Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Τουρκία για "παρενοχλήσεις": «Και η Ελλάδα δε διαφέρει από τη Συρία»

Image"Σκηνικό Συρίας" στο Αιγαίο επιχειρεί να στήσει η Άγκυρα!

Επιμέλεια: Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Άλλη μια κίνηση - στις πολλές που αποκαλύψαμε - προσέθεσε η  Άγκυρα στην προσπάθεια κύκλων της  να δημιουργήσει ένταση στο Αιγαίο στήνοντας σκηνικό ''Συρίας''.

Δεν είναι μόνο η αύξηση των προκλήσεων το τελευταίο διάστημα που προκάλεσε τις τηλεφωνικές παρεμβάσεις του Υπουργού Άμυνας κ Δημ. Αβραμόπουλου, αλλά και η προσπάθεια αυτών των κύκλων  να εμφανίσουν προς ''τα έξω'' συνθήκες ''πολέμου'' στο Αιγαίο και να στήσει καλύτερα μια προβοκάτσια σαν κι αυτές που αποκαλύφθηκε ότι σχεδίαζε (''Βαριοπούλα'' κλπ). Και μάλιστα ''χρησιμοποιώντας'' κατά το δοκούν  την νόμιμη επιβαλλόμενη ελληνική αντίδραση αναγνώρισης /αναχαίτισης σε τουρκικές παραβάσεις διεθνών κανόνων και παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου.
 Έτσι, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, το Αρχηγείο του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας γνωστοποίησε ότι τουρκικό F-16 ...παρενοχλήθηκε από ελληνικά F-16. Το τουρκικό αεροσκάφος που πραγματοποιούσε, λέει, αναγνωριστική πτήση στο διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου, στις 10:55 παρενοχλήθηκε με εγκλωβισμό από δύο ελληνικά μαχητικά  F- 16 για διάρκεια 2 λεπτών και 30 δευτερολέπτων.
Είναι ενδεικτικό του τι επιδιώκεται μέσα από τις ανακοινώσεις και τις διαρροές, τίτλος της εφημερίδας  ο  Takvim : «Και η Ελλάδα δε διαφέρει από τη Συρία»...
Ο συνειρμός που επιχειρεί να δημιουργήσει  είναι εύκολος αν σκεφτεί κάνεις τις καταρρίψεις αεροσκαφών και από τις δυο πλευρές: Όμως και στις δυο περιπτώσεις η ευθύνη ήταν, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, στην Τουρκική πλευρά.

Και ο νοών νοήτω!
Θέλετε και την συνέχεια της προπαγάνδας;
Με άλλη ανακοίνωση - και σε δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Anadolu - αναφέρεται ότι σύμφωνα με γνωστοποίηση του τουρκικού Αρχηγείου του Γενικού Επιτελείου, έγινε παρενόχληση σε τουρκικά F- 16, που πραγματοποιούσαν πτήσεις περιπολίας στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, από πυραυλικά συστήματα εγκατεστημένα στη Συρία με εγκλωβισμό.
Συγκεκριμένα ότι 6 τουρκικά F-16 εκτελούσαν πτήσεις στη γραμμή των συνόρων Τουρκίας-Συρίας και έγινε παρενόχληση σ’ αυτά με εγκλωβισμό από πυραυλικά συστήματα SA-2 και SA-5, εγκατεστημένα στη Συρία για διάρκεια 2 λεπτών και 32 δευτερολέπτων.
onalert.gr


Λίθος Φωτός

Δεν υπάρχουν σχόλια: