Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Η Δ.Ι.Σ. διώκει Αρχιερείς και αγιοκατατάσσει Αρχιερείς; !! Αγιοποιεί Αρχιερείς.

 

Διαβάζουμε στην εφημ. δημοκρατία ότι «με εισήγηση της Συνοδικής Επιτροπής Νομοκανονικών και Δογματικών Ζητημάτων και κατόπιν προτάσεων των μητροπολιτών Πατρών Χρυσοστόμου, Λευκάδος Θεοφίλου και Χίου Μάρκου, η ΔΙΣ αποφάσισε την αναγραφή στα Αγιολογικά Δελτία της Εκκλησίας» και τους λοιπούς «αρχιερείς που απαγχονίστηκαν μαζί με τον Πατριάρχη Γρηγόριο τον Ε’ το 1821».

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για την ίδια «Συνοδική Επιτροπή Νομοκανονικών και Δογματικών Ζητημάτων» η οποία «γνωματεύει» εναντίον 2 ορθοφρονούντων Μητροπολιτών και η οποία με εισήγησή της ζήτησε την τέλεση κηδειών από αιρετικούς μέσα σε Ορθόδοξους Ναούς κοιμητηρίων. Αυτή λοιπόν η «Επιτροπή» εισηγήθηκε να αγιοκαταταχθούν «οι λοιποί αρχιερείς που απαγχονίσθηκαν μαζί με τον Πατριάρχη Γρηγόριο τον Ε’ το 1821»!

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ και η Δ.Ι.Σ. που εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου έχει αντικαταστήσει την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και αυτοαποκαλούμενη «συλλογικό όργανο διοικήσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος»! συνδιοικεί με τον Καίσαρα: *κλείνοντας τους Ιερούς Ναούς και στερώντας από τους πιστούς την Θεία Κοινωνία, *στοχοποιώντας και διαπομπεύοντας (με τις γνωστές ταμπέλες) στα Δελτία Τύπου της λαϊκούς, ιερείς και αρχιερείς που αντιστέκονται για να τους παραδώσει ως πρόβατα επί σφαγή στις «δημοσιογραφικές πόρνες» (όρος του Πωλ Κραιγκ Ρόμπερτς) και στα δικαστήρια του Καίσαρα, *επιβάλλοντας αντίχριστα μέτρα κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και των Ιερών Ακολουθιών μέσα στους Ιερούς Ναούς, *αλλοιώνοντας την Ορθόδοξη Θεολογία και εισάγοντας αιρέσεις στη ζωή της Εκκλησίας, *«ανασταίνοντας» τον Ιησού Χριστό την δεύτερη ημέρα και όχι την τρίτη κατά τας Γραφάς, *εγκρίνοντας την τέλεση κηδειών από αιρετικούς μέσα σε Ορθόδοξους ναούς [εδώ], *καλώντας σε απολογία [εδώ και εδώ] τους λιγοστούς Αρχιερείς που αναπαύουν το Ορθόδοξο ποίμνιο και κάνοντας τα χίλια μύρια που την καθιστούν στη συνείδηση του ποιμνίου και του Ελληνικού λαού διώκτρια του Λαού του Θεού, της Ορθοδόξου Πίστεως αλλά και του Έθνους των Ελλήνων, ΑΥΤΗ Η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε να γίνει η αναγραφή των 7 αρχιερέων στα Αγιολογικά Δέλτους της Εκκλησίας της Ελλάδος!

ΟΜΟΙΩΣ και οι γνωστοί εθνικόφρονες Χίου και Πατρών (εξαιρώ τον Σεβ. Λευκάδος διότι δεν γνωρίζω κάτι για αυτόν) πρότειναν να γίνουν οι εν λόγω αγιοκατατάξεις των Αρχιερέων συναδέλφων τους που φυλακίσθηκαν και απαγχονίσθηκαν μαζί με τον Γρηγόριο τον Ε’ αλλά δεν τους βλέπουμε να στηρίζουν τους σημερινούς διωκόμενους συναδέλφους τους.

Είναι μία «ενδιαφέρουσα» ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ από κάθε άποψη, και σε επίπεδο προσώπων και σε επίπεδο θεσμών, η οποία εκ του ασφαλούς είναι σούπερ Ορθόδοξη, αλλά όταν απαιτείται στον παρόντα χρόνο προσωπική ομολογία και ρήξη με τους κοσμοκράτορες μεταβάλλεται αυτοστιγμεί σε προδοσία.

