Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

«Λευκή πετσέτα» ρίχνει το «επιτελικό κράτος» στην πυρκαγιά της Αλεξανδρούπολης: «Ξεπερνάει τις δυνατότητές μας»!

«Προτεραιότητά μας να σώσουμε τους πολίτες (και ας καταστραφούν οι περιουσίες τους)»


«Λευκή πετσέτα» ρίχνει το «επιτελικό κράτος» της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε ότι αφορά την πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη η οποία μαίνεται ανεξέλεγκτη, καθώς πριν από λίγο ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός είπε πως «η δριμύτητα του φαινομένου ξεπερνά τις δυνάμεις του κρατικού μηχανισμού».

Με λίγα λόγια, οι πολίτες δεν έχουν να περιμένουν κάτι περισσότερο από το επιτελικό κράτος για να σωθούν οι περιουσίες τους και το πανέμορφο περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούσαν μέχρι… πριν τέσσερις ημέρες.
Το ζήτημα είναι γιατί η πυρκαγιά ξεπερνάει τις όποιες δυνατότητες του κρατικού μηχανισμού; Η κυβέρνηση Μητσοτάκης κυβερνούσε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια τι έκανε γι’ αυτό; Αγόρασε σοβαρά εναέρια μέσα πυρόσβεσης; Μήπως προμηθεύτηκε drones για να επιτηρεί τα δάση;
Γιατί η πρόληψη είναι πολύ σημαντικότερη από την πυρόσβεση. Όπως λένε οι πυροσβέστες «Το πρώτο λεπτό θες ένα ποτήρι νερό για να σβήσεις την φωτιά, το δεύτερο λεπτό έναν κουβά και το τρίτο λεπτό χρειάζεσαι ολόκληρο πυροσβεστικό όχημα».

Εν πάσει περιπτώσει δεν έκανε τίποτα και τα αποτελέσματα φαίνονται.

ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ;
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΟΤΙ ΧΑΛΑΤΕ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για να ρισκάρουν κάποιοι 10 χρόνια φυλακή πρέπει να τους δίνουν καλά λεφτά.... https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/politiki-prostasia/maxi-me-tis-floges-dinoun-oi-pyrosvestes-sti-rodopi-vrethikan-empristikoi-mixanismoi/

Ανώνυμος είπε...

https://www.el.gr/ellada/epiasan-allodapoys-eno-kaiei-i-fotia-v/