Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Όταν σε επαινούν οι εχθροί σου κάτι δεν πάει καλά ε;

Toύρκοι: Εάν όλοι οι Έλληνες είναι σαν τον π. Ευάγγελο…

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: Viral έχει γίνει στην Τουρκία το βίντεο με την ομιλία του π. Ευαγγέλου Παπανικολάου για την Αγιά-Σοφιά.

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναπαρήγαγαν συνέχεια το βίντεο με τo απόσπασμα της ομιλίας του π. Ευαγγέλου στο προαύλιο (Πλατεία Αναλήψεως) του πανηγυρίζοντος Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου Ραφήνας, τo απόγευμα της Κυριακής 12 Ιουλίου.
Η ομιλία έκλεισε τις εορταστικές εκδηλώσεις.
Το βίντεο έχει αναρτηθεί από πολλά τουρκικά ΜΜΕ πολύ μεγάλης κυκλοφορίας.
Ενδεικτικά αναφέρουμε το κανάλι ΤGRT Haber TV με 370.000 εγγεγραμμένους χρήστες.
Στις τρεις ημέρες που ανέβηκε το βίντεο (Τρίτη-Πέμπτη) έχει 304.000 προβολές, 1.600 σχόλια και 9.500 like!

Σταχυολογούμε μερικά από τα εκατοντάδες σχόλια που κάνουν Τούρκοι χρήστες κάτω από το συγκεκριμένο βίντεο:
« Εάν όλοι οι Έλληνες είναι σαν τον παπά, δεν θα υπάρχει μίσος ή εχθρότητα».
«Υπάρχουν λοιπόν ιερείς που τα λένε σωστά».
«Είθε ο Θεός να συγχωρέσει τις αμαρτίες του στον άλλο κόσμο».
«Μερικοί μη μουσουλμάνοι μας επαινούν, κάποιοι μουσουλμάνοι μας ρίχνουν λάσπη. Δεν καταλαβαίνω, έχει ξεφύγει».
«Απορώ εάν δεν τον έχουν ακόμη σκοτώσει τον άνθρωπο».
«Είναι σωστός. Παντού υπάρχουν οι σωστοί, ακόμα κι αν είναι παπάς, έχει δίκιο…».
«Αν και είναι άπιστοι, περιστασιακά μιλούν σωστά.».
«Αυτός ο παπάς είναι φίλος μου, επειδή σέβεται την ιστορική αλήθεια. Χαλάλι του!».
«Πέστα βρε παπά».
«Το δίκαιο είναι δίκαιο, από όποιου το στόμα και να βγαίνει. Εάν κάποιος είναι σωστός, θα λέει σωστά, εάν κάποιος είναι στραβός, θα λέει στραβά. Από κάποιον στραβό βγήκε ποτέ σωστή κουβέντα; Είθε ο Θεός να σε καθοδηγεί, Παπά-εφέντη, να λές πάντοτε την αλήθεια και να είσαι πάντα μαζί με τον Θεό».
«Στό τέλος και από αυτούς βγήκε ένα λίγο μυαλωμένος άνθρωπος».
«Μπράβο σε αυτόν τον άνθρωπο».
«Υπάρχει και ένας λογικός άνθρωπος στην Ελλάδα. Ελπίζω ότι το άτομο που είναι ιερέας θα διδάξει εκείνους που δεν γνωρίζουν.».
«Ο Νοταράς λέει ότι θα προτιμούσα να δω τούρκικο σαρίκι παρά να βλέπω την τιάρα του καρδινάλιου. Αυτός ήταν ο πρόγονος μας. Θα επιστρέψουμε σταδιακά σε εκείνες τις εποχές, αλλά ελπίζω ότι η το μεγάλο πλήθος που ήταν στο τζαμί την Παρασκευή θα είναι επίσης στην πρωινή προσευχή.».
πηγή
 Τα σχόλια δικά σας

Διαβάστε επίσης:Προς τον π. Ευάγγελο: Δες πώς προσέχουν οι Τούρκοι τις Εκκλησίες μας

TΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΜΗΝΑ. ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑΣ ΠΑΕΙ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΝΟΔΟΞΙΑ.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

The best ... «Αν και είναι άπιστοι, περιστασιακά μιλούν σωστά.».

ELIZA είπε...

ΤΕΛΙΚΑ, ΚΑΤΙ ΌΝΤΩΣ ΤΡΕΧΕΙ!
ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΆΤΑ!

Ανώνυμος είπε...

Καρδιογνώστα μου, εσύ που ξέρεις, λες, (ξεράδια)ΠΟΙΟΣ πειράζεται από πάθος κενοδοξίας και ποιος δεν πειράζεται, σάμπως και είσαι Παντογνώστης Θεός...

amethystos είπε...

Εάν κατέχεσαι από τήν κενοδοξία, όπως τού λόγου σου, φυσικά δέν ξέρεις. Εάν τήν παλεύεις ξέρεις.

amethystos είπε...

Κάτι όντως τρέχει.

Σταῦρος Στ. είπε...

Βρέ ᾿Αμέθυστε, τόνε φάγατε.῾Ο ἄνθρωπος ἐν τῇ ρύμη τοῦ λόγου ἐκστόμησε αὐτή τήν - ὄντως - ἀστοχία.Καταφέρεστε γι΄ αὐτόν σά νά ἔχουν ἰδεολογική βάση τά λεγόμενά του.Σά νά μιλάει ὁ Ντόκος ἤ ὁ Ροζάκης γιά τήν ἐπήρεια τοῦ Καστελλορίζου.Μιά ἀστοχία ἦταν.᾿Εντάξει οἱ τοῦρκοι κάνουν πάρτυ.῎Ετσι εἶναι ὁ λύκος στήν ἀναμπουμπούλα...᾿Αλλά δέν εἶναι πιό στενάχωρο, νά γίνεται λόγος (μέ ζῆλο καί μένος) ἀπό δεσποτικά χείλη, γιά τό πρότερο μεγαλεῖο τῆς ῾Αγια Σοφιᾶς ὡς μουσεῖο (καί τήν ἐπαναφορά του σέ αὐτή τήν κατάσταση) καί ὄχι ὡς ὀρθόδοξος ναός (ἀνέφικτο πρός τό παρόν βέβαια, ἀλλά λέμε, ἔτσι γιά παρηγορία....);

amethystos είπε...

Ξέρεις τώρα φίλε δέν εκτιμούμε ούτε τήν αποτείχιση ούτε τόν Ζήση καί λόγια σάν αυτά τά θεωρούμε πιθανά από τόν κλήρο. Φτάσαμε νά ακούσουμε ηλικιωμένο κληρικό τής Πάτρας νά λέει ότι ο παπάς μπορεί νά διατάξει τό Αγιο Πνεύμα. Αυτή η έκφραση "η εκκλησία μου" είναι ο λογισμός τους. Δέν είδες ο Ζηζιούλας έφτασε νά δηλώνει ότι ο επίσκοπος μοιράζει τά χαρίσματα τού Αγίου Πνεύματος. Υπάρχει μιά τρέλλα στά μυαλά μας. Καί δυστυχώς έχουμε μεγαλώσει στήν εκκλησία θεωρώντας αυτή τήν τρέλλα ορθοδοξία. Τραγικά πράγματα.

Νίκος Κ. είπε...

"Δεν υπάρχει πιο κομπλεξικός λαός από τους Τούρκους. Τα κατώτερα ένστικτα της στέπας επικρατούν πάνω στην επιθυμία τους για εκπολιτισμό. Η δε μειονεξία τους εκδηλώνει την εμπάθεια της με αρπαγές, καταστροφές και παρασιτικές οικειοποιήσεις. Όντες ανεπίδεκτοι πολιτισμού κατέστρεψαν και όσους βρέθηκαν υπό την κυριαρχία τους. Αντί να ανέβουν αυτοί επίπεδο κατέβασαν τους άλλους στο δικό τους. Κάπως έτσι, εξισλαμίζοντας τα εκατομμύρια των πολιτισμένων Ρωμιών του Βυζαντίου, τους εξαφάνισαν μέσα στο σκοτάδι της αμάθειας, αυξάνοντας έτσι το μέγεθος της απολίτιστης και φανατικής οθωμανικής μάζας. Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο και η ιστορία του Βυζαντίου και της Ρώμης το δείχνει, ότι όταν ένας ανώτερος πολιτισμός δέχεται επίθεση από έναν κατώτερο, όπως οι Τούρκοι και τα βαρβαρικά γερμανικά φύλα του 4ου μ.Χ αι., η επιβίωση του τίθεται εν αμφιβόλω. Ο καλλιεργημένος και μορφωμένος άνθρωπος χάνει σταδιακά τη μαχητική του ορμή, ενώ ο απολίτιστος και βάρβαρος τη διατηρεί ακμαία. Έτσι οι ανώτεροι πολιτισμοί υποκύπτουν στην κτηνωδία των κατώτερων ορδών των Όρκς. Η Τουρκία ζει παρασιτικά σε βάρος της Ελλάδας εδώ και αιώνες, εκμεταλλευόμενη οικονομικά την κατάκτηση των μνημείων του πολιτισμού της. Θερίζει από εκεί που δεν έσπειρε και τρώει από αυτά που δεν της ανήκουν. Περί το 95% των μνημείων της Τουρκίας είναι ελληνικά, αρχαία ή βυζαντινά. Αλλά και σε αυτό ακόμα αποδεικνύονται αχάριστοι και κομπλεξικοί, αφού λένε στους ανίδεους τουρίστες ότι τα έφτιαξαν οι «αρχαίοι Τούρκοι»! Ο Τούρκος ιστορικός Taner Akcam αποκάλεσε ισλαμοφασιστική βαρβαρότητα τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί: «Αυτό που έγινε στην Αγία Σοφία είναι ένα ξεκάθαρο δείγμα βαρβαρότητας. Αποτελεί την διακήρυξη των Τούρκων ότι είναι απολίτιστοι και καταστροφικοί. Γιατί; Επειδή με αυτό που έκαναν δήλωσαν σε όλο τον κόσμο ότι “όσο κι αν ζούμε στον 21ο αιώνα διατηρούμε τη νοοτροπία του κατακτητή του 1453. Εμείς ακόμα και στον 21ο αιώνα δεν έχουμε την αγωνία να προστατεύσουμε μια παγκόσμια κληρονομιά της ανθρωπότητας...Δεν έχουμε να προσθέσουμε ούτε ένα λιθαράκι στην παγκόσμια κληρονομιά. Εμείς δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε μια νέα πολιτισμική αξία. Μπορούμε μόνο να την κατακτήσουμε, να την χαλάσουμε, να την γκρεμίσουμε και να την καταστρέψουμε. Αυτό συνέβη με ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς, την Αγία Σοφία, που μετατρέψαμε σε τζαμί και την κατακτήσαμε ξανά όπως το 1453, αλλά στον 21ο αιώνα. Αυτό που έγινε είναι μια πολιτισμική καταστροφή. Μήπως ο Ερντογάν και ο Μπαχτσελί θα καταλάβουν τώρα τα αίτια της εξαιρετικά αρνητικής εικόνας που επικρατεί στον κόσμο έναντι των Τούρκων;»".
http://peritexnisologos.blogspot.com/2020/07/blog-post_29.html

Σταῦρος Στ. είπε...

῎Οντως, εἶναι στενάχωρα πράγματα αὐτά!῞Οτι "μωραίνει Κύριος" ἀλλά καί "Κύριος σοφιεῖ τυφλούς"...᾿Εμεῖς ἐλπίζουμε στό δεύτερο!