Η διγλωσσία προέρχεται από την προσπάθεια των πρωταγωνιστών αρχιερέων να συγκαλύψουν τις προδοτικές τους πράξεις και να ωραιοποιήσουν τις προθέσεις τους. Γι’ αυτό, «τιμούν αυτούς που σήμερα διώκουν»! Επειδή σήμερα διώκουν κάποιους Αρχιερείς, βρήκαν να τιμήσουν κάποιους άλλους Αρχιερείς από το παρελθόν για να «ισοφαρίσουν».

Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράττεις! Πόσο καλύτερα θα ήταν εάν γινόντουσαν οι ίδιοι μιμητές των Αγίων; Σήμερα οι έμποροι των Αγίων αντικατέστησαν τους μιμητές των Αγίων. Οι Άγιοι σήμερα είναι για κάποιους ένα ακριβό εμπόρευμα για να κάνουν την δουλειά τους.

Και πως είναι δυνατόν να τιμούν την αγιότητα όταν εμποδίζουν το ίδιο το ποίμνιό τους να φθάσει σε αυτήν; Κλείνουν τον δρόμο προς την αγιότητα όταν στερούν την Θεία Κοινωνία και όταν προσβάλλουν τα Δόγματα και την Παράδοση της Εκκλησίας. Και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο η πράξη τους αυτή, να προβούν σε αγιοκατατάξεις την ώρα που σε συνεργασία με τον Καίσαρα διεξάγουν μία γενικευμένη επίθεση εναντίων της Ορθοδόξου Πίστεως και των μελών του Σώματος του Χριστού, δεν εμπνέει καμμία εμπιστοσύνη.

Αντιθέτως, η πράξη αυτή επιβάλλει την αυστηρή κριτική μας διότι βλέπουμε για άλλη μία φορά (δείτε εδώ και εδώ) να χρησιμοποιούν τους Αγίους του Θεού για τους δικούς τους τιποτένιους σκοπούς.

Τέλος, σε μία εποχή που ανθεί ο επάρατος παπικός επισκοποκεντρισμός όπου οι Αρχιερείς έχουν ταυτίσει την Εκκλησία με το ίδιο το αξίωμά τους, οι αγιοκατατάξεις αυτές δημιουργούν περαιτέρω αμφιβολίες. Αρχιερείς (που στρογγυλοκάθονται στα αυγά τους και διακηρύττουν «εμείς είμαστε η Εκκλησία») αγιοκατατάσσουν άλλους Αρχιερείς! Όπως μου υπενθύμισε και ένας αδελφός υπάρχουν οι εθνομάρτυρες και οι οσιομάρτυρες και θα πρέπει να μελετηθεί ο βίος αυτών των ανθρώπων για να διαπιστωθεί ότι όντως αγίασαν. Η ΕΧΘΡΙΚΗ, ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ συμπεριφορά των σημερινών αρχιερέων δεν μας εμπνέει καμμία εμπιστοσύνη, αντιθέτως μας προσκαλεί σε εγρήγορση και διεξοδική εξέταση όλων των ενεργειών τους.

Δεν ενδιαφέρουν το διωκόμενο ποίμνιο οι αγιοκατατάξεις στις οποίες προβαίνει η συγκεκριμένη διώκουσα Ιεραρχία. Είναι παράλογο, είναι τρελλό. Ο Θεός δεν έχει ανάγκη από τις δικές τους επικοινωνιακές και ύποπτες αγιοκατατάξεις, ούτε οι Άγιοι τις έχουν.

Ο Θεός τους προειδοποίησε με το βιτριόλι. Παραμένουν ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ και καταφεύγουν σε υποκριτικές αγιοκατατάξεις. ΔΕΝ ΞΕΓΕΛΙΕΤΑΙ ΟΜΩΣ Ο ΘΕΟΣ.

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ 

ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΛΕΟΝ ΤΟΝ ΠΑΠΙΣΜΟ, ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΓΙΟΠΟΙΕΙ, ΔΕΝ ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΣΣΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ, ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΥ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ. ΚΑΙ ΑΓΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ. ΝΕΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: