Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Να μην παρασυρθούμε από τους ψευδοπροφήτες της εποχής μας»

«Κάποιοι να εμφανίζονται ως άλλοι προφήτες, διεκδικώντας για τον εαυτό τους την αλήθεια, που είναι πέρα από τα όρια της Εκκλησίας και την εκφράζουν για να σώσουν, δήθεν, την Εκκλησία. Εκμεταλλεύονται την αφέλεια πολλών, οι οποίοι πιστεύουν και το παραμικρό. Δημιουργούν οπαδούς, ως γνήσιοι ψευδοπροφήτες, γιατί οι άνθρωποι θέλουν να νιώθουν ότι κάπου ανήκουν, ότι κατέχουν μια αλήθεια που τους ξεχωρίζει από τους άλλους, ότι έχουν εξασφαλισμένη την σωτηρία, ενώ όλοι οι άλλοι είναι καταδικασμένοι στην απώλεια».

Ο Σεβ.   επέστησε την προσοχή των πιστών, διότι «σε κάθε εποχή, δίδεται μια αφορμή για να αναδεικνύονται ψευδοπροφήτες. Μάλιστα, η εποχή μας προσφέρεται για κάτι τέτοιο και αντί να εμπιστευθούμε τον λόγο της Εκκλησίας μας, ενίοτε παρασυρόμαστε σε καταστάσεις διχαστικές, με ευθύνη των κατά καιρούς ψευδοπροφητών. Να είστε πιστοί στην Εκκλησία μας και να μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να παρασυρθείτε από τους ψευδοπροφήτες της εποχής μας.

Αυτό που θα μας σώσει είναι η ενότητά μας, η αλήθεια του Κυρίου, όπως την διδάσκει η Εκκλησία μας. Είμαστε βαπτισμένοι εν ονόματι της Αγίας Τριάδος, κοινωνούμε το Σώμα και το Αίμα του Χριστού. Τίποτε δεν μπορεί να μας στιγματίσει…».

Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος

Αναστάσιος: Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Να μην παρασυρθούμε από τους ψευδοπροφήτες της εποχής μας» (anastasiosk.blogspot.com)


ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΝΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ. ΑΛΛΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΚΦΡΑΣΗ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

Η ΒΑΣΙΚΗ ΘΕΣΗΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ, ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΙΔΡΥΣΕΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ.
ΚΑΘΟΤΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ. ΜΙΑ ΨΥΧΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΣ, Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ.

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΛΟΓΟΣ, Ο ΚΥΡΙΟΣ, Η ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΕΠΕΚΕΙΝΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ;
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ; 
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ. ΔΕΝ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ. ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΔΙΧΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΦΕΛΕΙΣ. 
ΔΙΔΑΞΕ ΜΑΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΟΤΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ Η ΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗ ΜΑΣ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

''Και καλύτερα να μας παρακολουθούν για να κοιτάνε αν είμαστε σωστοί ή όχι».
https://www.pronews.gr/thriskeia/mitropolitis-dodonis-gia-nees-taytotites-giati-fovasai-an-se-parakolouthisoun-tha-kaneis-kati-kako/