Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

Σκέψεις για τον τραγικό κονάνο..(χαμένος καιρός)

 Ανδρέας Κονάνος: Ποιος είναι ο πρώην ιερέας που αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος

Υπάρχει λύπη για τον αδερφό μας που πλανήθηκε.
Ως χριστιανοί δεν μισούμε το πρόσωπο αλλά την ΑΜΑΡΤΊΑ .Την αμαρτία από την οποία υποφέρουμε όλοι και αν δεν μετανοήσουμε θα χάσουμε τον παράδεισο.
 
Εδώ όμως πέρα από την λύπη για τον αδερφό που πλανήθηκε, τίθεται σοβαρό ζήτημα συνεχούς πλάνης χιλιάδων ανθρώπων από τα λεγόμενά του.
Διότι πλέον η προώθηση της
ο μ ο φ υ λ ο φ ι λ ι α ς έχει γίνει στις μέρες μας ολόκληρη σχολή με ειδήμονες, καθηγητές, ειδικούς επιστήμονες πλέον και κληρικούς!!;
"Είναι η ταυτότητά μου, αυτό που είμαι" λέει ο Κονάνος. "Την δίνει ο Θεός" λέει μητροπολίτης Ιωνίας. "Δεν είναι η εποχή του Απόστολου Παύλου σήμερα που εθεωρείτο η ομοφυλοφιλία αμαρτία" λέει ο άλλος ο π Βασίλειος Θερμός . Αποκαλεί τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια" οικογένεια " ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής
.
Κι έτσι η ομοφυλοφιλία, πέρα από την καθημερινή προπαγάνδα μέσα από όλους τους κοινωνικούς φορείς σιγά σιγά έχει μπει στην ζωή μας κι έχει γίνει αποδεκτή από μεγάλο μέρος της εκκλησίας .
Η μεγαλύτερη πλάνη του διαβόλου είναι ότι μας πείθει σιγά σιγά ότι ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΑΜΑΡΤΊΑ αλλά ΤΑΥΤΌΤΗΤΑ. Οπότε δεν είναι πάθος για το οποίο πρέπει να αγωνιστείς με την βοήθεια του Θεού να το νικήσεις. Ίσα ίσα είναι η φύση σου που πρέπει να αποδεχθείς για να είσαι ευτυχισμένος. !!
Καταλαβαίνουμε ότι αυτό το σκεπτικό οδηγεί τους ανθρώπους σε ακόμα μεγαλύτερη πλάνη, ότι δηλαδή ο Θεός της Αγάπης σε αγαπά όπως είσαι, ότι όλοι σώζονται φτάνει να αγαπούν και να είναι καλοί άνθρωποι.
Και η μεγίστη πλάνη ότι όσοι λένε αντίθετα από αυτά είναι κακοψυχοι και κολασμένοι.
Οι ομοφυλόφιλοι είναι δυστυχισμένα και μπερδεμένα πλάσματα . Χρειάζονται την αγάπη μας και την προσευχή μας. Να μην γελούμε όταν οι ίδιοι διασύρουν τους εαυτούς τους στις διάφορες παρελάσεις υπερηφάνειας , όταν μιμούνται ατυχώς το αντίθετο φίλο. Φτάνει που γελάει ο διάβολος μαζί τους για την νίκη του που αμαύρωσε την εικόνα του Θεού . Εμείς να κλαίμε με μαύρο δάκρυ για αυτές τις πλανεμενος ψυχές.
Όμως παρόλο που όλοι μας είμαστε άρρωστοι από τα διάφορα πάθη, να συνειδητοποιήσουμε ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ότι τούτο το πάθος οδηγεί στην απώλεια και δεν είναι να χαϊδεύουμε αυτιά. Έχει πάρει διαστάσεις καρκίνου στο σώμα της κοινωνίας. Πρέπει ευθαρσώς να φωνάζουμε την ΑΛΗΘΕΙΑ, ότι τα λόγια του Ευαγγελίου είναι αιώνια και ισχύουν για όλες τις εποχές. Η εκκλησία να κάνει κήρυγμα μετανοίας για την ομοφυλοφιλία χωρίς να στρογγυλεύει και να καλύπτει το πρόβλημα.
Είναι πάθος, είναι αμαρτία, χρειάζεται ΘΕΡΑΠΕΊΑ!
Αλλιώς μπερδευομαστε και λέμε ...Ε... μπράβο που βγήκε να φωνάξει την "αλήθεια του"!Μα δεν είναι η αλήθεια του αλλά η φρικτή πλάνη του!Γιατί δεν υπάρχουν πολλές προσωπικές αλήθειες αλλά μόνο μια και είναι ΠΡΌΣΩΠΟ.
 
Η δημόσια ομολογία του πρώην ρασοφορου έχει την μορφή του υπερήφανου διατυμπανισμου για ένα πάθος και την παρότρυνση του " κάνε κι εσύ την επανάσταση σου" Δεξου την ομοφυλοφιλικη σου ταυτότητα, γίνε ευτυχισμένος, κι αν είσαι στρέιτ δέξου την ομοφυλοφιλία ως κάτι απλά διαφορετικό στην ζωή!! 
 
Δυστυχώς βρίσκεται σε τόσο λάθος και επικίνδυνο δρόμο ο αδερφός μας , που με την τέχνη του λόγου που ξέρει άριστα να χειρίζεται παρασύρει και πολλούς χριστιανούς.
Έχουν ευθύνη όσοι εκκλησιαστικοί άνδρες γνώριζαν το πρόβλημα και τον σπρωξανε στην ιεροσύνη γιατί ίσως θεώρησαν ότι βρίσκεται στο επίπεδο των λογισμών ή ότι μέσω της ιεροσύνης θα αλλάξει. Έχουμε επίσης ευθύνη όσοι χριστιανοί σκεπάζουμε αυτό το βαθύ κοινωνικό πρόβλημα με ακατάσχετη αγαπολογια.
 
Η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία που οδηγεί στην απώλεια και μας το επισήμανε ξεκάθαρα ο Απόστολος Παύλος:" Μην ΠΛΑΝΑΣΘΕ" μας είπε. Δεν μπαίνουν στη Βασιλεία των ουρανών οι αρσενοκοιτες... μαζί με κλέφτες, μοιχους κλπ. Κι εννοούσε φυσικά τους ΑΜΕΤΑΝΌΗΤΟΥΣ.
Δεν κάνουμε καλά να λέμε σε αυτούς τους ανθρώπους εύγε, ζήτω και συγχαρητήρια. Ούτε φυσικά να τους απορρίπτουμε και να τους θεωρούμε μιάσματα. Να κλαίμε και να πονούμε για αυτούς να τους δώσει ο Θεός μετάνοια. Γιατί αλλιώς δεν θα σωθούν. 
Η ριμάδα η διοικούσα  εκκλησία πρέπει να πάρει θέση διότι η ομοφυλοφιλία διδάσκεται πλέον στα σχολεία!! Τι φοβούνται επιτέλους!;;
θ.σ.

ΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΙΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΚΑΘΟΤΙ ΕΞΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΣΑΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ. 
ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΝΙΑ Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ. ΣΗΜΕΡΑ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ, ΤΗΝ ΛΕΞΙΛΑΓΝΕΙΑ, ΤΕΧΝΗ. ΕΙΝΑΙ ΘΡΑΣΟΣ, Η ΑΣΕΒΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΦΥΣΗ, Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΣΑΝ ΕΝΝΟΙΕΣ. 
Η ΚΕΝΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ. ΕΙΝΑΙ Η ΚΕΝΟΔΟΞΙΑ ΜΙΑΣ ΔΕΙΛΗΣ, ΓΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΨΥΧΗΣ. 
Η ΑΜΑΡΤΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ, ΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ.
 ΤΟ ΕΝΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΩΤΟΓΟΝΟΙ "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ" ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΑΚΟ. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΦΡΟΝΤΙΣΤΟΣ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ  ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΣΙΛΕΥΣΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ.
ΠΩΣ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ, ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ, ΠΟΥ ΞΑΝΑΣΤΗΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΥΣ ΣΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ, ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΧΑΡΤΙΝΟ ΧΡΗΜΑ, ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ; 
ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΘΥ ΥΠΝΟ ΤΗΣ ΑΝΟΗΣΙΑΣ ΜΑΣ, Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΗΔΗ ΘΕΣΗ. Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗ, Η ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΚΑΘΕ ΙΕΡΟΤΗΤΟΣ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΗΣΕ ΑΚΟΜΗ; ΚΟΥΝΑΝΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΓΕ.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εν τω μεταξύ λίγο πού άκουσα -δεν άντεξα περισσότερο- λέει ότι δέν είμαι όπως οι συνηθισμένοι άνθρωποι, δηλαδή οι κανονικοί (άνδρας-γυναίκα), όπως λέει η επιστήμη!!!
Δηλαδή ξέχασε ή δεν έμαθε ποτέ ότι πρώτα το λέει ο Θεός; Τί λές κ. Κονάνο; «Ἄρσεν καὶ θῆλυ ἐποίησεν αὐτούς»(Γεν. 1,27).
Ο Θεός να μας φυλάει από την πλάνη, ἀδελφοί!
Πόσο γρήγορα σε κάνει ο πονηρός και λησμονείς και χάνεις τά πάντα....

Ανώνυμος είπε...

Όταν η «αγάπη» υπερβαίνει τη διάκριση μεταξύ αγαθού και κακού, αληθείας και ψεύδους (όπως πρεσβεύουν οι αναίσχυντοι αγαπολόγοι), τότε πολύ απλά δεν είναι αγάπη. Η αγάπη δε μπορεί να αυτονομηθεί από την αλήθεια και να τεθεί υπεράνω αυτής, διότι χωρίς την αλήθεια η αγάπη χάνει τον ορισμό της, τη σημασία της, το περιεχόμενό της. Αυτός είναι άλλωστε ο σκοπός τους: να χαθεί ο αντικειμενικός ορισμός της αγάπης, που κατά τον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη είναι ο Θεός ως Δημιουργός, από τον οποίο προέρχονται και στον οποίο επιστρέφουν τα πάντα, και να προσδιορίζεται ανάλογα με τα βρώμικα πάθη του καθενός. Μια σατανική διαστροφή.

Ανώνυμος είπε...

https://www.sportime.gr/bloggers/eleftherios-andronis/andreas-konanos-i-dilosi-ipotagis-se-ena-opiodipote-pathos-den-ine-eleftheria-ine-apodochi-tis-sklavias/?fbclid=IwAR2gKgjD1c7IK41N3lMB7gJObAF10ant5Mpk78T09vgFsl0CCF5l9MXm7Sw....ΑΠ

Ανώνυμος είπε...

Η ομοφυλοφιλία έχει βιολογική βάση, αυτό έχει αποδειχθεί https://www.cambridge.org/core/journals/psychological-medicine/article/abs/genomewide-scan-demonstrates-significant-linkage-for-male-sexual-orientation/864518601436C95563EA670C5F380343

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/B9780128002223000085

Αλλά κάποιος δεν χρειάζεται να μελετήσει την γενετική για να το καταλάβει, φθάνει να έχει μια φυσιογνωμιστική αντίληψη: εαν μέσα σε μία αίθουσα βάλουμε εκατό άνδρες μεταξύ των οποίων υπάρχει μόνον ένας ομοφυλόφιλος, αμέσως θα καταλάβουμε ποιος είναι από την ΔΟΜΗ του προσώπου του στην οποία απουσιάζουν τα αρσενικά χαρακτηριστικά. Είναι δυνατόν να μην το βλέπουμε αυτό;

Όμως όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι αμαρτία, ακόμη και εαν γεννιούνται με αυτή την προδιάθεση.Θα κάνω ένα παράδειγμα.Την σεξουαλική φυσιολογική ορμή ο Θεός δεν την βάζει στον άνθρωπο; Ναί. Αν όμως άνθρωπος την ικανοποιήσει εκτός γάμου, αμαρτάνει.Έλα όμως που η σεξουαλική ορμή πιέζει το νέο προς ικανοποίηση πριν τον γάμο.Άρα ο Θεός ωθεί τον άνθρωπο προς την αμαρτία; Όχι βέβαια, του βάζει όμως αγώνες, αγώνες εγκράτειας κλπ.Κάτι παρόμοιο συμβαίνει λοιπόν και με την ομοφυλοφιλία : για λόγους που εμείς δεν ξέρουμε, σε αυτά τα άτομα δίνεται αυτή η κατασταση ώστε ή να τους οδηγήσει(με τον αγώνα) σε ουράνια στεφάνια νίκης, ή στον βάραθρο.Αυτή είναι η γνώμη μου η οποία βασίζεται κυρίως σε αυτό που βλέπω : σε μισό αιώνα ζωής δεν υπήρξε φορά που να είδα ομοφυλόφιλο και να μην τον κατάλαβα. Όχι απο την συμπεριφορά, απο το ΠΡΟΣΩΠΟ.

amethystos είπε...

Οταν είμαστε παιδιά έχουμε χαρακτηριστικά οικογενειακά. Στό τέλος τής εφηβείας έχουμε τού χαρακτήρος, διαμορφωμένα από τήν βούλησή μας ή από τόν αόρατο πόλεμο. Οι αλκοολικοί γονείς γεννούν συχνά παιδιά ρευστού φύλου. Επίσης ένας εξουσιαστικός πατέσας πού δέν ταιριάζει σάν πρότυπο, δηλ. ακόμη καί η έπαρση επηρεάζει τούς κληρονομικούς κώδικες όπως καί τό μητρικό σύνδρομο.Η εφηβεία είναι μιά κρίση ταυτότητος τήν οποία μπορεί νά επηρεάσει ο δαίμονας. Τέλος ο ναρκισσισμός αλλάζει τό σώμα καί τήν έκφραση. Συνήθως οι απώλειες αυτές σβύνουν τά μάτια. Σήμερα είναι στή μόδα ένας τύπος οδοντοστοιχίας. Εχουν όλοι τό χαμόγελο τού λύκου. Τά παιδιά γονιών πού ζούν σέ τεχνητούς παραδείσους έχουν αλλοιώσεις. Τέλος έχουμε τήν νοοτροπία.Καί τήν σκληροκαρδία καί τήν κληρονομικότητα τών αγαθών, τών μακαρισμών. Ενας γάμος πιστών, όπως βλέπουμε συχνά στούς βίους τών Αγίων, επιλέγει στό κληρονομικό υλικό τά λεπτά καί πτητικά, ελαφριά στοιχεία. Η επιστήμη θεωρεί όλους τούς ανθρώπους ίδιους.

amethystos είπε...

10.50 Αυτή τήν μεγαλομανία ο Αγιος Παίσιος τήν ονόμαζε οίηση, απο τήν οποία δέν υπάρχει επιστροφή.

amethystos είπε...

10.52 Μάς διδάσκει κάτι σημαντικό ο Απ. Παύλος, τό οποίο δέν προσέχουμε.Εάν ταίς γλώσσαις τών ανθρώπων λαλώ καί τών Αγγέλων, εάν έχω πάσαν τήν πιστιν, προφητείαν καί ειδώ τά μυστήρια πάντα αγάπην δέ μή έχω είμαι σάν κύμβαλο αλαλάζον. Εάν έχω τά χαρίσματα καί τήν χάριν τού Κυρίου σάν προυπόθεση τής αγάπης τού Κυρίου. Εάν.. Δέν μάς είπε τήν αγάπη τής μαμάς νά ακούμε ή τού πνευματικού μπαμπά.

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι, η επιστήμη της ''επιγενετικής'' μας λέει ότι εξωτερικοί παράγοντες, φαγητό, περιβάλλον κλπ, μπορεί να επηρεάσουν το DNA του ανθρώπου.Δηλαδή κάποιος να έχει γεννηθεί με φυσιολογικά γονίδια, και στην πορεία, κάποιοι παράγοντες να τα επηρεάσουν αρνητικά. Μπορούμε λοιπόν να σκεφθούμε κάτι σαν ''επιγενετική της βούλησης'', δηλαδή το DNA να επηρεάζεται από την αρνητική μας βούληση αλλά και από τον αόρατο πόλεμο.