Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Ζαχ. Μίχας : «Πρόβα τζεναράλε» της Τουρκίας για Αιγαίο και Ελληνική Υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ


Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Άμυνας και Ασφάλειας και συνεργάτης του defence-point.gr Ζαχαρίας Μίχας , εκτίμησε στον 98.4 ότι η Τουρκία αυτή την ώρα κάνει μια πρόβα τζενεράλε, μετρώντας την στρατιωτική αντίδραση της Ελλάδας που μάλλον την βρήκε απαγορευτική στρατιωτικά, αλλά και την πολιτική μας αντίδραση, που για την ώρα εμφανίζεται να μην έχει αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει πλέον κανένα περιθώριο υποχώρησης , την ώρα που η Τουρκία αμφισβητεί τον πυρήνα της κυριαρχίας σου, δεν μπορείς εσύ απλά να αναζητάς κυρώσεις από τους «συμμάχους» σου. Ο Ζαχαρίας Μίχας , σημείωσε ότι η θέση των ΗΠΑ φραστικά μπορεί μεν να ζήτησε να σταματήσει τις παρούσες ενέργειες της η Τουρκία, αλλά η φράση περί «αμφισβητούμενων υδάτων» , εγγράφεται από την Τουρκία στα «συν» της νέας ακραίας αυτής πρόκλησης που προχώρησε σε βάρος της Ελλάδας.

https://www.youtube.com/watch?v=DDstAqFLqWI

2 σχόλια:

Νίκος Κ. είπε...

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν ότι η Τουρκία έχει εκδώσει μια Navtex για έρευνα σε αμφισβητούμενα ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο. Καλούμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν τυχόν σχέδια που έχουν για επιχειρήσεις και να αποφύγουν κινήσεις που θα αυξήσουν τις εντάσεις στην περιοχή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Τα αμφισβητούμενα ύδατα...ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΑ είναι.
Διαβάσαμε απορία σχολιαστή: "Έχει οριοθετήσει ΑΟΖ η Ελλάδα στη περιοχή και δε το ξέρουμε; Ας μας το πεις κάποιος. Η προδοσία ακριβώς σε αυτό το σημείο βρίσκεται, κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει οριοθετήσει την ΑΟΖ μας. Για αυτό η Τουρκία έκανε συμφωνία με τη Λιβύη και είναι και νόμιμη παρακαλώ, σε αντίθεση με τις βλακείες που λένε διάφοροι καραγκιόζηδες στα ελληνικά ΜΜΕ. Το "κτηματολόγιο" του διεθνούς δικαίου της Θάλασσας είναι στον ΟΗΕ. Εκεί στέλνεις τις συντεταγμένες με τα κομμάτια που σου ανήκουν και τα δηλώνεις. Η Ελλάδα το έχει κάνει; Όχι. Άρα αυτά τα νερά δεν είναι ΑΟΖ κανενός. Για αυτό τα παίρνει η Τουρκία που τα δήλωσε. Δεν έχει σημασία αν ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ, ΑΝ δήλωνε η Ελλάδα, θα ήταν παράνομο. ΔΕΝ δήλωσε η Ελλάδα, άρα είναι νόμιμο... Ποιός φταίει; Οι Έλληνες πολιτικοί. Δηλαδή αν υπάρχει ένα χωράφι στο χωριό που εσύ αρνείσαι επί δεκαετίες να το δηλώσεις στο κτηματολόγιο, αλλά έρχεται ο γείτονάς σου και το δηλώνει, θα του πεις πως έκανε κακώς; Ας το δήλωνες. Γιατί δε ζητάμε ποτέ τα ρέστα από αυτούς που μας κυβερνούν;
Βλέπω γενικά στη "μπατριωτική" σφαίρα να χαλιούνται οι "πατριώτες" και δε καταλαβαίνω το λόγο ειλικρινά. Δηλαδή τι θα δήλωναν οι αμερικανοί, μη προκαλείτε στην ελληνική ΑΟΖ; Αφού ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΟΖ. Δεν υπάρχει τέτοια οριοθέτηση στον ΟΗΕ... Οι αμερικανοί καλά τα λένε, οι δικοί μας είναι μαλάκες".
Μάτι,αποκαλύψεις Λιότσιου, ΑΟΖ, πόλεμος με τούρκους, μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, σκευωρία Novartis, 57 πυρκαγιές σε μόνο 24 ώρες, κορωνοϊός- 201 θάνατοι- έκτακτα μέτρα- νέo lockdown και στο βάθος...ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!
Το χάσαμε το κορμί πατριώτη...
https://www.youtube.com/watch?v=gP9910uu2sI

amethystos είπε...

Φίλε δέν υπάρχει η Ελλάδα σάν κράτος εδώ καί χρόνια.