Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Συμβουλή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη για το πως αντιμετωπίζεται ο Τούρκος…

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης εγνώριζε άριστα την ψυχολογία των Τούρκων. Έλεγε: «Στον Τούρκο, όταν του δείχνεις τα πισινά σου, σου δείχνει τα μπροστινά του. Όταν του δείχνεις τα μπροστινά σου, σου δείχνει τα πισινά του». Αυτή είναι η ορθή τακτική αντιμετωπίσεως των Τούρκων.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η γλώσσα που χρησιμοποιούν για να καλύψουν τα ακάλυπτα:
''Ερωτηθείς για την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία, ο σύμβουλος ασφαλείας του πρωθυπουργού είπε ότι το θέμα της συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας με το Παρίσι δεν συναρτάται από τους εξοπλισμούς τους οποίους χειρίζεται το ΥΠΕΘΑ.
Έχουμε κοινά συμφέροντα, κοινή οπτική όχι μόνο για τα θέματα της Μεσογείου αλλά και τα θέματα της Ευρώπης με τη Γαλλία. Η Γαλλία είναι μια πάρα πολύ φιλική σε εμάς χώρα και εξαιρετικά σημαντική στην περιοχή μας αλλά και στην Ευρώπη και νομίζω ότι εκεί υπάρχει ένα υπόβαθρο καλό ώστε μελλοντικά να προχωρήσουμε τη συμφωνία. Δε συναρτάται από τους εξοπλισμούς, είπε ο κ. Διακόπουλος.
Πρόσθεσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις μετά από 10 χρόνια κρίσης χρειάζονται ανανέωση οπλοστασίου, συντήρηση του παλαιού που γίνεται σε ένα βαθμό και «κάποια στιγμή ίσως θα πρέπει να κοιτάξουμε και για την αγορά νέων πλοίων».
«Όλα αυτά όμως θα ‘ρθουν και σε συνάρτηση της οικονομικής κατάστασης», τόνισε ο κ. Διακόπουλος επισημαίνοντας ότι η συζήτηση αυτή γίνεται μετά από 10 χρόνια κρίσης, κορωνοϊό, την απόφαση του ΣτΕ για τους συνταξιούχους αλλά και δημοσιονομική στενότητα. «Όλα θα γίνουν, αλλά δεν μπορεί να γίνονται οι εξοπλισμοί εις βάρος της ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας αυτά τα δυο πρέπει να πηγαίνουν μαζί». https://www.skai.gr/news/politics/o-symvoulos-asfaleias-tou-prothypourgou-se-skai-gia-tourkia-tramp-kai-gallikes-fregates

amethystos είπε...

Ας παρακαλέσουμε λοιπόν τούς Τούρκους νά μάς περιμένουν νά εξοπλιστούμε καταλλήλως συμπλέοντας μέ τήν οικονομική ανάπτυξη καί μετά πολεμάμε. Τά εξοπλιστικά προγράμματα είναι πολιτικοί σχεδιασμοί. Δέν έχουν σχέση μέ τήν άμυνα. Ο Γρίβας επανέλαβε πολλές φορές φτηνές καί αποτελεσματικές λύσεις γιά τό ετοιμοπόλεμο τού στρατού μας σύμφωνα μέ τίς πραγματικές συνθήκες τού στρατού, τού εδάφους καί τού αντιπάλου. Αλλά δέν ευνοούν τήν μεγαλομανία τών πολιτικών καί τήν αναγκαία πλέον διαφθορά μας.