Τρίτη 1 Μαΐου 2012

ΑΡΑΓΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΑΟΣ ΗΛΙΘΙΩΝ ;

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος- Συγγραφέας- Τουρκολόγος

Είναι γνωστό το ρητό ότι ο κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Στην δική μας την περίπτωση είχαμε επί δεκαετίες ηγέτες που μας κορόιδευαν με τον χειρότερο τρόπο, έκλεβαν με άνεση και λεηλατούσαν το κράτος, υπέγραφαν προδοτικές συμφωνίες και έβαζαν σε υποθήκη το μέλλον μας, καλλιεργούσαν μια πολιτική λάϊιφ στάιλ και ανεδείκνυαν βουλευτές, ηθοποιούς ηλιθίων σήριαλ σε στυλ «τόλμη και γοητεία», σεξολόγους, θεατρίνους, πρωταγωνιστές τηλεμαχιών σε στυλ τηλεοπτικών σόου και κοινούς απατεώνες. Άρτος και θεάματα για ένα ξεπουλημένο λαό.

Όλα αυτά όμως έφτασαν στο αποκορύφωμα από το 2009 και μετά όταν ήρθε ο περίφημος αυτός, ο ΓΑΠ, με κύρια αποστολή να παραδώσει την χώρα μετά βαΐων και κλάδων στην λεηλασία της Νέας Τάξης ενώ εμείς τον χειροκροτούσαμε στεφανωμένο να παρελαύνει από τις πλατείες και τα χωριά μας.

Και τώρα ήρθε η ώρα της μεγάλης κρίσης. Και ενώ η κοινωνία έχει καταρρεύσει, η οικονομία έχει καταστραφεί, η ελληνική οικογένεια έχει διαλυθεί, η χώρα έχει προδοθεί και η εθνική μας υπόσταση ακόμα και αυτή έχει υποθηκευτεί άμεσα, εμείς είμαστε έτοιμοι ξανά να επιβραβεύσουμε τους προδότες μας και όλους αυτούς τους κυρίους που μας παρέδωσαν στον εθνικό μας όλεθρο. Ξέρετε πως τρίβουν τα χέρια τους στην άλλη πλευρά του Αιγαίου βλέποντας τα χάλια που μας έφτασαν οι προαγωγοί της εθνικής αυτοκτονίας μας ;

Ακόμα και μόνο η προοπτική ότι αυτοί οι ίδιοι που έσπειραν την μεγαλύτερη εθνική συμφορά είναι πιθανό να ξαναπιάσουν την πλειοψηφία και να είναι ξανά στην αρχή και από πάνω μας, με γεμίζει τρόμο, όχι για τόσο για τις πολιτικές συνέπειες αυτής της προοπτικής, αλλά για το εθνικό κατάντημα ενός άλλοτε παραδειγματικού λαού για το φιλότιμο και την φιλοπονία του.

Υπάρχει και το επιχείρημα. Δηλαδή τι θέλετε να μην έχουμε ισχυρή κυβέρνηση, να είμαστε ακυβέρνητοι; Αλήθεια το 2007 δεν βγάλαμε ισχυρή κυβέρνηση; To 2009 δεν εκλέξαμε ισχυρή κυβέρνηση; Ήταν η πιο ισχυρή κυβέρνηση της μεταπολίτευσης και προκάλεσε την μεγαλύτερη εθνική καταστροφή στην νεότερη ιστορία μας. Η πιο ισχυρή ελληνική κυβέρνηση έφερε την ξένη κατοχή στην Ελλάδα. Να μας λείπουν πια οι ισχυρές κυβερνήσεις. Όχι άλλη εθνική καταστροφή. Φτάνει πια.

Άραγε είμαστε λαός ηλίθιων; Άραγε είναι η πικρή αλήθεια αυτό που μου είπε πριν από λίγες μέρες κάποιος φίλος, ότι αν ο Εφιάλτης έβαζε σήμερα υποψηφιότητα στην εκλογική περιφέρεια της Σπαρτής, θα έβγαινε πανηγυρικά βουλευτής ;

Πηγή : www.olympia.gr

Σχόλιο: Ας ακούσουμε την αλαζονική απάντηση του νεοέλληνα φιλοσόφου Στέλιου Ράμφου στην παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι τελευταίως ο λόγος του έχει πέραση. Προσπαθώντας λοιπόν να εξηγήσει την επιτυχία του απάντησε : Δέν ξέρω για ποιό λόγο υπάρχει αυτή η μεγάλη επιτυχία, το μόνο που ξέρω είναι ότι το βιβλίο μου η λογική της παράνοιας κάθε βδομάδα έχει μία καινούργια έκδοση.
Και ο παχύς αυτός λόγος έμεινε ασχολίαστος, ας τον σχολιάσουμε.
Ποιοί αγοράζουν το βιβλίο: Οι παρανοϊκοί ή οι λογικοί;; Γιατί άν το αγοράζουν οι λογικοί, σάν πολλοί φαίνονται να είναι στην Ελλάδα, μήπως θα έπρεπε να ξαναδούμε τον τίτλο; Εάν το αγοράζουν οι παρανοϊκοι, τί εννοεί ο μοναδικός;; Ότι διαβάζοντάς το θεραπεύονται;;
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ.

Αμέθυστος

2 σχόλια:

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

'Στην Ελλάδα οι άνθρωποι μελετούν πονήματα περί βλακείας,επιπροσθέτως,για να γνωρίζουν ότι είναι οι εξυπνότεροι του κόσμου,προσθέτω εγώ.Έχουμε να κάνουμε με το απόλυτο παράδειγμα ημιμαθείας,που καταλήγει 'σε τραγική αμάθεια.Μελετάς για περιπτώσεις αρνητικών χαρακτηριστικών με σκοπό να κατανοήσης(sic!;)την αρετή και το ήθος,την κατάφαση και καταφατικότητα καθώς και να αποκτήσης τη θετική σκέψη(sic!!!) τού να γράφης εξυπνακισμούς,έξυπνα και ευφυή,σπουδαιοφανή πράγματα εντός του πλαισίου του κοσμικού φρονήματος προκειμένου να μάθης πως διακρίνεσαι από την αγέλη,τη μάζα,το πλήθος,ότι διαφέρεις και υπερέχεις.Η πεμπτουσία της πτωτικότητας που δε γίνεται κατ'ελάχιστον αντιληπτή με τη φυσίωση και τη μεγαλομανία,τη μεγαλαυχία που οδηγεί τον άνθρωπο από εμπαθή λογισμό 'σε εμπαθή λογισμό και που,καταληκτικότατα,'στη φθορά του νου της αμαρτίας,το θάνατο,την πνευματική νέκρωση.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Είναι άλλο πράγμα η καπατσοσύνη των δημοσίων σχέσεων και των γνωριμιών,άλλο η επιστημονικοφάνεια και η παρεπιστήμη,άλλο εντελώς η επιστήμη,άλλο η επιστήμη κατά την εφαρμογή της και άλλο η εξέλιξη και η δημιουργικότητα ή (και) πρωτοτυπία μιας επιστήμης,ενός επιστημονικού,γνωστικού αντικειμένου,κλάδου 'στις δημιουργικές του εκφάνσεις και προεκτάσεις προς την κοινωνία(εν προκειμένω,δε,την ελληνική).'Σε μία χώρα,όπου ανθεί η παραοικονομία,οι κρατικοδίαιτες και παρασιτικές οικονομικές συναλλαγές και δοσοληψίες,'σε μία χώρα,όπου κυριαρχεί (ως δομικό της στοιχείο) η παραοικονομία κάθε μορφής και είδους,π ώ ς είναι δυνατόν,π ώ ς καθίσταται ικανό και εφικτό να ευνοηθή η πρωτογενής και δευτερογενής οικονομία,ο πρωτογενής και δευτερογενής τομέας της οικονομίας μέσω της επιστήμης,βασικοί πυλώνες και τόσο θεμελιώδεις για μία χώρα όπως η Ελλάδα,με στρατηγικά κίνητρα μεγέθυνσης και,ακολούθως,ανάπτυξης,με οραματικές άμεσες ξένες επενδύσεις με σοβαρό οργανόγραμμα και χρονοδιάγραμμα με ένα πλαίσιο 'σε τέτοια αποσταθεροποίηση,αστάθεια,ανισορροπία και με τέτοιες κραυγαλέες παθογένειες όσο και αξεδιάλυτες αντιφάσεις;