Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Ἡ συνείδησίς μας εἶναι ἀντιπρόσωπος τοῦ Θεοῦ - Παναγιώτης Τρεμπέλας


 «Ἡ συνείδησίς μας εἶναι ἀντιπρόσωπος τοῦ Θεοῦ εἰς τά βάθη τῆς ψυχῆς μας καί ἡ φωνή τῆς πεφωτισμένης συνειδήσεως εἶναι ἡ φωνή τοῦ Θεοῦ».
Παναγιώτης Τρεμπέλας


ΠΡΙΝ Ή ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

'Ώστε στο σχολείο μας μάθαιναν αυτά που έλεγαν οι οργανωσιακοί?
Αμέθυστε, εξήγησε μου, περισσότερα

ευχαριστώ!

amethystos είπε...

Πάτερ, τι πρέπει να κάνω για να πάω στον Παράδεισο;

«Τίποτα! Η χριστιανική πίστη λέει ότι τα έκανε όλα ο Θεός. Λέει ότι ο Θεός ήρθε μέσω του Χριστού στη θέση μας και πλήρωσε Εκείνος την ενοχή μας. Αρα με αυτή την έννοια δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα για να πας στον Παράδεισο.Οι κανόνες, οι ηθικοί, τα μη και τα πρέπει του θείου θελήματος είναι σαν τις ράγες του τρένου πάνω στις οποίες πρέπει να κινούμαστε. Ευαγγελικοί!!
Καθολικοί: Ο άνθρωπος στη φύση του παίρνει τη φύση από τη φύση: άνδρας, γυναίκα, γονείς, γέννηση. Αυτό που επεμβαίνει μέσα στην παρουσία του ανθρώπου είναι το πνεύμα. Είναι το λεγόμενο κατ' εικόνα κι ομοίωση του Θεού. Εσείς όταν μου δώσετε κάτι, δεν θα θελήσετε να το πάρετε πίσω; Ε, ο Θεός μου έχει δώσει το κατ' εικόνα και ομοίωση, το οποίο ο Απόστολος Παύλος αναφέρει ως ο ναός του Αγίου Πνεύματος. Πού θα πάει αυτό; Θα καταστραφεί όπως το σώμα; Ή θα επιστρέψει εκεί από όπου ήρθε;
Ιουδαισμός: Συμβουλεύει να ασχοληθούμε με πράγματα γόνιμα και δημιουργικά όχι με ασαφείς έρευνες. Πρέπει να ερευνήσουμε τα πράγματα που μπορούμε να συλλάβουμε: αυτό που είναι ορατό μπροστά μας, ακολουθώντας τους νόμους που μας δόθηκαν στο όρος Σινά και είναι μέσα στο Τορά. Ολη μας η προσπάθεια πρέπει, λοιπόν, να πηγαίνει στο πώς θα βρούμε τον τρόπο να ζούμε μια ζωή τίμια, ενάρετη, δίκαια, μια ζωή που πραγματικά θα χαίρεται κανένας να τη ζει, όχι να την φοβάται. Ετσι δεν χρειάζεται να κοιτάμε ούτε προς τα πάνω ούτε προς τα πίσω αλλά ούτε και προς τα κάτω: μόνο μπροστά, ακολουθώντας το γράμμα του Θεού. Αλλωστε, ο καλός εβραίος κρίνεται πάνω απ' όλα από τη συμπεριφορά του. Ούτε από τις γνώσεις του, ούτε από τη θρησκευτικότητά του: κρίνεται από τις πράξεις του. Ο ιουδαϊσμός είναι κυρίως ένας τρόπος ζωής».
η ορθοδοξία δυστυχώς λείπει, πήγε εκδρομή. Διδασκόμαστε μιά σούπα μέ όλα τά υπόλοιπα καί τώρα θά προσθέσουμε καί τά άψυχα.

Ανώνυμος είπε...

"η ορθοδοξία δυστυχώς λείπει, πήγε εκδρομή" πού το κατάλαβες Πάλι ρε θηρίο οτι έλειπα σήμερα, στην παιδική χαρά;