Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Στην «Παγίδα του Θουκυδίδη» οι ΗΠΑ.Ολοταχώς για σύγκρουση με Κίνα..Το covid ήταν το Αμερικάνικο Τσέρνομπιλ.. Η Κατάρρευση…….



Οι ΗΠΑ μπαίνουν στο β΄Ψυχρό Πόλεμο πολύ διχασμένες κοινωνικά όσο και πολιτικά.Είναι μια πόλη φλεγόμενη στο λόφο δεν μπορεί ν΄αποτελεί παράδειγμα για τους άλλους. Είναι η παταγώδης πτώση της φιλελεύθερης ηγεμονίας…Ο Τραμπ έτρεξε στο καταφύγιο, ο Λευκός Οίκος έσβησε τα φώτα του,χάος σε πολλές Πολιτείες όπου χτυπήθηκαν και τα Κυβερνεία όπως στο Ohaio, ενώ έντονη φημολογία ότι κόπηκαν οι επικοινωνίες με Λευκό Οίκο DC…Mαζικές διαδηλώσεις σε 140 πόλεις και απαγόρευση κυκλοφορίας/στρατιωτικός νόμος σε τουλάχιστον 21 περιοχές της επικράτειας…




Image



Image



is being blacked out. All communications from uprising in Lafayette Square were blacked out from 1:00AM to 6:00AM. Now US propaganda networks are saying it didn't happen. Note: they wrote the summary but have no sources. What really happened?


View image on Twitter


Εν μέσω της πανδημίας στο ζενίθ ο ανταγωνισμός μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας. Αυτός η διαπάλη δεν είναι νέα- οι μελετητές των Διεθνών Σχέσεων έχουν θίξει εδώ και πολύ καιρό την «Παγίδα του Θουκυδίδη», που πήρε το όνομά της από τον καταστροφικό ανταγωνισμό και πόλεμο μεταξύ της Αθήνας και της Σπάρτης που έγραψε ο Έλληνας ιστορικός, όπου μια ανερχόμενη δύναμη έρχεται αναπόφευκτα σε σύγκρουση με τον ηγεμόνα που εκτοπίζει.
Όταν η Γερμανία αμφισβήτησε τη βρετανική ηγεμονία στις αρχές του περασμένου αιώνα, το πρώτο κύμα της παγκοσμιοποίησης έληξε με παγκόσμιες συγκρούσεις και μετά κατέληξε σε μια πανδημία. Η σημερινή πανδημία, που επιφέρει γρήγορα το τέλος του δεύτερου κύματος της παγκοσμιοποίησης θα τελειώσει ομοίως σε αντιπαράθεση μεταξύ των δύο μεγάλων δυνάμεων ΗΠΑ-Κίνας;
Ο covid έχει εκθέσει την Αμερική ως ένα αποτυχημένο κράτος. To covid αποτέλεσε το αμερικάνικο Τσερνομπίλ.Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μακράν η χώρα που πλήττεται περισσότερο από την νόσο. Περισσότεροι από 100.000 νεκροί και ακόμη δεν έχει τελειώσει η εκδήλωσή της.
Οι ΗΠΑ σήμερα απηχούν τη μετα-σοβιετική Ρωσία στις επιδημίες του θανάτου από υπερβολική δόση ναρκωτικών, στην κατάρρευση της μεσαίας τάξης, στα επιδεινούμενα αποτελέσματα της υγείας και στα μειωμένο προσδόκιμο ζωής, στην κατάληψη του κράτους και της οικονομίας από ολιγάρχες και περιστασιακές περιόδους ενδοεθνικής βίας που οδηγούν σε διαδηλώσεις, ταραχές και ευρύτερη πολιτική δυσλειτουργία.Οι ΗΠΑ έπεσαν είμαστε ήδη στην μετ-αμερικάνικη περίοδο….


Image
Όπως παρατηρεί ο βετεράνος Αμερικανός διπλωμάτης Richard Haass: «Πολύ πριν το COVID-19 υπήρξε ήδη μια απότομη πτώση της ελκυστικότητας του αμερικανικού μοντέλου. Χάρη στο επίμονο πολιτικό αδιέξοδο, τη βία όπλων, την κακοδιαχείριση που οδήγησε στην παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008, την επιδημία οπιοειδών και πολλά άλλα, αυτό που αντιπροσώπευσε η Αμερική έγινε όλο και λιγότερο ελκυστικό για πολλούς. Η αργή, ασυνάρτητη και πολύ συχνά αναποτελεσματική αντίδραση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στην πανδημία θα ενισχύσει την ήδη διαδεδομένη άποψη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν χάσει τον δρόμο τους »…

Δεν υπάρχουν σχόλια: