Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Μηνύματα Ορθοδόξων Ιεραρχών στο 24ο Διεθνές Συνέδριο Ορθόδοξης Πνευματικότητας στην οικουμενιστική μεικτή και διομολογιακή μοναστική κοινότητα του Μπόζε της Ιταλίας

16_09_08_am_CEISO_bose_IMG_2112
Από 7- 10 Σεπτεμβρίου 2016 στο γνωστό Ρωμαιοκαθολικό μεικτό και διομολογιακό οικουμενιστικό «μοναστήρι» του Μπόζε στη βόρεια Ιταλία,  διοργανώνεται το 24ο Διεθνές Συνέδριο για την «Ορθόδοξη Πνευματικότητα» με θέμα «Μαρτύριο και κοινωνία».

Στο Συνέδριο απέστειλαν μηνύματα: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος το μήνυμά του ανέγνωσε ο Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Προέδρος του Τμήματος των Εκκλησιαστικών Εξωτερικών Υποθέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, ο  Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος, ο Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Αναστάσιος, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος και πάρα πολλοί άλλοι.
16_09_08_am_CEISO_bose_IMG_2124
16_09_08_am_CEISO_bose_IMG_2000
16_09_08_am_CEISO_bose_IMG_2040
16_09_09_am_CEISOIMG_2281
16_09_09_am_CEISOIMG_2353_2
16_09_09_am_CEISOIMG_2328
16_09_09_am_CEISOIMG_2274
IMG_1609
IMG_1654
ΣΧΟΛΙΟ: Καί γιά νά καταλαβαίνουμε τί μάς γίνεται, αυτοί οι άνθρωποι δέν ακριβώς χριστιανοί, πιστοί, εκκλησιαστικοί, ορθόδοξοι. Είναι πνευματικοί. Εχουν ορθόδοξη πνευματικότητα. Είναι δημιουργικοί. Κρυφοί μαθητές τού Βιβεκανάντα. Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως πού βρίσκουμε ανάμεσά τους καί τόν Παπαθανασίου. Μετάλλαξε τήν Σύναξη καί τά κατάφερε. Ο Γκουρού Καλαιτζίδης γερνάει σιγά σιγά. Καιρός νά τόν ανακηρύξουν Μέγα Γέρων. Δέν συμμετέχει ο Γιαγκάζογλου.

Αμέθυστος

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

" Καιρός νά τόν ανακηρύξουν Μέγα Γέρων " διάβασα στο σχόλιο.
Είσαι κάτω των σαράντα νεαρέ και δεν έμαθες γραμματική; Δεν έμαθες ότι η αιτιατική της ονομαστικής "ο μέγας γέρων" κανει τον "μέγαν γέροντα";

Διορθώστε τα κοψομεσιασμένα ελληνικά σας αν θέλετε να σας παίρνουν στα σοβαρά κάποιοι αναγνώστες...

Ανώνυμος είπε...

Όλη αυτή η μεταλλαγμένη θεολογία χρησιμοποιεί στο λόγο της Άγιους Γέροντες (πολύ συνηθισμένο και σε ομιλίες θεολόγων) για να προσδώσει την απαιτούμενη "πνευματικότητα", όμως μένει απέξω ο πυρήνας της ύπαρξης και "εν Χριστώ ζωής" των αγίων που είναι η Μετάνοια.
Στη δυτική θεολογία μετάνοια σημαίνει μεταμέλεια και αλλαγή τρόπου ζωής ενώ στην ανατολική φιλοσοφία δεν υπάρχει καν καλό και κακό, αλλά όλα είναι δρόμος για την καρμική εξέλιξη της ψυχής. Ένας συνδυασμός αυτών είναι η σύγχρονη θεολογική μετάλλαξη.

Μετάνοια είχαν όλοι οι άγιοι όχι μόνο οι πρώην αμαρτωλοί αλλά και όσοι ήταν σε όλη τους τη ζωή ενάρετοι.Αυτή η αληθινή μετάνοια που δεν τελειώνει ποτέ είναι η μεταβολή, η ανάπλαση του νοός. Και είναι η καθαρή πνευματική όραση των πραγμάτων που έρχεται όπως λέει ο Γ.Σωφρόνιος από την έκθεση της ίδιας της φύσης μας (που προέρχεται εκ του μηδενός) γυμνής, μπροστά στα μάτια του Άγιου Θεού και τα δικά μας και είναι φρικτή.
Είναι οι εσχατιές των ανθρώπινων ορίων στις οποίες φτάνει το ανθρώπινο πνεύμα μέσω των παθημάτων της ψυχής. Μέσω πνευματικών καταστάσεων που είναι καθαρή δωρεά του Θεού μόνο σε αυτούς που Εκείνος προγνωρίζει ότι θα ανταποκριθούν.
Η ψυχή "κατεβαίνει στον Άδη" δηλ. "κενώνεται" και έτσι ομοιώνεται με τον Κύριο που κενώθηκε κατά τον έσχατο υπαρξιακό βαθμό (η άκρα Ταπείνωσις) και έγινε όχι μόνο Υιός ανθρώπου αλλά "ο Ζων που έγινε Νεκρός".
Η ίδια η Ζωή "έγινε άνθρωπος" (Ο Λόγος σαρξ εγένετο) και έγινε "νεκρός"..!
Μέσω αυτής της έσχατης προσέγγισης, της "κένωσης", είναι πλέον δυνατή από τον άνθρωπο η πρόσληψη του πληρώματος της Ζωής.
Η αίσθησης της αυτάρκειας, της "ισοθεϊας" του αποστατημένου ανθρώπου, η αίσθηση του απολύτου, δεν είναι παρά η αντανάκλαση της (κατ΄εικόνα) απολυτότητας του Θεού. Μέσω αυτής της αντανάκλασης ενεργείται όλη η εξαπάτηση του Εωσφόρου..

amethystos είπε...

5.50 Eίναι ειρωνικό.

Ανώνυμος είπε...

Γειά σου μεθυσμένε |"αμέθυστε", μεγαλε είρωνα και πελωριε υβριστή!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

amethystos είπε...

H ειρωνεία ξετρυπώνει τούς βλάκες. Δέν τήν αντέχουν.

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστε, ευχαριστώ για την διευκρίνιση. Ομολογώ το υποπτεύθηκα ότι μπορεί να ήταν ειρωνικό, αφού ομως έστειλα το αυθόρμητο σχόλιο.

Savas Katsikis είπε...

Αμέθυστε μη μασάς...κάνε και ορθογραφικά λάθη όπως αιγό