Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Γ. Μαργαρίτης : Επιθυμία «Συμμάχων» η συνεκμετάλλευση με την Τουρκία


Η ελληνική πολιτική και οικονομική ελίτ , δεν επιθυμεί να ανοίξει στο λαό την συζήτηση για τις θυσίες υπεράσπισης της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στα εθνικά θέματα, γιατί πολύ απλά ο λαός θα αντιληφθεί το ίδιο και για τα πολιτικά και κοινωνικά του δικαιώματα, που χωρίς την ύπαρξη χώρας ανεξάρτητης δεν νοούνται. Αυτό είπε μεταξύ άλλων μιλώντας στον 98.4 ο καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο ΑΠΘ Γιώργος Μαργαρίτης , σημειώνοντας ότι η «μυστική τριμερής» στο Βερολίνο, που αποκάλυψε τελικά ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Τσαβούσογλου, επιβεβαιώνει ότι η Ελληνική ελίτ παρά τις δημόσιες τοποθετήσεις της ακόμη και με αφορμή την Αγία Σοφία, έχει μπει ήδη σε συνομιλίες παρασκηνίου με την Τουρκία . Η αλήθεια είναι, είπε, ότι οι «σύμμαχοι» μας είτε σε Ε.Ε. , είτε σε ΝΑΤΟ , θέλουν να μας καθίσουν στο τραπέζι της συνεκμετάλλευσης σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο , θεωρώντας διαχειρίσιμες τις ελληνοτουρκικές διαφορές , ώστε να μην υπάρχει εμπόδιο μπροστά στο μεγάλο κάδρο που είναι η ανάσχεση της Κίνας και της Ρωσίας. Αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία είναι ο προνομιακός τους εταίρος και σύμμαχος στην περιοχή, θεωρώντας πως ακόμη και φαινόμενα «τύπου εκκόλαψης Χίτλερ» τηρουμένων των αναλογιών από τον Ερντογάν , μπορούν να τα ελέγξουν, όπως έδειξε το πρόσφατο παράδειγμα με το χτύπημα τουρκιών βάσεων στη Λιβύη. Κατά τον Γιώργο Μαργαρίτη, η ελληνική ελίτ , θεωρεί ότι με κατευνασμό και συζητήσεις επί της κυριαρχίας της , μπορεί να φρενάρει το «θηρίο» και να κερδίσει από την συνεκμετάλλευση στην περιοχή οικονομικά, αλλά αυτό για τον ελληνικό λαό θα σήμαινε ακόμη και ακρωτηριασμό εθνικών του δικαιωμάτων.
https://www.youtube.com/watch?v=qrOVumaYajM&feature=emb_logo




13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

''Αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία είναι ο προνομιακός τους εταίρος και σύμμαχος στην περιοχή, θεωρώντας πως ακόμη και φαινόμενα «τύπου εκκόλαψης Χίτλερ» τηρουμένων των αναλογιών από τον Ερντογάν , μπορούν να τα ελέγξουν'', ... μα δεν θέλουν να τα ελέγξουν, όπως έκαναν και με τον Χίτλερ που τον εκκόλαψαν τότε https://library.villanova.edu/Find/Record/1645161/Description#tabnav

amethystos είπε...

Είναι λυσσασμένοι γιά πετρέλαιο όπως καί οι τούρκοι. Δέν μπορούν όμως μόνοι τους καί φτιάχνουν αγέλες. Νομίζουν ότι θά κοροιδέψουν τίς υπερδυνάμεις.

Ανώνυμος είπε...

Λέγοντας υπερδυνάμεις εννοείς Κίνα και Ρωσία;

amethystos είπε...

Αμερικανούς καί Ρώσους. Η Κίνα έχει δρόμο ακόμη.Η Αμερική είναι παντού καί επηρεάζει τά πάντα.

Ανώνυμος είπε...

Στη Συρία απέτυχε πάντως και την Γερμανία δεν την ελέγχει και η Γαλλία φωνάζει γιατι Τούρκοι και Ρώσοι βάζουν χέρι στα χωράφια της (Λιβύη).Μοιάζει σαν ο καθένας πια να χαράσσει δική του γραμμή, σαν μην υπάρχουν και τόσο ξεκάθαρα υπερδυνάμεις.

amethystos είπε...

Στή Συρία κρατάει τίς πετρελαιοπηγές, έκαψε τά σπαρτά χωρίς νά βρεθεί κάποιος νά βοηθήσει τούς Σύρους, τούς καταδίκασε σέ λιμοκτονία καί μέ τούς τούρκους χτυπάει τίς πετρελαιοπηγές τής Λιβύης πού κρατούν οι Ρώσοι μέχρι στιγμής. Οι Γερμανοί κάνουν αγώνα ακόμη γιά τό Ρωσικό πετρέλαιο διότι διαφωνεί ο αμερικάνος. Είναι παντού. Ο Πρέσβης τους κάνει κουμάντο σέ μάς καί φαντάσου καί πού αλλού.Τά όπλα τους κυκλοφορούν σάν τά αυτοκίνητα παντού. Δέν είναι έτσι όπως φαίνονται τά πράγματα. Σήμερα εξάγουν ακόμη καί αντιρατσισμό καί αγοράζουν οι πάντες. Είναι ακόμη η άγρυπνη δύναμις. Μάς παίζει στά χέρια. Τόλμησε ο Καραμανλής, ξανατόλμησε άλλος;

Ανώνυμος είπε...

Εμείς με τους Αγγλοαμερικάνους είμαστε πάντως. Τι θες δηλαδή; Αφού στο δυτικό ημισφαίριο γεννηθήκαμε. Τους έχουμε συμπαθήσει. Ποτέ δεν μου αρέσαν οι κιτρινούληδες...ούτε καν στο σινεμά.

amethystos είπε...

Σωστά. Δέν μπορούμε εξάλλου νά μήν είμαστε.

Ανώνυμος είπε...

"Στή Συρία κρατάει τίς πετρελαιοπηγές, έκαψε τά σπαρτά χωρίς νά βρεθεί κάποιος νά βοηθήσει τούς Σύρους, τούς καταδίκασε σέ λιμοκτονία καί μέ τούς τούρκους χτυπάει τίς πετρελαιοπηγές τής Λιβύης πού κρατούν οι Ρώσοι μέχρι στιγμής"

Ο αρχικός στόχος βέβαια της επέμβασης στη Συρία δεν ήταν μόνο τα πετρέλαια στην βορειοανατολική περιοχή της χώρας,ήταν και η ανατροπή του Ασαντ για να ξεμπλοκάρει την Συρία από την Τεχεράνη ώστε ενεργειακά να εξαρτάται από το Νότο. Ο πόλεμος ξεκίνησε ένα εξάμηνο περίπου μετά την άρνηση του Άσαντ για το σχέδιο αυτό. Ως προς αυτόν τον μεγαλύτερο στόχο η Αμερική λόγω Ρωσίας απέτυχε πλήρως. Μπορεί να θέλει και να ανακατεύεται παντού η Αμερική δεν έχει όμως πια την δύναμη που χε προηγούμενες δεκαετίες.

amethystos είπε...

Δέν μπορούμε νά είμαστε σίγουροι γιά τόν αρχικό στόχο μετά τά μαθήματα τού Ιράκ.Η Τουρκία ζούσε ήδη μέ τά πετρέλαια τής Συρίας πού είχαν κατακτήσει οι τζιχαντιστές. Ακόμη καί σήμερα μ' αυτούς διεξάγει τίς εχθροπραξίες της. Δέν πολεμά μέ τόν τουρκικό στρατό. Δέν τόν πολυεμπιστεύεται.

Ανώνυμος είπε...

Τζιχαντιστές και Τουρκία εργάστηκαν στη Συρία για το Κατάρ. Αυτό σώζει οικονομικά την Τουρκία συνέχεια, αυτό ήθελε να περάσει τον αγωγό μέσω Συρίας και Τουρκίας για να σπάσει η σύνδεση με την Τεχεράνη και η δική τους ενέργεια να πηγαίνει μέσω Τουρκίας στην Ευρώπη.

amethystos είπε...

Οταν βρίσκονται στή μέση υπερδυνάμεις τότε άλλες είναι οι αφορμές καί άλλες οι αιτίες.

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δίκαιο: η Αμερική θέλει την σύνδεση Συρίας Ιράν και Ρωσίας.