Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

Το εθνοκτόνο μαρτύριο της σταγόνας

Ενώ το μαρτύριο της σταγόνας από τους Τούρκους και από τη Γερμανία γίνεται όλο και πιο οδυνηρό, στα εθνικά και στην οικονομία, η εγχώρια ελίτ οργανώνει φιέστες – μεταξύ άλλων σε μία ημέρα που βεβηλώθηκε η Αγία Σοφία, που οι εκκλησίες με μεσίστιες τις σημαίες τους πενθούσαν ψέλνοντας τον Ακάθιστο Ύμνο και που ο στρατός μας ήταν σε επιφυλακή, ενώ η Ελλάδα συνεχίζει να καταρρέει οικονομικά, με τεράστιο τον κίνδυνο ενός εδαφικού ακρωτηριασμού της. Το γεγονός αυτό σημαίνει πως οι 10-20 οικογένειες που απομυζούν, προδίδουν, ξεπουλούν καθημερινά και αδιαφορούν για τα 11.000.000 των απλών Ελλήνων που υποφέρουν τα πάνδεινα, αποθρασύνθηκαν εντελώς από την έλλειψη αντίδρασης που διαπιστώνουν – έχοντας πλέον την πεποίθηση ότι, τα πρόβατα έχουν αποδεχθεί τη μοίρα που τους επιφυλάσσουν οι λύκοι. Εν τούτοις, εάν σκεφθεί κανείς πως 2-3 άνθρωποι που εργάσθηκαν με συνέπεια και με μεθοδικότητα, ανάγκασαν το ΣΚΑΙ να «κατεβάσει» τις τούρκικες σειρές, λόγω της τεράστιας απώλειας των διαφημιστικών του εσόδων που του προκάλεσαν, καθώς επίσης της κατακόρυφης πτώσης της τηλεθέασης του, θα κατανοήσει πως οι δραστήριοι, μη εθελόδουλοι Πολίτες ενωμένοι, μπορούν να πετύχουν θαύματα – αρκεί να πάψουν να ανέχονται την εκμετάλλευση και τη λεηλασία τους από τις βρώμικες αυτές οικογένειες που ο μοναδικός τους Θεός είναι το χρήμα και η εξουσία, για τα οποία είναι πρόθυμοι όχι μόνο να προδώσουν την πατρίδα τους, αλλά ακόμη και την ίδια τους τη μητέρα.    

