Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Bourla και Βiden στέλνουν τον Κυριάκο σε νικηφόρες πρόωρες εκλογές

                                        ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ

Eμπόδιο στη κατάρρευση του Σύριζα παραμένει η επιμονή της Φώφης Γεννηματά να διατηρεί την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

To δυνατό χαρτί του Κυριάκου, τις πρόωρες εκλογές ώστε να δώσει τη χαριστική βολή στον Σύριζα, φέρνουν πιο κοντά ο  Albert Bourla της Pfizer και ο Joe Biden στον Λευκό Οίκο. Το 2021 θα είναι χρονιά εκλογών επειδή θα το έχει επιλέξει ο σημερινός πρωθυπουργός και όχι οι εξελίξεις.

Η χαρμόσυνη είδηση του εμβολίου της Pfizer και η εκλογή Biden στο Λευκό Οίκο θα μπορούσαν να είναι η κηροζίνη του Κυριάκου για μία 8ετία στο Μέγαρο Μαξίμου. Μια νέα νίκη μετά από δυο χρόνια διακυβέρνησης μπορεί να καταφέρει ένα συντριπτικό χτύπημα στο ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως στον Τσίπρα.

Κι αυτό είναι το ζητούμενο από τους επιτελείς του Μαξίμου. Μάλιστα εάν των εκλογών προηγηθεί η δημιουργία κόμματος στο χώρο του ιστορικού ΠΑΣΟΚ (μια και το ΚΙΝΑΛ είναι ανύπαρκτο) ο Σύριζα θα βρεθεί οριστικά εκτός τροχιάς εξουσίας με αποτέλεσμα να επιστρέψει σε δημοσκοπικά ποσοστά κατάρρευσης.

Όπως έχουμε ξαναγράψει εμπόδιο στη κατάρρευση του Σύριζα παραμένει η επιμονή της Φώφης Γεννηματά να διατηρεί την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Στην αρχηγό του ΚΙΝΑΛ την ίδια στιγμή μπορεί να πιστώσει κανείς την άρνησή της στην επιχείρηση συγχώνευσης ΚΙΝΑΛ-Σύριζα που μεθόδευαν αμέσως μετά τις εκλογές οι γνωστοί πολιτικοί ιντριγκαδόροι.

Στο μεταξύ αυτό που οAlbert Bourla στέρησε από τον Τραμπ, το προσφέρει απλόχερα στον Κυριάκο τη στιγμή που τα κρούσματα στην Ελλάδα αυξάνονται παρά το lockdown που βρίσκεται σε εξέλιξη. Έτσι με ταχύ ρυθμό κινούνται πλέον όλες οι διαδικασίες που θα φέρουν την ανθρωπότητα, για πρώτη φορά στην ιστορία, τόσο γρήγορα σε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο για μία μεταδοτική νόσο. Σήμερα, Τετάρτη, η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις βιοφαρμακευτικές εταιρείες Pfizer και BioNTech για την προμήθεια του εμβολίου BNT162b1 αναμένεται να εγκριθεί από το Σώμα των Ευρωπαίων Επιτρόπων.

Μετά την ανακοίνωση των πρώτων στοιχείων από την κλινική δοκιμή Φάσης 3, περί 90% αποτελεσματικότητας του εμβολίου σε 94 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις λοίμωξης COVID-19, χθες Τρίτη η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ κυρία Στέλλα Κυριακίδου ανακοίνωσε την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους δύο εταίρους για την προμήθεια 300 εκατομμυρίων δόσεων του BNT162b1. Η συμφωνία σήμερα τίθεται υπόψη του Σώματος των Επιτρόπων ενώ εν συνεχεία θα ζητηθεί η έγκριση των χωρών-μελών και «στη συνέχεια θα υπογράψουμε», εξήγησε η Ευρωπαία επίτροπος.

https://kourdistoportocali.com/news-desk/bourla-kai-viden-stelnoyn-ton-kyriako-se-nikifores-proores-ekloges/

ΙΔΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: