Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου_Και αν ακούσης κάποιον εις τον δρόμον ή εις το μέσον τής αγοράς να βλασφημή τον Θεόν, πλησίασε, επίπληξέ τον, και αν πρέπει να τον δείρης, μη διστάσης· ράπισέ τον εις το πρόσωπον, σύντριψέ του το στόμα, και αγίασε το χέρι σου δια της πληγής που θα του δώσης, και αν σε καταγγείλουν μερικοί και σε σύρουν εις το δικαστήριον, να τους ακολουθήσης· και αν από το δικαστικόν βήμα σου ζητήση ο δικα­στής ευθύνας να ειπής με θάρρος, ότι εβλασφήμησε τον βα­σιλέα των αγγέλων. Διότι εάν πρέπει να τιμωρούνται αυτοι που βλασφημούν τον επίγειον βασιλέα, πολύ περισσότερον πρέπει να τιμωρούνται εκείνοι που βλασφημούν Εκείνον.

 Η είδηση:Νέες ταυτότητες: Άγριο επεισόδιο στην Εύβοια – Ενορίτισσα χαστούκισε 66χρονο ιερέα μπροστά στον κόσμο(εδώ) 

 
Δεν ξέρω αν η γυναίκα έκανε καλά ή κακά που χαστούκισε τον ιερέα. Διότι δεν ξέρω και τι ακριβώς είπε εκείνος.
Όμως. Αν αυτός πήρε όλα τα «υγειονομικά μέτρα», προπαγάνδιζε την σύνοδο της Κρήτης, δεχόταν την ιεροσύνη των μαϊμούδων από την Ουκρανία και τώρα έφτασε να πει ότι (σίγουρα) δεν είναι πνευματικό το ζήτημα των ταυτοτήτων, τότε ΚΑΛΩΣ το έκανε η γυναίκα. Μαζεύτηκαν πολλά και η (αγία) οργή της μάλλον συσσωρεύτηκε.
Μπορεί και να είχε πληροφορία εντός της, ποιος είμαι εγώ να ξέρω τι γυναίκα ήταν; Αυτό, επειδή κάποιοι λένε πως ο άγιος Νικόλαος ήταν άγιος κλπ.
Καλά, συγγνώμη, κόβουν το χέρι τους για τα μέτρα της γυναίκας εκείνης;
Στην τελική, πλην του παραδείγματος του αγίου Νικολάου, του λόγου του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, τους λαϊκούς που πέταξαν στην θάλασσα τους προδότες που ψήφισαν υπέρ της Ενώσεως στην ψευδοσύνοδο Φεραρας και Φλωρεντίας, την οργή του δικαίου Φινεές, και άλλων πολλών, έχουμε και το παράδειγμα των μαρτύρων της Χαλκής πύλης!
Από την σκάλα τον έριξαν τον απατεώνα που πήγε να ξεκρεμάσει την αγία εικόνα και εκείνος σκοτώθηκε! Και αυτοί είναι άγιοι της Εκκλησίας! Απλοί καθημερινοί άνθρωποι ήταν.
Και λέει ο άγιος Παΐσιος, φέρνοντας για παράδειγμα τους αγίους αυτούς (υπήρχε και γυναίκα μεταξύ τους), ότι οι σημερινοί χριστιανοί δεν είναι για μάχες και ότι είναι νερόβραστοι. Αν τότε είχαν μια αφορμή, σήμερα υπάρχουν χίλιες.
Ο ίδιος, ο άγιος Παΐσιος κάποιον τον έφτυσε και έναν άλλον τον έσπρωξε. Τα λέει στα βιβλία της Σουρωτής.
Δεν ξέρω αν η γυναίκα έκανε καλά. Δεν έχω όλα τα δεδομένα. Να το αποκλείσω όμως δεν μπορώ.
Και επειδή οι σημερινοί μισθωτοί ποιμένες δεν μας λογαριάζουν καθόλου, φοβάμαι πως καλά του έκανε.. Στην τελική, τα έργα του αντιχρίστου επιτελούν, και όχι του Χριστού.

Bless Gree 

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ: Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου_Και αν ακούσης κάποιον εις τον δρόμον ή εις το μέσον τής αγοράς να βλασφημή τον Θεόν, πλησίασε, επίπληξέ τον, και αν πρέπει να τον δείρης, μη διστάσης· ράπισέ τον εις το πρόσωπον, σύντριψέ του το στόμα, και αγίασε το χέρι σου δια της πληγής που θα του δώσης, και αν σε καταγγείλουν μερικοί και σε σύρουν εις το δικαστήριον, να τους ακολουθήσης· και αν από το δικαστικόν βήμα σου ζητήση ο δικα­στής ευθύνας να ειπής με θάρρος, ότι εβλασφήμησε τον βα­σιλέα των αγγέλων. Διότι εάν πρέπει να τιμωρούνται αυτοι που βλασφημούν τον επίγειον βασιλέα, πολύ περισσότερον πρέπει να τιμωρούνται εκείνοι που βλασφημούν Εκείνον. (trelogiannis.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: