Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

ΕΕ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Η Ελλάδα δεν έχει να περιμένει πολλά από την Γερμανική ΕΕ και σίγουρα όχι από την Γερμανία χωρίς να διεκδικεί η ίδια την μοίρα της. Έχουμε αποδεχτεί ότι υπάρχει υβριδικός πόλεμος. Αυτό δεν γίνεται όμως χωρίς λόγο και χωρίς υποστήριξη. Στο πρώτο σχετικό άρθρο είδαμε γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας (και την ενεργειακή παράμετρο), στο δεύτερο άρθρο τον Γερμανοτουρκικό άξονα. Σε αυτό θα δούμε την ΕΕ και τα συστημικά ΜΜΕ της παγκοσμιοποίησης.

Το άρθρο αποτελείται από 2 σελίδες

Ανάλυση

του Παναγιώτη Χατζηπλή

Ιστορικό μεταναστευτικών γεγονότων 2020

Προοίμιο μετά την αλλαγή κυβέρνησης

Από τότε που ήρθε η ΝΔ αυξήθηκαν οι μεταναστευτικές ροές.   οι οποίες τελικά διπλασιαστήκαν το 2019  όπως και τους δυο πρώτους μήνες του 2020.

Σε αυτό το διάστημα η Ντόρα Μπακογιάννη πρότεινε την ίδρυση ΟΑΕΔ μεταναστών και να μαζεύουν ελιές σε χωριά στην Κρήτη…Τον Οκτώβριο του 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε μπόλιασμα και περηφάνεια που η χώρα γίνεται πολυπολιτισμική. Φυσικά η ευρύτερη οικογένεια Μητσοτάκη έχει ενασχόληση σε ΜΚΟ όπως φαίνεται από την ξαδέρφη Αλεξάνδρα στην Action και την ξαδέρφη Λυμπεράκη στο Solidarity Now.

Από τον Νοέμβριο άρχισαν να συζητάνε για μια ακόμα τελευταία «αποσυμφόρηση» των νησιωτικών ΚΥΤ που ήδη είχαν γεμίσει στην ενδοχώρα. Αυτό για να ανακουφιστούν τα νησιά που δεν θα ήταν σωστό η υπόλοιπη χώρα να αδιαφορούσε και να μην υποστήριζε. Τα ΜΜΕ αναπαρήγαγαν στην γνωστή γραμμή περί ανθρωπισμού. Προτείνονταν η διασπορά σε όλη την χώρα ως ποσοστό δήθεν 2% του πληθυσμού χωρίς βέβαια να κρατάει κανένας λογαριασμό..

Έτσι άρχισαν να δημιουργούνται νέες δομές. Εν μέσω κορονοΐού ιδρύονται και επίσημα 28 νέες δομές με ΠΝΠ  Ενώ συνεχίζεται το πρόγραμμα στέγασης που αποδεικνύεται ότι συμμετέχουν και πολιτικοί

Αυτό το διάστημα, αρχές 2020, η Ύπατη αρμοστεία τουιτάρει για ανάγκη μετεγκατάστασης στην ενδοχώρα. (μιλάμε βέβαια για έναν ΟΗΕ που όχι μόνο δεν μπορεί να πιέσει τις ΗΠΑ να πάρουν περισσότερους πρόσφυγες από την quota των 18.000 που έχουν θέσει (περίπου όσοι είναι μόνο στην Μυτιλήνη) αλλά επέστρεψε και στις εστίες τους όσους επέδραμαν πέρσι μαζικά κατά των συνόρων των ΗΠΑ.

Συστημικά επίσης ΜΜΕ στην Γερμανία υποστηρίζουν τις πιέσεις στα σύνορα σαν το Spiegel στις 5/2/20 που επίσης καλεί για αποσυμφόρηση μετά από εξέγερση στην Λέσβο.  H εξέγερση του Φεβρουάριου του 2020 τελικά αποδίδεται σε πράκτορες της ΜΙΤ  Έχει γίνει γνωστό εξάλλου ότι υπάρχουν πράκτορες-πληροφοριοδότες της Τουρκίας ανάμεσα στους «πρόσφυγες»  ενώ ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σοιλού δήλωσε ξεκάθαρα ότι έχουν τους «ανθρώπους τους» στα νησιά.   Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό για την εθνική ασφάλεια…

Επεισόδια σε Μυτιλήνη- Εβρο

Τότε η κυβέρνηση προφανώς «υπό την πίεση των περιστάσεων» προβαίνει σε νομοθέτηση στις 21/2/20 για την δημιουργία νέων δήθεν κλειστών ΚΥΤ στα νησιά Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο όπως και επέκταση των υφιστάμενων σε Λέρο, Κω. Τώρα γιατί δεν μπορεί να κλείσουνε τα υπάρχοντα είναι άλλο. Τελικά βέβαια κατόπιν εορτής φαίνεται ότι θα ‘ναι κλειστά το μόνο το βράδυ ή με ελεγχόμενη πρόσβαση και σημαντικές υποδομές. Δηλαδή gated communities ή κατασκήνωση σε μόνιμη βάση για ένα πληθυσμό 20.000 ή και περισσότερων δηλαδή καθαρή πληθυσμιακή αλλοίωση των νησιών πχ 86.000 στην Μυτιλήνη, 58.000 στην Χίο, λιγότερο στα άλλα.

Όπως ανάφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα έκανε ότι χρειαζόταν για να γίνουν αυτά τα νέα κέντρα-πόλεις  ενώ ό Μητσοτάκης σε συνάντηση διαμηνύει σε κομματικά στελέχη και δημοσίων ότι η κυβέρνηση έχει πολιτικό κεφάλαιο (εννοούσε την φρέσκια εντολή και τις υψηλές δημοσκοπήσεις) το οποίο δεν θα το έβαζαν στο… βάζο αλλά στα νέα hotspot…  Δηλ. ίσως θα θυσίαζαν κάποια ποσοστά, κάποιες βουλευτικές έδρες, για να γίνουν τα ΚΥΤ αυτά! Διαίρει και βασίλευε για ένα καθαρά εθνικό θέμα και θέμα εθνικής ασφάλειας.

Προχωρεί έτσι σε στρατιωτικού χαρακτήρα απόβαση των μονάδων καταστολή σε Μυτιλήνη, Χιο και επίθεση των ΜΑΤ σε κατοίκους που αντιδρούσαν  (απόβαση 25/2/20). Όμως η αντίδραση είναι πολύ πιο δυναμική από όσο περίμεναν επιφέροντας απώλειες και στις δυνάμεις αλλά και στο ηθικό και τελικά στο πολιτικό κεφάλαιο στο βάζο…. Τα ΜΑΤ αποχωρούν επεισοδιακά σχεδόν αμέσως μετά 26/2/20 μέσα σε ένα φιάσκο

Σε αυτό το σημείο τα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις έχουν πληγεί σημαντικά εκπλήττοντας για μια ακόμα αφορά συστημικές κυβερνήσεις σχετικά με την αντίδραση του λαού όπως εξάλλου έγινε και με το δημοψήφισμα. Γεγονός που αποδεικνύει την απόσταση των δύο πλευρών. Ταυτόχρονα λοιπόν με το φιάσκο στην Μυτιλήνη-Χίο αναφέρεται έκρυθμη η κατάσταση στις Καστανιές Έβρου με μαζική προσπάθεια μεταναστών να σπάσουν τα σύνορα (στις 28 Φεβρουαρίου 2020). Το σημείο αυτό αποτελεί το μόνο που έχει φράχτη, ένα μικρό μέρος συνολικά, και όχι το βασικό πέρασμα τόσο για μετανάστες όσο και για επιβατική και εμπορική κίνηση (που γίνεται στους Κήπους). Παράξενα πράγματα. Πάντως προσφέρεται για κάμερες.

Αμέσως τίθεται η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενεργοποιώντας το άρθρο 78.3 της συνθήκης της ΕΕ και απαγόρευση ασύλου. Μαζί γίνεται και μα περιοδεία με τους επικεφαλής της ΕΕ που υπόσχονται περισσότερα χρήματα. Αυτό καταπραΰνει τα πνεύματα στον πληθυσμό και επαναφέρει το κεφάλαιο στο βάζο. Σίγουρα είναι ένα καλό σόου για τις κάμερες και δίνεται η ευκαιρία στον Πρωθυπουργό του μπολιάσματος να σώσει την πατρίδα ή να σώσει την παρτίδα της χαμένης δημοτικότητας….

Παράλληλα προκύπτει και ο κορονοΐός και η επιβολή καραντίνας ταυτόχρονα με την υπόλοιπη ΕΕ, που όμως έχει πολύ περισσότερη κίνηση αυτή την περίοδο και μόλυνση. (για περισσότερα για την εξάπλωση εδώ) Νέμονται έτσι τη σωτηρία του πληθυσμού και παράλληλα δίνεται η ευκαιρία για αρκετή νομοθέτηση με ΠΝΠ αυτό το διάστημα. Συνεπώς επανέρχεται η δημοτικότητα με το σχέδιο «Μωυσής» παρά την καταστροφή της οικονομίας. Το πόσο μιντιακή είναι η διαχείριση της πρώτης φάσης αποδεικνύεται το καλοκαίρι, όταν ανοίγουν τα σύνορα χωρίς ελέγχους για τουρίστες και ενώ υπάρχουν πολλά κρούσματα δεν γίνεται καθολικό “lockdown” την ώρα που τα συζητάμε αυτά, ενώ η όποια ευθύνη επιρρίπτεται στον κουρασμένο ψυχολογικά και σε σύγχυση από τις αντικρουόμενες εξαγγελίες, εγχώριο πληθυσμό.

Όμως φαίνεται ότι δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι για το κλείσιμο των συνόρων…

Η Ευρωπαία Επίτροπος Ylva Johansson

Όπως η Επίτροπος για Μετανάστευση ή Ασφάλεια η Σουηδή Γιόχανσον της μεγάλης των Σουηδών σοσιαλιστών σχολής.  Τα τελευταία χρόνια στο διευθυντήριο των Βρυξελών, αυτό καλείται και Ευρώπη, στα χαρτοφυλάκια μετανάστευσης διορίζονται Σουηδές της της γνωστής γραμμής. Οι Σουηδοί που μέσα σε λίγα χρόνια έχουν αλλάξει την φυσιογνωμία της χώρας τους με αρκετά προβλήματα. H Ylva Johansson εκλέχθηκε με σκοπό να αναμόρφωση της μεταναστευτικής πολιτικής είναι περήφανη για πολιτικής χώρα της στην οποία είχε συμμετάσχει από κυβερνητικές θέσεις. Ενώ η προηγούμενη επίτροπος η φιλελεύθερη Σεσίλια Μαλμστρομ περί δημογραφικού της Ευρώπης και ενίσχυσης με μετανάστες.

Όλο αυτό το διάστημα το 2020 η Γιόχανσον τουίταρε υπέρ μετεγκατάστασης των «προσφύγων». Και όταν γίνεται η σταμάτημα ασύλου επισκέπτεται την Αθήνα. Αναφέρεται τότε από τον Μηταράκη ότι θα γίνουν και επαναπροωθήσεις έναντι € 2.000 μπόνους. κάτι για το οποίο η Γιόχανσον δεν αναφέρει πολύ ή καθόλου ενώ αντίθετα αναφέρεται για την ανάγκη σεβασμού του Ευρωπαϊκού δικαίου….

Αφού κοπάζουν οι τυμπανοκρουσίες αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση συμφώνησε σε αυτή τη συνάντηση να κάνει δεκτές τις αιτήσεις ασύλου παρά το πάγωμα του Μαρτίου! Μετά την παρέλευση του ενός μήνα και αφού είχε κερδηθεί δημοτικότητα σταμάτησε και η κατάσταση έκτακτου κινδύνου, χωρίς να έχουν σταματήσει οι ροές και ενώ είχε αρχίσουν να εκδηλώνονται και κρούσματα κορονοϊου .

Δημοσιεύματα διεθνών συστημικών ΜΜΕ – Fake News


Παράλληλα υπάρχει ένα μπαράζ στα συστημικά διεθνή και Ελληνικά ΜΜΕ και στα social από γνωστούς κύκλους κατά της καταπάτησης των δικαιωμάτων όποιου έρχεται να κάνει αίτηση ασύλου κάτι που δεν ισχύει στην πράξη τόσο με βάση αποφάσεις του ΔΔΔΑ για την Ισπανία αλλά και από τις ΗΠΑ που θέτουν αριθμητικά όρια αιτήσεων ασύλου που δέχονται, και μάλιστα πολύ χαμηλά (18.000 ετησίως).

Μερικά από τα πιο σημαντικά δημοσιεύματα ήταν:

  • Άρθρο στην Bild στις 6/3/20 για κακομεταχείριση προσφύγων δήθεν ξεγύμνωμα που αποδεικνύεται σκηνοθετημένο (fake news)  Η Bild αποτελεί την γνωστή Γερμανική φυλλάδα που έχει καταδυσφημίσει και βρίσει τους Έλληνες κατά την κρίση. Συντάκτης του άρθρου είναι ο Julian Roepcke ένας δημοσιογράφος γνωστός και ως «Τζιχάντι Τζούλιαν» λόγω της εμμονικής υποστήριξης του στους αντικαθεστωτικούς κατά την εμφύλια διαμάχη στην Συρία.  Δεν είχε διστάσει μάλιστα να κατηγορήσει και την Γερμανική κυβέρνηση κατά το παρελθόν για πώληση χημικών όπλων στον Ασάντ
  • Δημοσιεύματα για «δολοφονία πρόσφυγα» στον Εβρο στις 5/3/20 από σφαίρα που προήλθε από την Ελληνική πλευρά των συνόρων  που επίσης θεωρείται fake. Ο ισχυρισμός για την προέλευση της σφαίρας βασίζει σε «ανάλυση» βίντεο μιας τεχνολογικής εταιρίας με έδρα την Αγγλία, της Forensic Architecture, με μεγάλη εμπλοκή σε περιοχές αναταραχών όπως στην Συρία και στα νησιά του μεταναστευτικού στην Ελλάδα. Ανάμεσα στους χρηματοδότες της είναι το Open Foundation του Σορός. Στον ιδιοκτήτη της δε έχει απαγορευτεί η είσοδος στης ΗΠΑ κάτι που δεν μπορεί να συμβαίνει χωρίς λόγο    Για το θέμα αυτό απευθύνουν επιστολή Ευρωβουλευτές όπως θα δούμε παρακάτω.
  • Παράλληλα ο Σόρος γράφει ένα άρθρο υπέρ του Ερντογαν στις 4/3/20 στους Financial Times κάτι που έρχονται σε αντίθεση με το φιλελεύθερο προφίλ του με βάση το αντιδημοκρατικό παρελθόν του Ερντογάν, κάτι το οποίο εν μέρει παραδέχεται αλλά παρόλα αυτά πρέπει να βοηθηθεί αφού έρχεται σε αντίθεση με την δράση της Ρωσίας στην Συρία… (Europe must stand with Turkey over Putin’s war crimes in Syria.  )
  • Στις 3.20 δημοσιεύεται από τους New York Times άρθρο για παράνομο κέντρο κράτησης προσφύγων στην Ελλάδα.   Ο Απόστολος Δοξιάδης, ο συγγραφέας που είναι κοντά στα φιλελεύθερες απόψεις και πρωτοστατεί στις πρωτοβουλίες για προστασία των «ασυνόδευτων» καταρρίπτει την αξιοπιστία των πηγών.Τελικά οι New York Times κάνουν μια διόρθωση ως προς την υπηκοότητα της πηγής τους αλλά οι γνωστοί κύκλοι κάποιων πολιτικών πεποιθήσεων (αριστερών-δικαιωματιστών της φιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης…) συνεχίζουν να αναφέρονται σε αυτό!

Και τέλος ένας δημοφιλής λογαριασμός social media (Greek Analyst) φιλελεύθερης γραμμής που όμως στην περίπτωση αυτή ήταν εναντίον των διεθνών ειδήσεων ακόμα και αν εκπορεύεται από φιλελεύθερα συστημικά ΜΜΕ, μπλοκάρεται ….

Κινήσεις Ευρωβουλευτών στην EE κατά της Ελλάδας

Αναφερθήκαμε ήδη στο κλίμα που δημιουργείται σε ΜΜΕ καθώς και την επίσημη στάση του διευθυντηρίου των Βρυξελλών και του ΟΗΕ. Αυτό που όμως που θορύβησε ή συντάραξε την κοινή γνώμη στην Ελλάδα ήταν η στάση ευρωβουλευτών. Ίσως γιατί θεωρείται δεδομένη η υποστήριξη της ΕΕ εσωτερικά. Φαίνεται όμως ότι δεν είναι έτσι και πλέον το καταλαβαίνουν και οι «ευρωπαϊστές»…

Ευρωβουλευτές απευθύνουν αιτήματα προς την ΕΕ για διερεύνηση των ανωτέρω fake news όπως και για την διακοπή παροχής ασύλου από την Ελλάδα, τα οποία αναπαράγονται στον συστημικό τύπο τουλάχιστον την αριστεράς  στην Ελλάδα και διεθνώς και από ορισμένους κύκλους ΜΚΟ και δικαιωματιστών (ενώ φαίνεται ότι η δεξιά φιλελεύθερη πτέρυγα αποστασιοποιείται). Προκαλεί άλλο ένα μούδιασμα και αμηχανία στους Ευρωπαΐστες της Ελλάδας, ένα ακόμα μετά τα μνημόνια και την αποτυχία τους…

Επιστολές Ευρωβουλευτών κατά της Ελλάδας

Ας δούμε αναλυτικά τα αιτήματα και τους Ευρωβουλευτές που τα υποστήριξαν για να δούμε τι μπορεί να τα εμπνέει:

  • Στις 3/3/20, 59 Ευρωβουλευτές απευθύνουν επιστολή για τα γεγονότα του Εβρου ζητώντας και να αφήσει η Ελλάδα του «πρόσφυγες να εισέλθουν» και να αποσυμφορήσει τα ΚΥΤ των νησιών. Της επιστολής ηγείται η Κορνήλια Ερνστ (Γερμανή του Αριστερής παράταξης μέλος της Επιτροπής LIBE (Committee on Civil Liberties, Justice and Home Affairs ή για συντομία LIBE)) και ο Ντιτμαρ Κοστερ (Γερμανός σοσιαλδημοκράτης, αντικαταστάτη μέλος της επιτροπής LIBE, μέλος την επιτροπής εξωτερικών και της υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) ενώ αναφέρεται και η «ένθερμη υποστήριξη» από τους Ερικ Μαρκουατ, Τινεκε Στρικ και Μαλιν Μπγιορκ.
  • Στις 3.30, 122 Ευρωβουλευτές στέλνουν επιστολή για αποσυμφόρηση των ΚΥΤ των νησιών λόγω της επιδημίας του κορονοΐού. Σε αυτή ηγούνται η Μπιργκιτ Σιππελ (Γερμανή Σοσιαλίστρια μέλος της LIBE), η Κορνήλια Ερνστ (Γερμανή των Αριστερών μέλος της LIBE) και η Τινεκε Στρικ (Ολλανδή Πράσινη μέλος της LIBE).
  • Στις 12/5/20, 102 Ευρωβουλευτές υπογράφουν επιστολή για διερεύνηση του «πυροβολισμού» πρόσφυγα στον Εβρο (το fake news δημοσίευμα που αναφέραμε με βάση την μελέτη του Forensic Architecture…. Την επιστολή ηγείται η Ολλανδή Πράσινη Τινεκε Στρικ μέλος της Επιτροπής Δικαιωμάτων LIBE. Ο Γερμανικός τύπος την αναπαράγει

Τέλος στις 7.7.20 Ευρωβουλευτές επιτίθενται στον Χρυσοχοϊδη στο Ευρωκοινοβούλιο αποκαλώντας τον ως ακροδεξιό!

Στατιστικά Υποστήριξης Επιστολών κατά της Ελλάδας

Αλλά ας δούμε ποιοι ευρωβουλευτές υπογράψαν στις ερωτήσεις αυτές. Συνολικά και στις 3 εμπλέκονται 160 Ευρωβουλευτές. Μερικοί, 43, υπέγραψαν και τις τρεις ενώ 70 υπέγραψαν τις δύο τελευταίες. Από αυτούς της πρώτης μόνο 4 δεν συμμετείχαν στις επόμενες. Στην 2η (122) προστέθηκαν 79 και από αυτούς δεν συμμετείχαν στην 3η 52 ενώ προστέθηκανακόμα 33.

Συμμετοχές ανά χώρα

Στο σύνολο των ψήφων όσο αφορά την προέλευση από χώρες βλέπουμε:

  • Συμμετείχαν ευρωβουλευτές από 20 χώρες αλλά κανένας από: Τσεχία, Κροατία, Μάλτα, Σλοβακία, Εσθονία, Λετονία. Χαμηλότερη συμμετοχή υπήρχε από Πολωνία 8% Βουλγαρία 6% Ουγγαρία 5% Ρουμανία 9% (και 1 από Κύπρο (τουρκοκύπριος)…)
  • Κανένας από Ελλάδα δεν προσυπέγραψε κάτι λογικό (και να ήθελαν θα είχαν πρόβλημα;)

Στα ενδιαφέροντα:

  • Οι χώρες με την μεγαλύτερη συμμετοχή ήταν οι Σλοβενία 38%, Πορτογαλία 38% Ιρλανδία 38%, Σουηδία 33%,Αυστρία 32% Γερμανία 32%, Δανία 29%, Γαλλία 28%. Αλλά αυτό ίσως οφείλεται στα μεγάλα ποσοστό των Πρασίνων εκεί, και μετά σοσιαλδημοκρατών και αριστερών.
  • Προσυπέγραψαν οι αυτονομιστές της Καταλονίας αλλά μόνο στην 3η επιστολή; Μήπως επειδή η 3η αναφέρεται σε διερεύνηση πυροβολισμού δηλ. αστυνομικής βίας μπορεί να εξηγεί και στην συμμετοχή των Καταλανών αυτονομιστών που έχουν θέματα με την αστυνομική καταστολή των διαδηλώσεών τους

Συμμετοχές ανά κόμμα

Όσο αφορά την συμμετοχής ανά πολιτική πτέρυγα του Ευρωκοινοβουλίου βλέπουμε ότι οι ευρωβουλευτές προέρχονταν από τις εξής ομάδες:

  • Πράσινοι(Greens/EFA): 78%
  • Αριστεροί (European United Left–Nordic Green Left, GUE-NGL): 60%
  • Σοσιαλδημοκράτες(S&D): 40%
  • Renew Europe (Macron): 17%
  • Το ΕPP(Λαϊκό Κόμμα) γενικά δεν υποστήριξε όπως και το ALDE (φιλελεύθεροι) και φυσικά κανείς από τους συντηρητικούς.

Συμπερασματικά ίσως η συμμετοχή εκπορεύεται από την γραμμή των κομμάτων και όχι από εθνικές επιταγές. Αποκαλυπτικό για το πως λειτουργούν οι Ευρωβουλευτές στην γυάλα των Βρυξελλών. Πρέπει να ανησυχεί τις μικρότερες χώρες της ΕΕ όταν οι ομάδες που εντάσσονται οι ευρωβουλευτές τους εκπορεύονται από συμφέροντα που ελέγχουν οι μεγαλύτερες. Ίσως θα ήταν πιο χρήσιμο να γίνουν μπλοκ στην Ευρωβουλή με βάση γεωγραφικούς συσχετισμούς.

Η υποστήριξη ήλθε από χώρες με υψηλά ποσοστά Αριστερών και Πρασίνων και ειδικά της Γερμανίας που οι Πράσινοι αποτελούν τη νέα ανερχόμενη ομάδα στον βορρά και το νέο «αγαπημένο παιδί» του κατεστημένου καθώς προωθούν τις πράσινες μπίζνες. Σκέφτονται «πράσινα» ή Γερμανικά; Οι δε χώρες του Ανατολικού μπλοκ που είναι γενικά σκεπτικιστές στο μεταναστευτικό γενικώς δεν υποστήριξαν ανεξαρτήτως κομμάτων.

Σημαντικά άτομα που υποστήριξαν μεταξύ των ευρωβουλευτών:
  • Η Αρχηγός των Πρασίνων της Ευρωβουλής και ανερχόμενη πολιτικός της Γερμανίας Ska (FranzeskaKeller όπως και ο έτερος αρχηγός Βέλγος Philippe Lamberts.
  • Οι αρχηγοί της αριστερής πτέρυγας της Ευρωβουλής, o Γερμανός Martin Schirdewan και η Γαλλίδα Manon Aubry
  • Πολλά μέλη της Επιτροπής LIBE (Civil Liberties, Justice and Home Affairs Committee, LIBE) όπως ίσως είναι αναμενόμενο   συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού της, του Ισπανού Σοσιαλδημοκράτη Juan Fernando López Aguilar στην 2η και 3η αλλά όχι στην 1η! Αυτό ίσως οφείλεται στο ότι οι 2η και 3η άπτονται «ανθρωπιστικών» θεμάτων δηλ. αποσυμφόρηση λόγω κορονοϊου και πυροβολισμός και όχι του δικαιώματος άρνησης του ασύλου όπως ήταν στην 1η κάτι που εξάλλου κάνει και η Ισπανίας που αυτή τη στιγμή μάλιστα κυβερνάται και από Σοσιαλδημοκράτες και αριστερούς.

Συμμετοχές από «συμμάχους» του Ιδρύματος Open Society

Αξίζει να εξετάσουμε και την εμπλοκή λόμπυ και εξωτερικών συμφερόντων ειδικά μια που είδαμε ότι αυτά έχουν σχέση με κινήματα στην Ευρώπη ιστορικά και υποστηρίζουν την μετανάστευση και άλλες περιφερειακές ατζέντες.

Σε αυτό το πλαίσιο αυτό που μπορεί να υποστηριχτεί με βάση δημοσιευμένα στοιχεία (φυσικά οι κινήσεις των λόμπυ είναι διακριτικές) είναι ότι από τους 160 Ευρωβουλευτές που προσυπόγραψαν οι 21 εμφανίζονται ως φιλικά προσκείμενοι προς το Ίδρυμα Open Society του Σόρος με βάση μελέτη της συμβουλευτικής Kumquat Consult (Reliable allies in the European Parliament (2014 – 2019), Kumquat ConsultFor the Open Society European Policy Institute). Να σημειώσουμε όμως ότι η μελέτη αυτή καλύπτει την προηγούμενη σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου (2014-2019) και άρα μόνο όσους από εκείνη την σύνθεση έχουν επανεκλεγεί και ενδεχομένως όχι αν υπάρχουν νέοι από αυτούς που εκλέχθηκαν το 2019. ΟΙ 21 που συμμετείχαν σε κάποια από τις τρείς επιστολές δίνονται στον πίνακα.

Από τους φίλα προσκείμενους στο Open, εφτά συμμετείχαν και στις 3 επιστολές:

Επίλογος

Συνεπώς με όλα αυτά που αναπτύξαμε γύρω από την επιθετικότητα της Τουρκίας τόσο όσο αφορά την ΑΟΖ και το Αιγαίο, τον υβριδικό πόλεμο του μεταναστευτικού, τις αξιώσεις για τα νησιά, την καλυμμένη υποστήριξη από την Γερμανία και από συστημικά διεθνή ΜΜΕ αλλά και την γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας τόσο όσο αφορά σταυροδρόμια εμπορίου και κοιτάσματα στην Ανατολική Μεσόγειο αυτό που μπορεί κανείς να συμπεράνει είναι ότι:

  • Η όλη επίθεση στην Ελλάδα φαίνεται ενορχηστρωμένη (συστημικά ΜΜΕ, μεγάλα συμφέροντα για έλεγχο της περιοχής)
  • Ο Γερμανοτουρκικός άξονας υπάρχει από παλιά και τώρα. Ίσως τον προσεγγίζουν εκτός των δορυφόρων της Γερμανίας και Ιταλία και Βουλγαρία με σκοπό να ελέγξουν την ενεργειακή ροή προς την Ευρώπη και να επικρατήσουν αναβιώνοντας εφιάλτες του άξονά τους στον Β’ΠΠ;

Η Ελλάδα δεν έχει να περιμένει πολλά από την Γερμανική ΕΕ και σίγουρα όχι από την Γερμανία χωρίς να διεκδικεί η ίδια την μοίρα της. Ίσως είναι καιρός για νέες συμμαχίες. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι δεν χρειάζεται να φοβηθεί την Τουρκία και πρέπει μόνη της να διεκδικήσει την αξιοπρέπεια και το μέλλον της.

Εξαιτίας των επεμβάσεων των κεντρικών τραπεζών, θυμίζοντας πως μία φιλελεύθερη οικονομία χαρακτηρίζεται από τις περιορισμένες παρεμβάσεις του κράτους, έχει δημιουργηθεί ένα είδος «σοσιαλισμού των κεντρικών τραπεζών» - μέσω του οποίου οι πλούσιοι γίνονται λιγότεροι και πλουσιότεροι, ενώ οι φτωχοί περισσότεροι και φτωχότεροι, με τη μεσαία τάξη να οδηγείται στην εξαφάνιση, οπότε και η Δημοκρατία...

Για άλλη μία φορά το λεγόμενο δημοκρατικό τόξο κομίζει γλαύκας εις Αθήνας και επαίρεται για την νίκη του κατά της Χ.Α με την καταδίκη του ως εγκληματική οργάνωση. Δυστυχώς ο πολιτικός και ο δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας αρκείται να μένει στο περίβλημα των πραγμάτων, χωρίς να εστιάζει ή να διεισδύει χειρουργικά στην εσωτερική δομή αυτού που γιγάντωσε  αυτό το μόρφωμα, δηλαδή στα αίτια , ενώ...

Η οποιαδήποτε στήριξη της Αρμενίας, ακόμη και αν πρόκειται για πολύ μικρές και ασήμαντες αλλαγές στην περιοχή, παρεμποδίζεται - παρά το ότι ο σημερινός της πρόεδρος τάσσεται υπέρ της πολιτικής προσέγγισης της χώρας του με τη Δύση. Λίγα χιλιόμετρα δε από την πρωτεύουσα της Αρμενίας, στα σύνορα της με την Τουρκία, στην πανέμορφη μονή Khor Virap κάτω από το όρος Αραράτ, ευρίσκεται το επίκεντρο της...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν τους ενδιαφέρουν όλα αυτά. Έχουν άλλα για να ασχοληθουν.Ποιος συνεργάστηκε με την Χρυσή Αυγή, η ΝΔ ή ο Συριζα, ποιος είναι πιο αντιφασίστας, η ΝΔ ή ο Συριζα; Ξενυχτίστε, παρακαλώ, για να απαντήσετε σε αυτό το σημαντικό έρωτημα.
Είναι για να τους κλαίνε οι ρέγγες.