Ανάλυση

Ξεκινώντας από τα εθνικά μας θέματα, δώσαμε κατά πολλούς το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια, επειδή διαφορετικά (α) δεν θα μας ενέκρινε την επιμήκυνση των 95 δις € η Γερμανία για μετά το 2032, οπότε η Ελλάδα θα χρεοκοπούσε – παρά το ότι γνωρίζουμε πως θα χρησιμοποιηθούν ως ο Δούρειος Ίππος της, για τη σύνδεση του Δούναβη με τη Θεσσαλονίκη και την πρόσβαση της στο Αιγαίο που αποτελούσε το όνειρο του Χίτλερ, οπότε στα ενεργειακά μας αποθέματα και στη Μέση Ανατολή, καθώς επίσης (β) θα είχαν προσεταιρισθεί από τους Τούρκους και σήμερα θα πετούσαν τουρκικά αεροπλάνα επάνω από τον εναέριο χώρο της βόρειας Ελλάδας! Όπως και να είναι, πρόκειται για μία εθνική απώλεια, αν μη τι άλλο με σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις – τουλάχιστον στο θέμα του brand name των μακεδονικών προϊόντων στο εξωτερικό.
Στη συνέχεια, μας χειραγωγούν με το ότι, μπορεί μεν να βεβηλώθηκε η Αγία Σοφία με τη μετατροπή της σε τζαμί, μπορεί τα νησιά μας να έχουν δεχθεί το βίαιο εποικισμό τους από τους παράνομους μετανάστες που στέλνει η Τουρκία χωρίς να υιοθετούμε τη λύση που υπάρχει, μπορεί να υπεγράφη η ΑΟΖ της με τη Λιβύη, αλλά η κρίση στο Καστελλόριζο εκτονώθηκε – χωρίς να αναφέρουν όμως το σημαντικό ψυχολογικό και οικονομικό κόστος για την πατρίδα μας. Πόσο μάλλον πως η περιοχή έχει μετατραπεί σε γκρίζα, στα πλαίσια της τακτικής του μαρτυρίου της σταγόνας που έχουν δρομολογήσει οι Τούρκοι, με την κλιμάκωση των διεκδικήσεων τους – ενώ εμείς δεν τολμάμε να ανακηρύξουμε ΑΟΖ ούτε καν με την Κύπρο.
Δόθηκε δε η δυνατότητα στη Γερμανία να αναλάβει το ρόλο της Ουάσιγκτον της Ευρώπης – να οργανώσει δηλαδή τις γνωστές μυστικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, όπου δεν γνωρίζουμε καν τι έχει συμφωνηθεί. Πιθανότατα όμως προωθείται η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, μέσω της προσφυγής στη Χάγη, για να μην αντιδράσουν οι Έλληνες στη νέα αυτή προδοσία – γεγονός που τεκμηριώνεται μεταξύ άλλων από τη χρηματοδότηση του κατά πολλούς εθνομηδενιστικού ΕΛΙΑΠΕΠ που έχει τεθεί υπέρ της συνεκμετάλλευσης, από το υπουργείο ανάπτυξης, του δήθεν πατριώτη υπουργού!
Από την άλλη πλευρά, ανακήρυξε μεν η κυβέρνηση ΑΟΖ με την Ιταλία, παρέχοντας της όμως ανόητα το προνόμιο της αλιείας στα δικά μας χωρικά ύδατα – χωρίς να σκεφθεί τις συνέπειες με τις άλλες χώρες. Το αποτέλεσμα είναι σήμερα να έχουν πλημμυρίσει το Αιγαίο τουρκικά αλιευτικά – ενώ εμείς να μην μπορούμε να τους το απαγορεύουμε, με κριτήριο την αντίστοιχη παραχώρηση στην Ιταλία όσον αφορά το Ιόνιο. Έτσι θα διευρύνουν οι Τούρκοι τις αλιευτικές τους περιοχές – ενώ θα συνεχίσουν να μας εξάγουν τα δικά μας ψάρια σε χαμηλότερες τιμές και αδασμολόγητα, όπως έχει συμφωνηθεί με την ΕΕ.
Με απλά λόγια, πρόκειται για μία τρίτη εθνική απώλεια, με σημαντικές συνέπειες για το μέλλον – πόσο μάλλον αφού δεν τολμάμε καν να ελέγξουμε όπως έχουμε το δικαίωμα τα τουρκικά αλιευτικά που φτάνουν μέχρι τη Μύκονο ή την Κρήτη, οπότε δεν γνωρίζουμε εάν μεταφέρουν όπλα, πράκτορες, παράνομους εποίκους ή ότι άλλο, ούτε εάν μέσω αυτών οργανώνει τις επόμενες επιθέσεις της.
Στο θέμα της οικονομίας μας τώρα, το μαρτύριο της σταγόνας είναι ακόμη πιο εξαντλητικό – έχοντας ξεκινήσει από το 2010, με τις διαδοχικές προδοσίες των κυβερνήσεων μας, με αποτέλεσμα να καταστεί η Ελλάδα μία ανοχύρωτη περιοχή, μία άβουλη αποικία χρέους και μία αποτυχημένη χώρα (ερμηνεία). Εν προκειμένω τα εισοδήματα των Ελλήνων έχουν κατακρεουργηθεί σταδιακά, τα δημόσια περιουσιακά τους στοιχεία έχουν κατασχεθεί τουλάχιστον για τα επόμενα 99 χρόνια, οι τιμές των ακινήτων τους έχουν καταρρεύσει (απώλεια της τάξης των 600 δις €), εκατοντάδες χιλιάδες εταιρείες τους έχουν χρεοκοπήσει, τα σπίτια τους πλειστηριάζονται, 500.000 παιδιά τους εξορίστηκαν, ένας μεγάλος αριθμός οικογενειών εξαθλιώθηκαν κοκ. – ενώ η χώρα, ξεκάθαρα υπό γερμανική οικονομική κατοχή, δεν είναι μόνο σε τρισχειρότερη κατάσταση συγκριτικά με το 2010, αλλά με ακόμη οδυνηρότερες μελλοντικές προοπτικές.
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση της πανηγυρίζει με θράσος για τη μικρή ύφεση του πρώτου τριμήνου, σε σχέση με τα άλλα κράτη της ΕΕ – παρά το ότι γνωρίζει πως ενώ όλες οι χώρες αύξησαν το ΑΕΠ τους πάνω από 10% κατά μέσον όρο τα προηγούμενα δέκα χρόνια, της Ελλάδας μειώθηκε περί το 25%. Αρκεί δε να παραθέσει κανείς τη σύγκριση με τη Ρουμανία στο γράφημα που ακολουθεί, για να καταλάβει το μέγεθος της καταστροφής μας – όπου το ΑΕΠ της Ρουμανίας αυξήθηκε εντός δέκα ετών από τα 165 δις $ στα 250 δις $, ενώ της Ελλάδας μειώθηκε από τα 300 δις $ στα 190 δις $. Επίσης πως ενώ είμαστε η ηγέτιδα δύναμη των Βαλκανίων, με δεκάδες επιχειρήσεις και τράπεζες μας παντού, καθώς επίσης με το σκληρό νόμισμα κάποτε της περιοχής (δραχμή), έχουμε καταντήσει εξαθλιωμένος ουραγός.
Εξέλιξη του ΑΕΠ της Ελλάδας (μπλε στήλες, αριστερή κάθετος), συγκριτικά με της Ρουμανίας (διακεκομμένη γραμμή, δεξιά κάθετος)
Περαιτέρω, όπως το σκύψιμο του κεφαλιού δεν έχει τελειωμό, έτσι και η υποχώρηση της οικονομίας – με την ύφεση για το 2020 να προβλέπεται στο 10%, μεγαλύτερη δηλαδή από τα πρώτα χρόνια των μνημονίων, με αποτέλεσμα την εκτόξευση όλων των ελλειμμάτων μας στα ύψη (προϋπολογισμός, εμπορικό έλλειμμα, ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών κλπ.) – καθώς επίσης του δημοσίου και κόκκινου ιδιωτικού χρέους μας που είναι προ πολλού εκτός ελέγχου. Ήδη η πτώση στις εξαγωγές μας είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στην ΕΕ (γράφημα) – ενώ η υποχώρηση των τουριστικών μας εσόδων έφτασε στο -78,5% το πρώτο πεντάμηνο!
Εξέλιξη των εξαγωγών των κρατών-μελών το Μάιο του 2020
Ξανά πανηγυρίζει όμως η κυβέρνηση, για την επιδότηση των 19,5 δις € από το Ταμείο Ανάκαμψης – από την οποία βέβαια πρέπει να αφαιρεθεί η συμμετοχή μας στην αποπληρωμή των 750 δις € που θα δανεισθεί η ΕΕ. Τα καθαρά 4 δις € όμως που θα μας δοθούν δωρεάν ετήσια για τρία χρόνια, είναι σταγόνα στον ωκεανό – πόσο μάλλον όταν έχει μειωθεί το ταμείο για τη «δίκαιη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια» με την κατάργηση του λιγνίτη που εμείς, ως οι κατ’ εξοχήν ανόητοι, σχεδιάζουμε για το 2022, όταν οι Γερμανοί που πριν μερικές ημέρες εγκαινίασαν μία νέα μονάδα λιγνίτη, για το 2038. Με απλά λόγια, τα 4 δις € που θα εισπράξουμε (καλώς εχόντων των πραγμάτων) το δεύτερο εξάμηνο του 2021, ασφαλώς δεν θα καλύψουν το θηριώδες έλλειμμα του προϋπολογισμού μας του 2020 που μάλλον θα υπερβεί τα 10 δις € – οπότε το επόμενο επίσημο μνημόνιο είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο.
Σε κάθε περίπτωση, μας κάνει μεγάλη εντύπωση η στάση των υποστηρικτών των μνημονίων – οι οποίοι δεν φαίνεται να έχουν καταλάβει ή δεν θέλουν να καταλάβουν το μέγεθος της ζημίας που προκλήθηκε στην Ελλάδα. Πόσο μάλλον όταν πριν από την υπογραφή του εγκληματικού PSI από τους πατριδοκτόνους Α. Σαμαρά και Ε. Βενιζέλο (ανάλυση), είχαμε πολύ εύκολες λύσεις στη διάθεση μας – ελάχιστα επώδυνες, συγκριτικά με την απίστευτη καταστροφή χωρίς τελειωμό που βιώνουμε.
Τα κόμματα των μνημονίων και οι υποστηρικτές τους νομίζουν βέβαια πως έχουν ξεπλυθεί από την προδοσία του Α. Τσίπρα – το μεγαλύτερο έγκλημα του οποίου δεν είναι ίσως η προδοσία της ιδεολογίας του, αλλά το ότι έπεισε τους Έλληνες πως δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στα μνημόνια. Πως το πρόβλημα είναι η λύση, μετατρέποντας έτσι τους Πολίτες σε θύματα που θα πληρώνουν αυτοί και τα παιδιά τους τα λάθη, τη διαφθορά και τον ενδοτισμό των κυβερνήσεων τους για πάρα πολλά χρόνια.

Επίλογος

Ολοκληρώνοντας, ενώ το μαρτύριο της σταγόνας από τους Τούρκους και από τη Γερμανία γίνεται όλο και πιο οδυνηρό, στα εθνικά και στην οικονομία, η εγχώρια ελίτ οργανώνει φιέστες – μεταξύ άλλων σε μία ημέρα που βεβηλώθηκε η Αγία Σοφία (ανάλυση), που οι εκκλησίες με μεσίστιες τις σημαίες τους πενθούσαν ψέλνοντας τον Ακάθιστο Ύμνο και που ο στρατός μας ήταν σε επιφυλακή, ενώ η Ελλάδα συνεχίζει να καταρρέει οικονομικά, με τεράστιο τον κίνδυνο ενός εδαφικού ακρωτηριασμού της. Το γεγονός αυτό σημαίνει πως οι 10-20 οικογένειες που απομυζούν, προδίδουν, ξεπουλούν καθημερινά και αδιαφορούν για τα 11.000.000 των απλών Ελλήνων που υποφέρουν τα πάνδεινα, αποθρασύνθηκαν εντελώς από την έλλειψη αντίδρασης που διαπιστώνουν – έχοντας πλέον την πεποίθηση ότι, τα πρόβατα έχουν αποδεχθεί τη μοίρα που τους επιφυλάσσουν οι λύκοι.
Εν τούτοις, εάν σκεφθεί κανείς πως 2-3 άνθρωποι που εργάσθηκαν με συνέπεια και με μεθοδικότητα, ανάγκασαν το ΣΚΑΙ να «κατεβάσει» τις τούρκικες σειρές, λόγω της τεράστιας απώλειας των διαφημιστικών του εσόδων που του προκάλεσαν (τηλεφωνούσαν καθημερινά στις διαφημιστικές εταιρίες για να μη βάζουν διαφημίσεις στο σταθμό κοκ.), καθώς επίσης της κατακόρυφης πτώσης της τηλεθέασης του, θα κατανοήσει πως οι δραστήριοι, μη εθελόδουλοι Πολίτες ενωμένοι, μπορούν να πετύχουν θαύματα – αρκεί να πάψουν να ανέχονται την εκμετάλλευση και τη λεηλασία τους από τις βρώμικες αυτές οικογένειες που ο μοναδικός τους Θεός είναι το χρήμα και η εξουσία, για τα οποία είναι πρόθυμοι όχι μόνο να προδώσουν την πατρίδα τους, αλλά ακόμη και την ίδια τους τη μητέρα.
από Βασίλης Βιλιάρδος26 Ιουλίου 2020

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραίος σαν Έλληνας!

Ανώνυμος είπε...

Θυμάμαι εκείνη τη φωτογραφία, με τον Κ. Σημίτη να κρατά χαμογελαστός το πρώτο εικοσάευρο από τραπεζικό μηχάνημα, και μπροστά τον Λ. Παπαδήμο, διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, να τον χειροκροτή, κι ολόγυρα οι κλακαδόροι... Σημείο αναφοράς της παράδοσης της χώρας μας στη Δυτική Ευρώπη, ακόμα και στο νόμισμα! Δεν μπορούμε να εννοήσουμε πώς κατέρρευσε έτσι το φρόνημα των Ελλήνων, που εξακολουθούν σε μεγάλο βαθμό να ακολουθούν τους ίδιους πολιτικούς! Μέχρι πού μπορεί να φτάση αυτή η καταστροφή...