύραις, να γίνει με βέλη και τόξα.

Επίσης η ανθρωπότητα έχει φθάσει στο σημείο, που ποσοστό λιγότερο από το 1% των ανθρώπων της οικουμένης, να καρπούνται πάνω από το 90% του πλούτου. Ένα σύστημα το οποίο δεν είναι ούτε ορθολογικό, ούτε δίκαιο και το οποίο σαπίζει μέρα με την ημέρα, μέσα σε πλήρη απαξίωση και αποκτήνωση οδηγώντας την ανθρωπότητα σε πλήρες αδιέξοδο. Από το κοινωνικό αδιέξοδο μπορεί να μας βγάλει ο ελληνισμός μαζί με την ορθοδοξία και τη δικαιοσύνη και έτσι να οδηγηθεί η ανθρωπότητα στον εξανθρωπισμό, για να έχει μέλλον ο άνθρωπος ως άνθρωπος.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ προσφέρει λογική, αρμονία και μέτρο.

Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ που είναι η ελληνική έκφραση του Χριστιανισμού προσφέρει το «Αγαπάτε αλλήλους» και το «ο συ μισείς ετέρω μη ποιήσεις».


Τέλος Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για όλους και για όλα, δικαιοσύνη είναι ένα ποτήρι γάλα για κάθε παιδί, καθαρό νερό για όλους, δικαιοσύνη είναι ο καθένας να είναι κύριος της πατρίδας του, δικαιοσύνη είναι το κέρδος για τους λίγους να γίνει πλούτος για όλους.

Το υποκείμενο υλοποίησης του οράματος εξανθρωπισμού της οικουμένης θα είναι ο νέος έλληνας, ο άνθρωπος που θα έχει τρία χαρακτηριστικά γνωρίσματα.

  1. Έλληνας πατριώτης που θα έχει αποβάλει από την ψυχή του τον ραγιά, λαμπρό παράδειγμα οι έλληνες εφοπλιστές, οι οποίοι αφού έβγαλαν από την ψυχή τους το ραγιά μεγαλούργησαν και μεγαλουργούν.
  2. Χριστιανός Ορθόδοξος
  3. Δίκαιος άνθρωπος

Το μήνυμα του εξανθρωπισμού της οικουμένης να το διαδώσουμε μέσω της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ της ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

Αναγκαία και απαραίτητη συνθήκη είναι βασιζόμενοι στις παραπάνω λογικές, να επανιδρύσουμε το ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ από κει που το άφησαν ο Φίλιππος, ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Ισοκράτης, που θα ενώσει όλους τους απανταχού της οικουμένης Έλληνες και έτσι θα μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τον ιστορικό μας ρόλο.

Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

Στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της ανατολικής Μεσογείου κρίνεται η επιβίωση της ανθρωπότητας. Ο παγκόσμιος πόλεμος θα αρχίσει από εδώ, εάν ανατραπούν οι ισορροπίες που υπάρχουν. Στην περιοχή ζουν εκατοντάδες εκατομμύρια μουσουλμάνων και οι οποίοι συνεχώς αυξάνονται με αλματώδεις ρυθμούς. Επίσης στην περιοχή υπάρχουν τρία κράτη – δύο έθνη μη μουσουλμανικά, το Ισραήλ με 10 εκατομμύρια Ισραηλινούς, η Κύπρος με 500 χιλ. Έλληνες καθώς και η Ελλάδα με 10 εκατομμύρια Έλληνες. Το Ισραήλ παρουσιάζει συνεχή μικρή πληθυσμιακή αύξηση, ενώ η Ελλάδα και η Κύπρος συνεχή μείωση. Ακόμα υπάρχουν νησίδες χριστιανών στο Λίβανο, στη Συρία, στο Ιράκ που τείνουν προς εξαφάνιση καθώς επίσης υπάρχουν χριστιανοί στην Αίγυπτο, οι οποίοι παραμένουν σε σταθερό ποσοστό επί του συνολικού πληθυσμού της.

Η εξαφάνιση του ελληνικού κράτους μέσω της ισλαμοποίησης που επιχειρείται με τους άοπλους εισβολείς από την Τουρκία τους επονομαζόμενους (πρόσφυγες) και (μετανάστες) και της Κυπριακής δημοκρατίας μέσω ενός νέου σχεδίου Ανάν, θα οδηγήσει στην πλήρη περικύκλωση του κράτους του Ισραήλ, αφ’ ενός και αφ’ ετέρου στην τουρκοποίηση του Αιγαίου πελάγους, η οποία θα καταστήσει την Τουρκία κυρίαρχο της περιοχής. Η περικύκλωση του Ισραήλ και η τουρκοποίηση του Αιγαίου πελάγους θα ανατρέψουν τις υπάρχουσες ισορροπίες στην περιοχή. Αυτό θα είναι εις βάρος των συμφερόντων του Ισραήλ, των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Γαλλίας και των παρευξείνιων χωρών. Η μόνο κερδισμένη θα είναι η Τουρκία. Χαμένη ακόμη θα είναι η παγκόσμια ειρήνη και ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου θα έλθει ακόμα πιο κοντά. Για να αποτραπούν όλα αυτά τα τραγικά επακόλουθα πρέπει το Ισραήλ να μην περικυκλωθεί και το Αιγαίο πέλαγος να παραμείνει ελληνική θάλασσα. Για να συμβούν αυτά απαιτείται η ύπαρξη του ελληνικού κράτους και της κυπριακής δημοκρατίας και μάλιστα ισχυρών οικονομικά, στρατιωτικά, κοινωνικά, πολιτικά, πολιτισμικά και με δική τους στρατηγική και φυσικά εθνικά ανεξάρτητων θα πρότεινα ακόμη πέρα από τη συμμαχία Ισραήλ, Ελλάδος, Κύπρου, που έχω προτείνει παλαιότερα (13.6.2019) να προχωρήσουμε στη δημιουργία συνομοσπονδίας των τριών κρατών, ο Εβραίος να γίνει και Έλληνας και ο Έλληνας Εβραίος, αυτό απαιτεί η λογική, αυτό απαιτεί το συμφέρον της οικουμένης. Όχι άλλα ολοκαυτώματα εις βάρος των Εβραίων και των Ελλήνων, δεν τα αντέχει η ανθρωπότητα, γιατί στο τέλος θα γίνει και η ίδια ολοκαύτωμα.

Λευτέρης Χαμπίμπης


https://analyst.gr/2020/11/11/i-istoria-kai-i-geografia-mas-deixnoyn-to-dromo/

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΕΤΑΝΕΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΘΩΣΠΡΕΠΙΣΜΟΣ

Όλοι μας γνωρίζουμε την έκφραση ,“να είσαι καθώς πρέπει”, που σημαίνει ότι πρέπει να ζεις και να συμπεριφέρεσαι σύμφωνα με τους κανόνες και τα ήθη που η κοινωνία στην οποία μετέχεις αποδέχεται ως σωστά και άξια. Σε μακρινές εποχές, αυτά τα “πρέπει” διοχετεύτηκαν μέσα στις κοινωνίες από διάφορα “κέντρα” ή “πηγές” : από τους σοφούς της κάθε εποχής, από την εκκλησία, από τους πολιτειακούς θεσμούς κλπ. Στην αρχή διοχετεύονταν ως διδασκαλία, ως κατήχηση, ως νουθεσία αλλά και μέσω των νόμων . Επίσης, σε σημαντικό βαθμό, αυτές οι συμπεριφορές καθιερώθηκαν και “από τα κάτω”, δηλαδή μέσα από την εμπειρία ζωής και το ένστικτο των πολλών ανθρώπων που τους έδειχνε τι είναι φυσιολογικό και τι όχι, τι είναι σωστό και τι όχι. Έτσι, σιγά-σιγά, δημιουργήθηκε ένα ΗΘΟΣ(έθος) το οποίο πλέον δεν είχε την ανάγκη “κέντρων” για να υπάρχει. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι “αυτονομήθηκε”, έγινε το ήθος της συγκεκριμένης κοινωνίας. Πάντα λοιπόν υπάρχει το αντιθετικό δίπολο: “δεν πρέπει” - “καθώς πρέπει”.

Σήμερα απειλούμαστε από τον εξής κίνδυνο: πριν κάποια χρόνια, τα “νέα ήθη”, όπως αυτά διαμορφώνονταν μέσα από τις θεωρίες της “πολιτικής ορθότητας”, της ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας, της ζωολατρίας, της μεταναστολατρείας κλπ, διοχετεύονταν μέσα στις κοινωνίες από συγκεκριμένα κέντρα : οικονομικά λόμπι, μειονοτικές ομάδες, πολιτικούς σχηματισμούς, δημοσιογράφους, ακαδημαϊκούς κλπ. Τώρα πλέον το “νέο ήθος” τείνει να “αυτονομηθεί” και να μην χρειάζεται πλέον τα προαναφερθέντα κέντρα για να υπάρχει. Δηλαδή, σταδιακά γίνεται το νέο κοινωνικό ήθος. Όσοι λοιπόν αγωνίζονται εναντίον αυτού νέου ήθους θα γίνει άσκοπο να μιλούν για τα κέντρα, τα λόμπι και τις ομάδες που το δημιουργούν, δεν θα έχει πλέον έννοια η έρευνα και η αποκάλυψη αυτών των κέντρων, διότι, όπως προαναφέραμε θα είναι το ήθος που οι κοινωνίες θα έχουν ενστερνιστεί. Ο αγώνας πλέον θα διεξάγεται ενάντια στις κοινωνίες, ενάντια στην πλειονότητα.

Ήδη βλέπουμε να συμβαίνουν αυτά τα φαινόμενα: εάν κάποιο σκυλί στο δρόμο σας ενοχλήσει και εσείς το κλωτσήσετε , κινδυνεύετε να σας κυνηγήσει ένα εξαγριωμένο πλήθος που θα ουρλιάζει: “ άρον άρον, σταύρωσον αυτόν, τον ζωοφοβικό”, και θα τρέχετε για να σωθείτε πιο γρήγορα από ότι τρέχει ο σκύλος. Αν πάλι δείτε δύο άνδρες να φιλιούνται μέσα στον δρόμο και ανοίξετε διάπλατα τα μάτια σας ή κάνετε κάποια γκριμάτσα αποδοκιμασίας, δεν αποκλείεται να βρεθείτε αντιμέτωπος με ομάδες που θα σας απευθύνουν ύβρεις και αποδοκιμασίες. Αυτό που συμβαίνει δηλαδή είναι το εξής: ό,τι παλιότερα ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ, σήμερα γίνεται το ΚΑΘΩΣ ΠΡΕΠΕΙ, ή ορθότερα (στην συνέχεια εξηγούμε το γιατί) ο νέος καθωσπρεπισμός.

Όπως γράψαμε στην αρχή , η διαμόρφωση του ήθους προκάλεσε την επιταγή του “να είσαι καθώς πρέπει”, κάτι το οποίο ήταν υγιές όταν γινόταν και γίνεται με αυθορμητισμό, ειλικρίνεια και βάθος. Όμως υπήρχαν και υπάρχουν άνθρωποι που ακολουθούν το “καθώς πρέπει” μόνον επιφανειακά, ψεύτικα , δηλαδή μόνον για τα μάτια της κοινωνίας ή για λόγους ηθικισμού. Γι’ αυτό το λόγο η συμπεριφορά αυτή ονομάστηκε καθωσπρεπισμός. Τα “νέα ήθη” για τα οποία κάναμε λόγο, επειδή δεν είναι μία αυθόρμητη επιλογή των κοινωνιών και ούτε ανταποκρίνονται σε βαθιές και ζωτικές ανάγκες της κοινωνίας, αλλά έχουν επικρατήσει μέσω ύπουλων και υποχθόνιων μορφών προπαγάνδας, οπότε οι άνθρωποι τα ακολουθούν μιμητικά, δεν αποτελούν το νέο “καθώς πρέπει” αλλά τον νέο καθωσπρεπισμό.

Τώρα λοιπόν, ο αγώνας μας πρέπει να διεξάγεται εναντίον του νέου καθωσπρεπισμού ο οποίος θεωρεί επαινετές εκείνες τις συμπεριφορές οι οποίες παλαιότερα ήταν κατακριτέες. Σήμερα, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ είναι όποιος εναντιώνεται στο μετανεωτερικό καθωσπρεπισμό.




Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα.
Γιατι δεν εβαζες το σχολιο του "ανωνυμου" σαν κυριο αρθρο ,αντι του κειμενου του σαγαπω (χαμπιμπη)...
Και καλα με την Σωτ(τ)η ειπαμε "το κειμενο" ... ο σαγαπω ομως τελειωνει με την "πατριωτικη","θρησκευτικη","πολιτιστικη" προταση ... ""... θα πρότεινα ακόμη πέρα από τη συμμαχία Ισραήλ, Ελλάδος, Κύπρου, που έχω προτείνει παλαιότερα (13.6.2019) να προχωρήσουμε στη δημιουργία συνομοσπονδίας των τριών κρατών, ο Εβραίος να γίνει και Έλληνας και ο Έλληνας Εβραίος, αυτό απαιτεί η λογική, αυτό απαιτεί το συμφέρον της οικουμένης..."""
Συνομοσπονδια ειναι η λυση για τον "αγαπουλη" ενω ""...Ο Ρώσος Ορθόδοξος φιλόσοφος Ιβάν Κιρεγιέφσκυ διασαφήνισε πως η απόκτηση του πατερικού νου κάνει κάποιον ικανό να δει αυτό που οι άλλοι δεν μπορούν...""
Οταν δε ο Αμεθυστος ανεβαζει Ιερομ. Σεραφείμ Ρόουζ "" ...Σίγουρα οι έσχατοι καιροί θα είναι κοντά, όταν θα επέλθει πνευματική πλάνη τόσο πειστική, ώστε να «πλανήσει, αν είναι δυνατόν, και τους εκλεκτούς» (Ματθ. 24:24)....""
τοτε καποιοι "μηπως" εχουν κανει "εν αγνοια αβλεψια"... Ευχαριστω

amethystos είπε...

Δέν θά ήταν άσχημα νά μπορούσαμε, νά είχαμε τήν οργάνωση καί τήν απαιτούμενη ακρίβεια, νά κάνουμε καί εμείς έναν πόλεμο έξι ημερών μέ τά κοπάδια πού μάς πολιορκούν εδώ καί κάποια χρόνια, περιμένοντας υπομονετικά τήν κερκόπορτα γιά νά τήν ξαναπάρουν τήν Ελλάδα.