Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

Η φιέστα της ντροπής

Αλήθεια, τι ακριβώς γιόρταζε όλος αυτός ο συρφετός των προσκεκλημένων και των οικοδεσποτών τους; Ποιές ήταν οι επιτυχίες της μεταπολίτευσης που άξιζαν ένα τέτοιο «πανηγύρι»; Το γκριζάρισμα του Αιγαίου με αφετηρία τα Ίμια του Κ. Σημίτη και την κατάρριψη του ελικοπτέρου, με το θάνατο των τριών στρατιωτικών από τους Τούρκους; Την υπερχρέωση της Ελλάδας από το ξεκίνημα της δεκαετίας του 1980, με αποκορύφωμα την περίοδο Καραμανλή; Την υπαγωγή της στο ΔΝΤ που αναγγέλθηκε στο Καστελόριζο από το διεφθαρμένο, ενδοτικό κόμμα του Γ. Παπανδρέου που κυριολεκτικά υπεξαίρεσε την εξουσία με το «λεφτά υπάρχουν», διασύροντας όλους εμάς τους Έλληνες διεθνώς ως φοροφυγάδες; Το αποτρόπαιο έγκλημα του PSI, όπου παραδόθηκε αμαχητί η εθνική μας κυριαρχία και υποθηκεύθηκαν τα πάντα στους νέους ιδιοκτήτες της χώρας; Πού αποσκοπούσε ο εορτασμός των 45 ετών της μεταπολίτευσης, αφού δεν έχουμε τίποτα να γιορτάσουμε, αλλά πάρα πολλά να θρηνήσουμε από το παρελθόν, ενώ πιθανότατα ακόμη περισσότερα στο μέλλον; Ειδικά εάν βιώσουμε έναν πόλεμο μερικών ημερών με την Τουρκία, για να συρθούμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων που άλλωστε προωθεί η εγχώρια ελίτ; Προφανώς στον εξευμενισμό μέσω της παροχής προνομίων στις νέες πολιτικές και άλλες ομάδες που έχουν αναδυθεί – έτσι ώστε να μην υπάρξει καμία αντίδραση στο εσωτερικό της χώρας, όσον αφορά αυτά που συμβαίνουν, καθώς επίσης αυτά που θα συμβούν, όπως ο εδαφικός ακρωτηριασμός της Ελλάδας παράλληλα με την οικονομική της ληστεία.    

Ανάλυση

Την ημέρα που οι Τούρκοι βεβήλωσαν την Αγία Σοφία, μετατρέποντας την σε τζαμί (όπου μέλος της κυβέρνησης μας «καθησύχασε» λέγοντας μας να μην εξοργιζόμαστε, αφού έχει ξαναγίνει στο παρελθόν!), την ημέρα που οι διεκδικήσεις της Τουρκίας ήταν στο ζενίθ με στόχο το Καστελλόριζο, την ημέρα που όλες οι αμυντικές δυνάμεις της χώρας ήταν σε επιφυλακή στον Έβρο και στο Αιγαίο με τις άδειες να έχουν ανακληθεί, η πολιτική ελίτ της Ελλάδας, αδιαφορώντας για όλα αυτά, οργάνωσε μία ακόμη «φιέστα» – με αντικείμενο τον εορτασμό των 45 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, όπως τη χαρακτήρισε!
Στα πλαίσια αυτά, πλημμύρισαν την προεδρική κατοικία οι προσκεκλημένες θεραπαινίδες της εγχώριας Ολιγαρχίας – υποδεχόμενες από τους πρωτεργάτες των μνημονίων και της καταστροφής της χώρας. Για παράδειγμα, από τον Κ. Σημίτη που δεν γνώριζε τις κλοπές των υπουργών του (βίντεο), από την κυρία Αγγελοπούλου που δρομολόγησε τη μεγαλύτερη διαφθορά τέλεσης Ολυμπιακών Αγώνων παγκοσμίως, από τον Γ. Παπανδρέου που οδήγησε την Ελλάδα στο ΔΝΤ, από τον Α. Σαμαρά που συνυπέγραψε το εθνοκτόνο PSI μαζί με τον Β. Βενιζέλο (πηγή), από τον κ. Τσίπρα που ολοκλήρωσε το έγκλημα με τις διαδοχικές προδοσίες του, από την πρόεδρο που έκρινε συνταγματικό το μνημόνιο (πηγή)  κοκ.
Φυσικά δεν έλειπε ο επίδοξος μονάρχης της χώρας μας, ο πρωθυπουργός – ο οποίος υπερηφανεύεται για το έργο της διακυβέρνησης του στον ένα χρόνο που έχει κλείσει, όταν την ίδια στιγμή ο κατήφορος της Ελλάδας έχει επιταχυνθεί σε απίστευτο βαθμό, τόσο στην Οικονομία, όπου όλοι οι δείκτες καταρρέουν, όσο και στα εθνικά θέματα. Ασφαλώς δεν θα διανοούμαστε ποτέ να συμμετέχουμε σε κάτι τέτοιο τη συγκεκριμένη ημέρα – αν μη τι άλλο λόγω της Αγίας Σοφίας που στα λόγια την τίμησαν μεν όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, αλλά στην πράξη απολύτως καμία. Ντροπή!
Αλήθεια, τι ακριβώς γιόρταζε όλος αυτός ο συρφετός των προσκεκλημένων και των οικοδεσποτών τους; Ποιές ήταν οι επιτυχίες της μεταπολίτευσης που άξιζαν ένα τέτοιο «πανηγύρι»; Το γκριζάρισμα του Αιγαίου με αφετηρία τα Ίμια του Κ. Σημίτη με την κατάρριψη του ελικοπτέρου και τη δολοφονία των τριών στρατιωτικών από τους Τούρκους; Την υπερχρέωση της Ελλάδας με ξεκίνημα τη δεκαετία του 1980 και με αποκορύφωμα την περίοδο Καραμανλή; Την υπαγωγή της στο ΔΝΤ που αναγγέλθηκε στο Καστελόριζο από το διεφθαρμένο, ενδοτικό κόμμα του Γ. Παπανδρέου που κυριολεκτικά υπεξαίρεσε την εξουσία με το «λεφτά υπάρχουν», διασύροντας όλους εμάς τους Έλληνες διεθνώς ως φοροφυγάδες;
Το αποτρόπαιο έγκλημα του PSI, όπου παραδόθηκε αμαχητί η εθνική μας κυριαρχία και υποθηκεύθηκαν τα πάντα στους νέους ιδιοκτήτες της χώρας, χωρίς κανέναν αντικειμενικό λόγο; Από τον άνθρωπο που αναφώνησε το «ποτέ ξανά», μετά το τέλος της παρωδίας της καταδίκης του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, την ίδια στιγμή που υπάρχει ένα άλλο πόρισμα, από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που αποδυναμώνει μία προς μία τις καταθέσεις που εμπλέκουν την Εισαγγελέα Διαφθοράς σε «κατάχρηση εξουσίας, ενώ πρόκειται ασφαλώς για ένα θηριώδες σκάνδαλο που κόστισε δεκάδες δις € στην Ελλάδα;
Την επί δέκα συνεχή χρόνια εξαθλίωση των Ελλήνων, από τα εκ προμελέτης εγκλήματα των μνημονίων; Την απίστευτη καταστροφή του πρώτου εξαμήνου του 2015 από την κυβέρνηση που δεν δίστασε να προδώσει ακόμη και την ιδεολογία της; Tον αφελληνισμό των τραπεζών, τη μεταφορά της δημόσιας περιουσίας στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ των ξένων για τα επόμενα 99 χρόνια και τους πλειστηριασμούς των σπιτιών των Ελλήνων; Το πέμπτο μνημόνιο που ευρίσκεται καθ’ οδόν; Ή μήπως την τρισχειρότερη θέση της οικονομίας μας σήμερα, από όλες τις πλευρές, σε σχέση με το 2010;
Αξίζει ο εορτασμός του ότι, το δημόσιο χρέος μας έχει υπερβεί το 200% έναντι 127% τότε, το κόκκινο ιδιωτικό εκτοξεύθηκε στο 190% από μόλις 15%, οι μισθοί έχουν περικοπεί κατά 50%, τα ακίνητα έχουν χάσει 600 δις € όσον αφορά την αξία τους, το χρηματιστήριο απώλεσε πάνω από 150 δις €, εκατοντάδες επιχειρήσεις χρεοκόπησαν, 500.000 παιδιά μας εξορίστηκαν ενώ αντικαθίστανται με παράνομους μετανάστες, το όνομα της Μακεδονίας δόθηκε ως αντάλλαγμα για την επιμήκυνση των 95 δις €  κοκ.; Όσον αφορά δε την άμυνα μας, πώς να αντιμετωπίσουμε αλήθεια τους Τούρκους όταν οι στρατιωτικές δαπάνες μας ήταν 7 δις $ το 2010 και της Τουρκίας 13 δις $, ενώ σήμερα κάτω από 5 δις και της Τουρκίας 22 δις; (γράφημα).
Στρατιωτικές δαπάνες Τουρκίας (μπλε στήλες, αριστερή κάθετος) και Ελλάδας (διακεκομμένη γραμμή, δεξιά κάθετος)
Βέβαια, η εγχώρια ελίτ τάσσεται υπέρ της διαπραγμάτευσης με τον Τούρκο δικτάτορα, οπότε υπέρ της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου – αφού το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η οικονομική της ευμάρεια και τίποτα άλλο, όπως άλλωστε τα 400 χρόνια που είμαστε σκλαβωμένοι. Ας μην ξεχνάμε δε πως ακόμη και κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, η ίδια αυτή ελίτ συνέχιζε να πλουτίζει υπηρετώντας τους Γερμανούς – κάτι που διαπιστώνεται επίσης σήμερα, όπου στην ουσία το Βερολίνο κυβερνάει την Ελλάδα, χαρίζοντας πού και που μερικά ψίχουλα στους ανόητους ιθαγενείς.
Παράδειγμα η επιδότηση μέσω του «Ταμείου Ανασυγκρότησης» των 19,5 δις € – από τα οποία όμως πρέπει να αφαιρεθεί το ποσοστό που θα αναλάβουμε, όσον αφορά την αποπληρωμή των 750 δις € που θα δανεισθεί η Κομισιόν. Το 1,67% δηλαδή ή περί τα 12,5 δις € – οπότε από τα 19,5 δις €, τα δωρεάν είναι μόλις 7 δις € συν τα επί πλέον από τα κανονικά προγράμματα. Ουσιαστικά πρόκειται για μία τάξη μεγέθους των 12 δις € ή περί τα 4 δις € για τρία χρόνια, όταν το δημοσιονομικό μας έλλειμμα μόνο το 2020 θα υπερβεί τα 10 δις € – γεγονός που σημαίνει πως έχουν ήδη αναλωθεί.
Πού αποσκοπούσε λοιπόν ο εορτασμός των 45 ετών της μεταπολίτευσης, αφού δεν έχουμε τίποτα να γιορτάσουμε, αλλά πάρα πολλά να θρηνήσουμε από το παρελθόνενώ πιθανότατα ακόμη περισσότερα για το μέλλον; Ειδικά εάν βιώσουμε έναν πόλεμο μερικών ημερών με την Τουρκία, για να συρθούμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων που άλλωστε επικροτεί η εγχώρια ελίτ; Προφανώς στον εξευμενισμό των Πολιτών, μέσω της παροχής προνομίων στις νέες πολιτικές και άλλες ομάδες που έχουν αναδυθεί – έτσι ώστε να μην υπάρξει καμία αντίδραση στο εσωτερικό της χώρας, όσον αφορά αυτά που συμβαίνουν, καθώς επίσης αυτά που θα συμβούν, όπως ο εδαφικός ακρωτηριασμός της Ελλάδας παράλληλα με την οικονομική της ληστεία.

Επίλογος

Από την άλλη πλευρά εμείς, την ίδια στιγμή που διεξαγόταν η «φιέστα», ασχολούμαστε στη Βουλή με ένα ακόμη έγκλημα που αφορά την Ελλάδα – με την καταστροφή της αγροτικής γης, από ένα υπουργείο που ο αρμόδιος υφυπουργός δεν γνώριζε καν τη διαφορά μεταξύ της γεωργικής παραγωγής και του γεωργικού εισοδήματος. Για μία ακόμη φορά δε διαστρέβλωνε στοιχεία, ισχυριζόμενος πως τα φωτοβολταϊκά στη Γερμανία είναι στο 18%, ενώ στην Ελλάδα στο 8% – γεγονός που μας ανάγκασε να του παραθέσουμε το κατωτέρω γράφημα που αναφέρει ότι, στη Γερμανία είναι στο 8,2% με στοιχεία του 2020, όσο και στην Ελλάδα (πηγή). Απλά η Γερμανία παράγει στην ίδια έκταση με την Ελλάδα την υπερδιπλάσια ενέργεια, λόγω της καλύτερης τεχνολογικής της εξέλιξης – ενώ εξάγει στις χώρες “αποικίες χρέους” της προηγούμενα μοντέλα χαμηλότερης παραγωγικότητας, για να μην μπορούν να την ανταγωνιστούν ποτέ.
Εκτός αυτού τονίσαμε πως στη Γερμανία από το 2010 επιτρέπονται μόνο σε άγονη γη και κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων, ότι δεν επιχορηγούνται, καθώς επίσης πως αυξάνουν το κόστος ηλεκτρισμού των νοικοκυριών – σύμφωνα με μία γερμανική μελέτη που καταθέσαμε, από τον Ιούνιο του 2020 (πηγή). Όσον αφορά δε την κατασκευή τους, ασφαλώς δεν είναι στο έδαφος όπως στην Ελλάδα (εικόνα), όπου καταστρέφεται η αγροτική γη – με κριτήριο το έκτρωμα των ΕΛΠΕ στις Σοφάδες (πηγή). Ούτε είναι θέμα στήριξης των αγροτών, αφού ο Β. Μαρινάκης που αγόρασε 3.000 στρέμματα αγροτικής γης στη Θεσσαλία για την κατασκευή φωτοβολταϊκών (πηγή), ασφαλώς δεν είναι αγρότης – αλλά ένας αμφιλεγόμενος εφοπλιστής, με πανίσχυρη θέση στον κλάδο των ΜΜΕ, για να ρυθμίζει την πολιτική της χώρας.
Ολοκληρώνοντας, δυστυχώς οι Έλληνες δεν καταλαβαίνουν όλα όσα συμβαίνουν, ειδικά μετά το θηριώδες έγκλημα του ΣΥΡΙΖΑ – με το οποίο τους έπεισε πως δεν υπάρχει καμία εναλλακτική λύση στα μνημόνια, στο σκύψιμο του κεφαλιού και στη σκλαβιά του χρέους. Θύματα της εγχώριας ελίτ που τους πρόδιδε ανέκαθεν και θα τους προδίδει συνεχώς, όσο αποδέχονται στωικά τα πάντα χωρίς να αντιδρούν συλλογικά θα βιώσουν ακόμη χειρότερες καταστάσεις – όταν την ίδια στιγμή το κομματικό κράτος θα διοργανώνει πλουσιοπάροχες «φιέστες» ακόμη και σε ημέρες εθνικής θλίψης, χωρίς καμία απολύτως ντροπή.
Υστερόγραφο: Την ίδια ημέρα όλες οι εκκλησίες στην Ελλάδα,στην Κύπρο και στην Αμερική χτυπούσαν πένθιμα τις καμπάνες τους – απαντώντας με μεσίστιες σημαίες και με τον Ακάθιστο Ύμνο στην επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τζαμί μετά από 86 χρόνια (πηγή) – με τη μουσουλμανική προσευχή να ακούγεται στο βυζαντινό ναό, προσβάλλοντας όχι μόνο ολόκληρη την Ορθοδοξία, αλλά και τη Δύση. Κυρίως τη Ρωσία και την Ελλάδα.
από Βασίλης Βιλιάρδος25 Ιουλίου 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια: