Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Πεθαίνει κόσμος κάθε μέρα, οι θεωρίες συνωμοσίας ποτέ

 Του Άριστου Μιχαηλίδη από τον Φιλελεύθερο

Μιλούσα προχτές με ένα φίλο, που είχα χρόνια να ακούσω. Με ενημέρωσε ότι έχασε τη σύζυγο του από κορωνοϊό. Είχε ασθενήσει και ο ίδιος αλλά το ξεπέρασε. Δυστυχώς η σύζυγος όχι.

Μου έλεγε πόσο δύσκολη ασθένεια είναι, πόσο πόνο προκαλεί, πόσο δύσκολο είναι να αντεπεξέλθεις. Μετά, διάβαζα τα σχόλια κάποιων που δεν πιστεύουν ούτε στην ασθένεια, ούτε στα εμβόλια και κατηγορούν τους δημοσιογράφους ότι παίζουν τα παιχνίδια των κυβερνήσεων κάνοντας προπαγάνδα.

Αδύνατο να καταλάβεις τι υπάρχει στο μυαλό τους. Είναι δυνατό να μην έχουν αυτοί ένα συγγενή, ένα γνωστό να ακούσουν από πρώτο χέρι την πραγματικότητα; Ό,τι και να τους πεις έχει κολλήσει το μυαλό τους σε μια συνωμοσιολογία που δεν βγάζει πουθενά.

Στον πλανήτη έχουμε σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια νεκρούς. Στην Κύπρο έχουμε σχεδόν 400 νεκρούς. Τόσο δύσκολο είναι να αντιληφθούμε όλοι ότι υπάρχει πανδημία; Δεν είναι ψέμα, δεν είναι μια φαντασίωση κάποιων, άγνωστο ποιων, είναι ένα γεγονός. Στη δική μας βιολογική παρουσία σ’ αυτή τη ζωή το πιθανότερο είναι ότι δεν θα ξαναζήσουμε πανδημία. Αλλά τη ζούμε σήμερα.

Με μια αναζήτηση στο διαδίκτυο δεν είναι δύσκολο να δεις ότι η ανθρωπότητα πάντα αντιμετωπίζει πανδημίες. Ο Λοιμός των Αθηνών (το 430 π.Χ.) ήταν τυφοειδής πυρετός και σκότωσε τα 2/3 του πληθυσμού της Αθήνας μέσα σε τέσσερα χρόνια. Στη Μαύρη πανώλη της Ευρώπης, τον 14ο αιώνα, οι νεκροί έφτασαν τα 75 εκατομμύρια. Η Ισπανική γρίπη (1918 – 1920), προκάλεσε 50 εκατομμύρια νεκρούς τους πρώτους έξι μήνες. Η πανδημία γρίπης του 2009, υπολογίζεται ότι προκάλεσε 575.400 θανάτους σε 214 χώρες.

Σήμερα, οι νεκροί θα ήταν πολύ περισσότεροι (τα κρούσματα μέχρι χθες ήταν κάπου 180 εκατομμύρια) αν η επιστήμη – η ιατρική, η φαρμακολογία – και η νοσηλευτική περίθαλψη, δεν είχαν εξελιχθεί και παρέμεναν ως ήταν κατά τις προηγούμενες πανδημίες. Αν ζούσαμε στο 430 π.Χ. οι νεκροί δεν θα ήταν τα 2/3 των Αθηνών, θα ήταν ίσως τα 2/3 του πλανήτη ή, πάντως, τα 2/3 πολλών χωρών.

Κατανοητό ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν εμπιστεύονται τα εμβόλια. Κατανοητό ότι κάποιοι δεν βοηθούνται από όσα έχουν στο μυαλό τους για να αντιληφθούν τι πάει να πει πανδημία. Τόσο πολύ, που όταν στο πρώτο κύμα της πανδημίας, πριν ενάμιση χρόνο, η Ιταλία ήταν από τις πιο πληγείσες χώρες και μετρούσε καθημερινά χιλιάδες νεκρούς, αυτοί πίστευαν ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που καλούσαν τον κόσμο σε εγρήγορση ήταν φωτομοντέλα που παρίσταναν τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

Τα πίστευαν και τα έγραφαν και διέσπειραν αυτές τις σαχλαμάρες ως να ήταν αυτοί οι εξυπνότεροι όλων μας, που ήξεραν κάτι παραπάνω από τους επιστήμονες. Αυτοί συνεχίζουν. Και σήμερα ακόμα. Θρηνεί καθημερινά νεκρούς ο πλανήτης, οι οικονομίες των χωρών καταρρέουν με τα απανωτά λοκντάουν, ο καθένας μαθαίνει κάθε τόσο για ένα γνωστό του ή ένα συγγενή του που ασθένησε και υπέφερε ή έχασε τη μάχη, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλοί που κάνουν εκστρατείες εναντίον των εμβολίων, εναντίον των γιατρών, εναντίον των φαρμακοβιομηχανιών. Κανένας δεν εμπιστεύεται τις φαρμακοβιομηχανίες που θησαυρίζουν. Αλλά, μήπως δεν θα θησαύριζαν ούτως ή άλλως; Χρειάζονταν τόσους θανάτους για να θησαυρίσουν; Είναι η μόνη μας ελπίδα. Τα εμβόλια, τα φάρμακα, η επιστήμη. Τελεία και παύλα.

Η γιατρός μου, η Χάρη Σπανού, που τα μελετάει όλα και της εμπιστεύομαι τη ζωή μου, απηύδησε προχτές με όσα έγραφαν διάφοροι τέτοιοι στη σελίδα της και τους απάντησε:

«Σεβαστείτε τον τοίχο μου. Δικαιούστε να πράττετε ό,τι επιθυμείτε. Τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά για τους περισσότερους τύπους του ιού Sars Cov2. Έχουμε Πανδημία, γι' αυτό τα εμβόλια έχουν έκτακτη έγκριση. Πέθαναν από την Covid σχεδόν 4 εκατομμύρια άνθρωποι. Υπηρετώ την κλασική Ιατρική. Έχω ασθενείς με Covid που επέζησαν μετά από 30 μέρες αναπνευστήρα. Τις θεωρίες συνωμοσίας σας, αλλού. Υπάρχουν νέες μεταλλάξεις του ιού για τις οποίες δεν προστατεύουν τα εμβόλια. ΚΑΝΕΝΑ εμβόλιο, ούτε αυτά με τα οποία υπευθύνως σας εμβολίασαν οι γονείς σας, ως παιδιά, δεν έχει 100% αποτελεσματικότητα. Το θέμα λήγει εδώ.» Αυτό. Τίποτε άλλο.

Πεθαίνει κόσμος κάθε μέρα, οι θεωρίες συνωμοσίας ποτέ – Άρδην – Ρήξη (ardin-rixi.gr)

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όντως πεθαίνει κόσμος κάθε ημέρα
https://www.zougla.gr/apopseis/article/cdc-vaers-pano-apo-11000-pedia-12-17-eton-8imata-parenergion

amethystos είπε...

Εξαρτάται τί βιβλία διαβάζεις Γιά τήν γριπούλα.

amethystos είπε...

Υπάρχουν δύο πηγές πλύσης εγκεφάλου. Οι θέσεις τών ψευδοεπιστημόνων καί τών πολιτικών καί ο αντίλογος.Δέν βγαίνει άκρη.Οπως καί στήν θεολογία καί τήν αρχαία φιλοσοφία χρειάζεται η εμπειρία. Οχι η πληροφορία. Καί η εμπειρία σήμερα αγνοείται.

Ανώνυμος είπε...

"Eίναι η μόνη μας ελπίδα. Τα εμβόλια, τα φάρμακα, η επιστήμη. Τελεία και παύλα". Τραγικέ ανθρωπε! Ειδωλοποίησες και θεοποίησες την ευτελισθείσα από τον ιό επιστήμη και τους επιστήμονες.
Η πανδημία θα σταματήσει όταν το αποφασίσει ο Θεός.
Ο ορθολογισμός όμως και ο επιστημοκεντρικός μονισμός έχει δηλητηριάσει τις ψυχές και τις συνειδήσεις σε βαθμό πανδημίας.

Ανώνυμος είπε...

Το άρθρο αυτό είναι ευτελές, προπαγανδιστικό, με συγκεκριμένο ύφος που αγρεύει πελατεία από όσους επιδιώκει να εξαπατήσει με την εικόνα επιτιμητικής σωφροσύνης που προσπαθεί να υποβάλει, και συνωμοσιολογικό (δηλαδή φαντασιοκοπικό και προκλητικά αυθαίρετο και ατεκμηρίωτο) εναντίων των αμφισβητιών της επίσημης άποψης τους οποίους αποκαλεί υποτιμητικά συνωμοσιολόγους.
Καλή η φερόμενη ως εμβρίθεια Αμέθυστε:
"Υπάρχουν δύο πηγές πλύσης εγκεφάλου. Οι θέσεις των ψευδοεπιστημόνων και των πολιτικών και ο αντίλογος. Δεν βγαίνει άκρη".
Στην πρόταση αυτήν τι δηλώνετε;
Η επίσημη άποψη την οποίαν εκπροσωπούν οι πολιτικοί ασκεί πλύση εγκεφάλου, κατανοητό. Μόνο όμως ως προς την πολιτική υπερβολή ή και ως προς την ουσία του να προπαγανδίζουν υπέρ μιάς ψευτοπανδημίας;
Οι ψευδοεπιστήμονες που ασκούν πλύση εγκεφάλου περιλαμβάνουν στις τάξεις τους και τους συστημικούς ειδήμονες τύπου Τσιόρδα; Και αν ναι μόνο ως προς την πολιτική υπερβολή ή και ως προς την ουσία του να προπαγανδίζουν υπέρ μιάς ψευτοπανδημίας;
Ως τρίτη πηγή πλύσης εγκεφάλου αναφέρεται ο …αντίλογος. Από πού προκύπτει αυτό; Και αν έστω δεχθούμε ότι το πράττει με την έννοια της καταχρηστικής επανάληψης (το οποίο είναι λανθασμένο να το ισχυρίζεστε), τότε το πράττει υπέρ μιάς ορθής επιστημονικά θέσης που αμφισβητεί την επίσημη άποψη ή υπέρ μιάς εσφαλμένης τέτοιας θέσης;
Στο πλαίσιο της θέσης σας που θα ήθελε να βάλει τάξη στις σκέψεις μας, παραλείψατε να μιλήσετε όχι για τους ψευδοεπιστήμονες αλλά για τους επιστήμονες, και να μας πείτε αν οι επιστήμονες έχουν σωστή άποψη. Και επειδή οι επιστήμονες δεν έχουν ενιαία άποψη αλλά πλείστοι εξ αυτών συντάσσονται με τον αντίλογο, μένει να μας πείτε με ποιά άποψη συντάσσεστε.
Και εδώ έρχεστε να μας εξηγήσετε ότι:
"Δέν βγαίνει άκρη. Όπως καί στήν θεολογία καί τήν αρχαία φιλοσοφία χρειάζεται η εμπειρία".
Εννοείτε ότι εσείς δεν έχετε εμπειρία και δεν βγάζετε άκρη ή ότι έχετε και βγάζετε;
Αν βγάζετε άκρη πείτε μας ποιά είναι αυτή και πώς την συμπεράνατε.
Αν όχι, δεν νομίζουμε ότι θα σας έλειπε (σε εσάς ή σε οποιονδήποτε άλλον αντιστοίχως) η εμπειρία γενικώς και αορίστως – ιδίως αν την παραλληλίζετε αστόχως με την πνευματική εμπειρία, αλλά η ικανότητα κρίσης και διάκρισης (που για να αναπτυχθεί απαιτεί, ναι, ερευνητικό πνεύμα όπως και εξάσκηση και ασφαλώς ένα κάποιο βαθμό διανοητικής και -για να σας προλάβω ενδεχομένως- πνευματικής συγκρότησης) όπως και ναι, οι ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. Οι πληροφορίες μπορούν να αξιοποιηθούν μόνο στο πλαίσιο της ικανότητας συσχέτισης των δεδομένων που παρέχουν και εντοπισμού των αντιφάσεων που πιθανώς υποκρύπτουν, ώστε να αξιολογηθούν και σταδιακά να δημιουργήσουν ένα ερμηνευτικό οικοδόμημα.
Ο κατακλυσμός με ατάκτως ερριμμένες πληροφορίες είναι σκόπιμος. Σε αυτόν τον κατακλυσμό βασικό εργαλείο, εκτός από τους προπαγανδιστές της επίσημης άποψης, είναι και οι συστημικοί συνωμοσιολόγοι που συνεργάζονται με τους πρώτους όπως ακριβώς το κάνουν οι κουκουλοφόροι με τα ματ. Αυτοί οι συστημικοί συνωμοσιολόγοι φαινομενικά υποστηρίζουν την αμφισβήτηση ενώ ως προβοκάτορες που είναι την υποβιβάζουν με την ανεπαρκή ποιότητα του λόγου τους.
Αυτός ο κατακλυσμός πληροφοριών χρησιμεύει για να διασπείρει την σύγχυση και να φέρνει τους υποκείμενους σε αυτήν την μορφή της πλύσης εγκεφάλου σε κατάσταση μνήμης χρυσόψαρου, όπου το μόνο που υπάρχει κάθε φορά στην οθόνη του μυαλού τους είναι ότι διαβάζουν την στιγμή που το διαβάζουν.

Αναγνώστες σε αυτήν την κατάσταση είναι ο στόχος του άρθρου που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε.
Πριν λοιπόν οι συγγραφείς τέτοιων άρθρων συστημικής προπαγάνδας (και όσοι τα αναδημοσιεύουν) να προβαίνουν σε μεγαλόστομες δηλώσεις, καλό θα ήταν αντί να χρησιμοποιούν παιδαριώδη λόγο, να φροντίσουν να απαντήσουν στα κεφαλαιώδη ζητήματα που θέτει ο αντίλογος που αποδομεί το επίσημο αφήγημα.
Πρέπει να τα απαριθμήσω; Δεν τα γνωρίζετε; Αν δεν τα γνωρίζετε είστε προφανώς εγκληματικά επιπόλαιοι. Αν τα γνωρίζετε γιατί τα παρασιωπείτε και προβαίνετε σε στρατευμένη προπαγάνδα;








amethystos είπε...

Το άρθρο αυτό είναι ευτελές, προπαγανδιστικό, με συγκεκριμένο ύφος που αγρεύει πελατεία από όσους επιδιώκει να εξαπατήσει με την εικόνα επιτιμητικής σωφροσύνης που προσπαθεί να υποβάλει, και συνωμοσιολογικό......

Ολα αυτά φίλε οφείλουν νά απαντήσουν στήν ερώτηση γιατί; γιατί είναι ευτελές....

Η πληροφορία δέν έχει δεδομένα καί περιεχόμενο φίλε. Ξαναπαίχτηκε η παράσταση μέ τήν αποτείχιση. Τά λέμε αύριο.

amethystos είπε...

Η συνωμοσία φίλε είναι η ουσία τής Ιστορίας.

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικο το σχολιο του ανθρωπου που σε τιμησε "Αμεθυστε" με το να σου απαντησει τοσο συγκεκριμενα και μαλιστα 02"11 π.μ.
"Στην πρόταση αυτήν τι δηλώνετε;"
"Και επειδή οι επιστήμονες δεν έχουν ενιαία άποψη αλλά πλείστοι εξ αυτών συντάσσονται με τον αντίλογο, μένει να μας πείτε με ποιά άποψη συντάσσεστε?"
"Αν βγάζετε άκρη πείτε μας ποιά είναι αυτή και πώς την συμπεράνατε?"
"Πριν λοιπόν οι συγγραφείς τέτοιων άρθρων συστημικής προπαγάνδας (και όσοι τα αναδημοσιεύουν) να προβαίνουν σε μεγαλόστομες δηλώσεις, καλό θα ήταν αντί να χρησιμοποιούν παιδαριώδη λόγο, να φροντίσουν να απαντήσουν στα κεφαλαιώδη ζητήματα που θέτει ο αντίλογος που αποδομεί το επίσημο αφήγημα.
Πρέπει να τα απαριθμήσω; Δεν τα γνωρίζετε; Αν δεν τα γνωρίζετε είστε προφανώς εγκληματικά επιπόλαιοι. Αν τα γνωρίζετε γιατί τα παρασιωπείτε και προβαίνετε σε στρατευμένη προπαγάνδα; ??
Τα ερωτηματικα του ανωνυμου συντακτη ( περασε απο το μυαλο μου μηπως ο " Αμεθυστος" ο ιδιος προβοκαρει-εχοντας ικανοτητα και "σαλοτητα" ) αλλα ειναι ακατανοητη ΚΑΙ η τελευταια αναρτηση "Η συνωμοσία φίλε είναι η ουσία τής Ιστορίας." ...
Η Χαρι θελει ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ...
Ευχαριστω
AV

amethystos είπε...

Mιά μικρή βοήθεια μπορεί νά προσφέρει η τελευταία ανάρτηση τού Φλωρένσκι. Στήν ιστορία υπογείως ο ένας βγάζει τό μάτι τού άλλου. Η μόνη ειρήνη είναι τό ψυχροπολεμικό είδος τών Αμερικανών. Μιά μικρή βοήθεια μπορεί νά έλθει από τόν Θουκυδίδη. Η φιλοσοφία τής ιστορίας, ο ιστορικισμός, αποτελεί τόν σύγχρονο μύθο.

Ανώνυμος είπε...

Τουλαχιστον (εχει περασει πλεον "το αυριο") θα περιμενα μια καλυτερη σταση απο "το στριβειν δια του ...".
Παραμενουν αναπαντητα τα ερωτηματα του ανωνυμου 30/6/21 2:11 π.μ ...
Επισης , Ο Φλωρενσκι ειναι αξιοπιστος ??
"""" Η ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΘΕΩΣΕΩΣ.
Τριαδική οντολογία είναι η δυνατότης ενός Τριαδολογικού φωτισμού της οντολογίας, και είναι στενά δεμένη με μια αναθεώρηση της φιλοσοφίας και της θεολογίας μέσω της Τριαδολογίας. Στη Δύση ξεκινα με τον Αυγουστίνο και στην Ανατολή με τον Φλωρένσκι και τον Μπουλγκάκοφ. """"
Θα "ηθελα" εδω που "κατηγορηθηκε" ο Αμεθυστος ενα σχολιο ανταξιο του μεταγενεστερου """"ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ, ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ, ΝΑ ΤΟΝΙΣΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΘΕΜΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΟΥΣΑΝ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.""""
Ευχαριστω
AV

amethystos είπε...

Προσπαθούμε νά είμαστε ευγενικοί κάπως μέ τόν φίλο τόν συμπαθούντα τήν συνωμοσιολογία. Ο Φλωρένσκι βεβαίως δ΄εν είναι αξιόπιστος. Αγνοεί τούς Ελληνες Πατέρες καί φιλοδοξεί νά συνεχίσει τόν Αυγουστίνο. Αλλά δυστυχώς γιά τό θέμα τής αρνήσεως μάς είναι αρκετή η απάντηση ότι η ουσία τής ιστορίας είναι η συνωμοσία. Ο πολιτικός λόγος καί ο αντίλογός του αλληλοεξαρτώνται. Τά μέτρα τής κυβερνήσεως προσπαθούν νά κρύψουν τήν οικονομική καταστροφή πού προκάλεσε η ανικανότητά τους. Η Κίνα καί η Ρωσία πού δέν θέλουν νά κρύψουν τήν κατάρρευση τής οικονομίας τους αντιμετώπισαν τό πρόβλημα. Εμείς καί η Δυτική οικονομία δέν θέλει, κερδίζει χρονο. Ο αντίλογος πού παίζει; Ομως εάν κολλήσουμε τόν ιό μπορούμε νά τού υψώσουμε τόν αντίλογό μας; Απλώς δίνουμε επιχειρήματα καί δικαιολογίες όπως συνέβη μέ τήν αποτείχιση.

amethystos είπε...

Συγγνώμη γιά τήν διακοπή. Σήμερα αντιμετωπίζουμε τήν απειλή τού Ερντογάν. Επικαλούμενοι τό Διεθνές Δίκαιο.Η στάση μας δέν διαφοροποιείται από τούς κυβερνήτες μας. Είναι η δυστυχισμένη νοοτροπία μας. Είμαστε παθητικοί.