Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

π. Σεραφείμ Ζήσης, " Ένας άγιος Iερομόναχος εναντίον δύο Πατριαρχών " [ΒΙΝΤΕΟ 2021]


Ο πρ. Σεραφείμ Ζήσης μεταξύ άλλων αναφέρεται σε πληθώρα φλεγόντων θεμάτων όπως: η διαχρονική προσφυγή των αιρετικών στην συκοφαντία, τις ύβρεις και την διαστρέβλωση της αληθείας, η θεσμική εκτροπή του επισκοπικού αξιώματος, η αδυναμία σύγκλησης Ορθοδόξου Συνόδου, η διαφορά θεοπτίας και φιλοσόφου θεολογίας, ως ασφαλούς τρόπου θεολογίας, η αδιαφορία για την Δογματική διδασκαλία της Εκκλησίας, ο τρόπος αντιμετώπισης των αιρετικών κα.


ΙΣΤΟΡΙΚΙΣΜΟΣ. ΕΝΑ ΕΥΚΟΛΟΧΩΝΕΥΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ. Ο ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΣ  ΔΕ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ.
Ο ΙΣΤΟΡΙΚΙΣΜΟΣ  ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΤΑΙ ΣΕ ΗΔΗ ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΕΔΑΦΟΣ. ΜΕ ΗΔΗ ΔΟΥΛΕΥΜΕΝΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΑΝ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ. Η ΑΙΩΝΙΑ ΒΑΡΕΤΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ. ΜΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ.
ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΛΟΓΟΥ. ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ π.χ. ΘΕΟΠΤΙΑ, ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, ΑΙΡΕΣΗ, ΘΕΣΜΟΣ. 
Η ΘΕΣΜΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΟΣ ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΛΗΡΟ ΠΟΥ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ.  ΤΟΤΕ;
ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ Η ΚΑΚΟΔΟΞΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΕΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΚΑΙ Η ΚΑΚΟΔΟΞΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΕΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕ Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ  ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΣΗΜΕΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: