Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Στο Βερολίνο: Μυστική συνάντηση Ελλάδας, Τουρκίας και Γερμανίας για να “κατέβουν οι τόνοι”!

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL
Η αποκάλυψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για τη μυστική συνάντηση στο Βερολίνο μεταξύ απεσταλμένων της Αθήνας και της Άγκυρας, ύστερα από πρωτοβουλία των Γερμανών, είναι μία σημαντική είδηση, χωρίς  αμφιβολία.
Την ίδια στιγμή, η αποκάλυψή της απέδειξε φαντάζομαι στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι δεν μπορεί να έχει καμία εμπιστοσύνη στους Τούρκους. Πραγματοποιήθηκε μία μυστική συνάντηση με τη σύμφωνη όλων να μείνει μυστική προφανώς. Δεν κρίνω αυτό, διότι στη διεθνή διπλωματία συμβαίνει πάντα.
Αλλά, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας έσπευσε να την καρφώσει δημόσια για να εκθέσει τον κ. Μητσοτάκη στον ελληνικό λαό και να πυροδοτήσει νέα αντιπαράθεση μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, φέρνοντας μεγαλύτερη διχόνοια στη χώρα μας.
Πιστεύω ότι ήταν μία καλοζυγισμένη πράξη των Τούρκων. Διότι, ενώ ο Πρωθυπουργός άστραφτε και βρόνταγε εναντίον της Τουρκίας για την άθλια πράξη μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, την ίδια στιγμή είχε εισέλθει σε μυστικό διάλογο με τον Ταγίπ Ερντογάν, μέσω του Ιμπραήμ Καλίν.
Ταυτόχρονα με τα παραπάνω, οι Τούρκοι συνέχισαν και σήμερα, και χθες και κάθε μέρα τις άνευ προηγουμένου προκλήσεις τους και την εκτόξευση απειλών εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου.
Μάλιστα θυμίζω ότι τις χειρότερες δηλώσεις κάνουν ο πρωταγωνιστής του διαλόγου από τουρκικής πλευράς, ο Ιμπραήμ Καλίν και ο ίδιος ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που εξέθεσε την ελληνική πλευρά με την αποκάλυψή της μυστικής συνάντησης.ι Για να είμαστε πεντακάθαροι και να μην μας παρεξηγήσει ηαθηναϊκή ελίτ!

Κατά τα άλλα: Επειδή γίνεται μεγάλη συζήτηση για το θέμα. Είχαμε επίσημη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για τη σημερινή συνομιλία του προέδρου Τραμπ με τον Ταγίπ Ερντογάν. Δεν έχει καμια αναφορά στο θέμα της Αγίας Σοφίας.
Μία συνομιλία των δύο ηγετών για το θέμα θα ήταν θετική κίνηση μόνο αν ο κ. Τραμπ απαιτούσε ακύρωση της απόφασης. Αν είναι να τον έπεισε πάλι ο Ερντογάν, ότι καλώς έπραξε και μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε τζαμί, καλύτερα να μην μιλήσουν.
Την αποκάλυψη ότι θα γίνει η συνομιλία έκανε χθες Τούρκος δημοσιογράφος στο Twitter.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Πρόσφατα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής δήλωσε ότι η πόρτα του Λευκού Οίκου είναι ορθάνοικτη για τον ίδιο. Απ’ ότι βλέπω μέχρι τώρα είναι κλειστή…
ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ ΧΩΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: