Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Φοβούνται οι ΗΠΑ επίθεση της Ρωσίας στην Τουρκία και προειδοποιούν…

AΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣΑμερικάνοι ¨προειδοποιούν¨ Ρώσους για πιθανή -πρόωρη- επικείμενη κάθοδο τους στην ¨ωραία ¨ γειτονιά μας;

Σε ομιλία του για τις διατλαντικές σχέσεις σε ένα ινστιτούτο μελετών της Ουάσιγκτον, ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Τζον Κερί υπογράμμισε

¨Σήμερα η Ρωσία προσπαθεί να αλλάξει την αρχιτεκτονική ασφαλείας της ανατολικής και της κεντρικής Ευρώπης¨

¨ Όποιο δρόμο επιλέξει η Ρωσία , οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι μας θα σταθούν μαζί στην υπεράσπιση της Ουκρανίας¨

¨Βρισκόμαστε σε μια καθοριστική στιγμή για την διατλαντική μας συμμαχία. Η δύναμη μας θα έρθει από την ενότητα μας¨

¨Είναι γεγονός ότι κινδυνεύει ολόκληρο το μοντέλο μας για την παγκόσμια ηγεσία¨ 

Μάλλον τα πράγματα είναι ¨ζόρικα¨ για τους Αμερικάνους γιατί τόσο ¨διαχυτικοί¨ δεν φαίνονται ως προς την συμπεριφορά τους αντίστοιχα οι Ευρωπαίοι εταίροι.

Στην παραπάνω ομιλία του ο ΥΠΕΞ πρόσθεσε κάτι που χρήζει περισσότερης ανάλυσης.

¨Και το πιο σημαντικό, μαζί πρέπει να καταστήσουμε απολύτως ξεκάθαρο στο Κρεμλίνο ότι το έδαφος του ΝΑΤΟ είναι απαραβίαστο και ότι θα υπερασπίσουμε ΚΑΘΕ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ¨

Ουσιαστικά με την φράση ¨θα υπερασπιστούμε κάθε τμήμα του¨ σαν να δίνει ένα σινιάλο για οποιαδήποτε μελλοντική κίνηση επιχειρήσουν οι Ρώσοι σε οποιαδήποτε χώρα του ΝΑΤΟ.

Μήπως φοβούνται ότι οι Ρώσοι δεν εποφθαλμιούν μόνο τις χώρες του ΝΑΤΟ στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη αλλά και δεν αισθάνονται σίγουροι ως αναφορά με μία απότομη κατεβασιά των Ρώσων, ρήξη και εμπλοκή τους στην νοτιανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ;

Γιατί η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ που γειτνιάζει πολύ στενά με την Ρωσία μέσω Γεωργίας   στην ΝΑ Ευρώπη είναι η Τουρκία και αυτή με την σειρά της με την Συρία.

Αν επίσης θεωρήσουμε ότι η απόσταση της Ρωσίας με την Τουρκία στο θαλάσσιο μέτωπο της Μαύρης Θαλάσσης μειώθηκε κατά πολύ λόγω της προσάρτησης της Κριμαίας, τότε δικαιολογημένα ο Αμερικανός ΥΠΕΞ να ανησυχεί για καμιά ¨κουταμάρα¨ της Ρωσίας.

Και πως μπορεί να προέλθει αυτό;

Μια διασταλμένη ερμηνεία της ανωτέρω δήλωσης επισημαίνει το γεγονός ότι και οι ηπειρωτικές ακτογραμμές των Στενών των Δαρδανελίων είναι αποκλειστικό Νατοϊκό έδαφος που δεν παραβιάζεται και κάθε παραβίαση του ενεργοποιεί τους μηχανισμούς του ΝΑΤΟ.

Αυτή η δήλωση ουσιαστικά δείχνει ότι όλη η Νατοϊκή ¨επικράτεια¨ συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας βρίσκεται σε διακινδύνευση και σε σχέση με την στρατιωτική μηχανή των Ρώσων!!

Τελικά ο Γέροντας Παίσιος όταν μιλούσε για τα επερχόμενα ήταν σαν να διάβαζε εφημερίδες των ημερών μας.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Αυτός ο Χαιρετισμός από φέτος δεν θα κρατήσει μόνο για 40 μέρες αλλά θα σημαδέψει και το υπόλοιπο της ζωής μας.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

(φωτο: Το Βλέμμα του Αγγέλου στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ποιος μπορεί να το αποφύγει; λεπτομέρεια ψηφιδωτού.)

olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια: